Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Salut laboral / Prevenció de riscos
Darrer afegit : 20 de juny de 2019.
0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50
dimarts 5 d'agost de 2014 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Comunicat Secció Sindical de Federal Mogul de la CGT de Catalunya
Una nova sentència torna a condemnar a Federal Mogul (abans Honeywell) per manca de mesures de seguretat per l’amiant El Jutjat Social 18 de Barcelona torna a sentenciar que l’empresa Jurid Iberica SA (després Honeywell Frictions España SLU, i actualment Federal Mogul) va infringir la normativa d’exposició a l’amiant, i que aquestes infraccions van causar la mort d’un treballador per Malaltia (...)
dimarts 8 de juliol de 2014 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Comunicat de la Secretaria de Salut Laboral de CGT Catalunya
Una nova sentència condemna per manca de mesures de seguretat per l’amiant al Prat de Llobregat El Jutjat Social 6 de Barcelona torna a sentenciar que l’empresa del Prat de Llobregat Jurid Iberica SA (actualment Honeywell Frictions España SA, amb majoria sindical simple de CGT) va infringir la normativa d’exposició a l’amiant, i que aquestes infraccions van causar la mort d’un treballador per (...)
divendres 9 de maig de 2014 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Comunicat Secretaria Salut Laboral CGT Catalunya
El Tribunal Suprem condemna a Honeywell a indemnitzar a dues vídues de l’amiant L’alt tribunal resol en dues sentències que l’empresa Jurid Iberica SA (actualment Honeywell Frictions España SA, amb majoria sindical de CGT) va infringir la normativa d’exposició a l’amiant, i que aquestes infraccions van causar la mort de dos treballadors per Malaltia Professional El Tribunal Suprem ha dictat dues (...)
dimecres 23 d'abril de 2014 ,  per  Coordinació del Catalunya
Comunicat Secretaria de Salut Laboral de la CGT de Catalunya
Un mantell de silenci l’oculta, però les fredes dades oficials confirmen que milers de treballadors i treballadores pateixen cada any malalties i accidents a conseqüència d’haver de treballar per guanyar-se la vida. S’apropa un moment més de denúncia i sensibilització en la data assenyalada del 28 d’abril, fixada per la Organització Internacional del Treball (OIT) per intentar aturar aquesta veritable (...)
dilluns 21 d'abril de 2014 ,  per  Coordinació del Catalunya
“Les seves crisis ens emmalalteixen encara més: no empassis el que sigui, en el lloc de treball!” La declaració dels Drets Universals de NNUU de 1948, proclama el dret a la vida, el dret al treball, el dret a la salut i el dret a un habitatge digne, com drets fonamentals o inalienables de tots els éssers humans. La primera pregunta que plantegem és que no existeix aquesta igualtat proclamada (...)
dimarts 18 de març de 2014 ,  per  CGT Catalunya
Organitzat per la Secció Sindical de CGT a CLH
28 d’abril - Dia Internacional de la Seguretat i la Salut al Treball. Amb aquesta commemoració l’Organització Internacional del Treball es proposa ajudar a reduir el nombre anual de morts causades per accidents laborals i malalties professionals, posant l’accent en la prevenció de riscos i en la salut dels treballadors. És a més un dia que el Moviment Sindical Mundial, associa des de fa anys, amb la (...)
divendres 6 de desembre de 2013 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Isidoro Mata(CGT) President Comitè Iberpotash Súria:" Miners estem consternats amb les morts dels 2 companys. Cal recordar que van 4 morts en 3 accidents en un any i mig a les mines del Bages"
Un accident a la mina d’Iberpotash a Súria ha causat la mort de dos miners, segons han explicat fonts laborals. El despreniment d’una roca ha afectat els dos treballadors, I.C. i J.R.M, que vivien a la mateixa localitat barcelonina. Fonts del sindicat CGT, al qual pertany el president del comitè d’empresa d’aquesta mina, han manifestat que entre les 3 i les 4 de la matinada una roca d’entre 4 i 5 (...)
diumenge 21 de juliol de 2013 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Els treballadors en torn de nit podrien tenir "més facilitat" per desenvolupar diabetis, segons ha assegurat la neuròloga especialista de la Unitat del Son de la Clínica La Luz, la doctora Isabel Villalibre. Segons la seva opinió, exercir una activitat professional durant la nit i, per tant, dormir en horari matinal podria provocar en el treballador "pitjor control del metabolisme del sucre" i (...)
diumenge 28 d'abril de 2013 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Dia Mundial de la Salut Laboral 2013 Aquest 28 d’abril al marc de la convocatòria que cada any fa la Confederació General del Treball amb el lema "No ets mercaderia, trenca amb els seus riscos" vol dirigir-se a les persones treballadores i manifestar que "mai i menys en temps d’estafa social i econòmica, assumeixin el dany de la seva salut com una cosa necessària i inevitable ". És aquesta una (...)
divendres 1 de febrer de 2013 ,  per  Coordinació del Catalunya
Un material informatiu elaborat per la Secretaria de Salut Laboral de la CGT de Catalunya
Les malalties relacionades amb els ordinadors augmenten a mesura que es fa un ús cada vegada més intensiu d’ells. La situació i altura de l’ordinador, la cadira i la taula en la qual s’utilitzi, així com la postura de l’usuari, intervenen de forma directa en l’aparició d’aquest tipus de dolències. No cal dir que s’han de tenir en compte les disposicions legals i recomanacions d’ergonomia i seguretat en (...)
0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid