Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Materials "Sobre-Contra la Crisi"
Darrer afegit : 25 de maig de 2014.
0 | 10
diumenge 25 de maig de 2014 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Material amb les preguntes i respostes que estem traient conjuntament CGT, Ecologistes en Acció i Baladre sobre la UE per difondre amb vista a que sigui un instrument molt pedagògic. Qui pren les decisions a la UE? A la UE 28, les decisions executives són preses per la Comissió Europea. Elabora directives que són d’obligat compliment per a tots els estats membres, si el tema està transferit a la (...)
dijous 27 de maig de 2010 ,  per  Coordinació del Catalunya
Un article d’Economia crítica i Crítica de l’economia Aquest mes de maig va començar en un clima de forta incertesa per a l’Economia-Món capitalista i principalment per als seus territoris centrals. Estats Units i, sobretot, Europa occidental estan mes afectats per l’esgotament d’un model productiu global altament dependent dels sectors energètic (petrolier), financer (hiperespeculatiu) i immobiliari (...)
divendres 24 de juliol de 2009 ,  per  Coordinació del Catalunya
Núm. 17 dels Materials "Sobre-Contra la Crisi" editats per l’Ateneu Confederal de la CGT
Després del parèntesi a causa de la conformació del nou equip confederal de la CGT sortit del XVI Congrés de Màlaga, l’Ateneu Confederal Rojo y Negro també està en procés de reubicació quant als seus objectius, comeses i responsable. No obstant això, mentre aquest procés segueix el seu curs, de tant en tant arriben textos que són d’interès per a la reflexió, el debat, i fins i tot la polèmica.... com és (...)
diumenge 24 de maig de 2009 ,  per  Coordinació del Catalunya
Núm. 16 dels Materials "Sobre-Contra la Crisi" editats per l’Ateneu Confederal de la CGT
Els seus autors, joves economistes de l’ICEA, Institut de Ciències Econòmiques i de l’Autogestió, s’adscriuen explícitament a l’anarquisme i a l’anarcosindicalisme, pròxims a la CNT-AIT (segons ells mateixos declaren). Més enllà d’aquestes vinculacions, mostren una gran independència de pensament, que fa que aquest primer "Quaderns de l’ICEA" sigui sens dubte un bocanada d’aire fresc en el panorama de les (...)
dimecres 13 de maig de 2009 ,  per  Coordinació del Catalunya
Núm. 15 dels Materials "Sobre-Contra la Crisi" editats per l’Ateneu Confederal de la CGT
El company Desiderio Martín ens aporta els seus últims "apunts", en els quals incideix entorn de la "no compareixença" de les respostes socials crítiques enfront de la crisi, i assenyala alguna de les raons i conseqüències d’aquesta general complaença amb els "designis" de la representació i del mercat. Crític per igual amb les fugides electorals, les lluites merament simbòliques, les fal·laces (...)
dimecres 13 de maig de 2009 ,  per  Coordinació del Catalunya
Núm. 14 dels Materials "Sobre-Contra la Crisi" editats per l’Ateneu Confederal de la CGT
Algunes "esquerres" sociològiques d’aquest país semblen haver sucumbit al pessimisme nihilista. El seu argument principal per a no "actuar", no moure’s decidida i radicalment contra la crisi i el capitalisme global que la sustenta, ve a dir: "...mentre no acabi això en un nou feixisme"... Amb tal previsió tanquen tot debat entorn del conflicte social i a la mobilització necessària, justifiquen les (...)
divendres 1 de maig de 2009 ,  per  Coordinació del Catalunya
Editats per CGT, Baladre i Ecologistes en Acció
Els continguts dels panells són els següents: Com funciona el capitalisme? Causes de la crisi Conseqüències del capitalisme: la crisi global Alternatives Us convidem a consultar i utilitzar l’exposició en les vostres activitats, locals, etc. Podeu trobar i descarregar els panells en la següent adreça: www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article13506 També estan com a document adjunt (...)
dissabte 18 d'abril de 2009 ,  per  Coordinació del Catalunya
Núm. 13 dels Materials "Sobre-Contra la Crisi" editats per l’Ateneu Confederal de la CGT
1.- La rebel·lió de Grècia. Per: VALIA KAIMAKI Periodista. Atenes. Publicat a Le Monde Diplomatique en espanyol, gener de 2009. El text del periodista Valia Kaimaki ens situa en el context de la Grècia contemporània, amb les seves miríades de joves estudiants i aturats l’únic horitzó dels quals en el millor dels casos és poder arribar a cobrar 700€ al mes, protagonistes sobtats d’una autèntica revolta (...)
dimecres 1 d'abril de 2009 ,  per  Coordinació del Catalunya
Núm. 12 dels Materials "Sobre-Contra la Crisi" editats per l’Ateneu Confederal de la CGT
QUATRE PROPOSTES (de reivindicació, lluita i transformació social)… ENFRONT DE LA CRISI… És hora de transformar el present per a inventar un futur diferent, alternatiu i just, al que els estats i els capitalistes globals estan redisenyant en la seva "avantatjosa" lluita contra "la seva" crisi. Per a promoure la imaginació creadora de noves realitats, us proposem comparar quatre propostes: 1.- (...)
dilluns 16 de març de 2009 ,  per  Coordinació del Catalunya
Núm. 10-11 dels Materials "Sobre-Contra la Crisi" editats per l’Ateneu Confederal de la CGT
De la seva noció dels "cultius socials" es desprenen les propostes de relocalització, política dels vincles i democràcia radical. Nous conceptes per a embarcar-se en els reptes possibles de la transformació social. Les seves preguntes: "En aquest article em proposo reflexionar sobre algunes qüestions entorn del que s’està anomenant “crisi financera” i als debats sobre conseqüències i remeis. De (...)
0 | 10
Rànquings 365 últims díes
  1. Argumentari de la CGT per a la vaga general feminista del 8M i material per a imprimir
  2. Material Vaga General Feminista 8M
  3. La CGT de Catalunya ha presentat convocatoria de vaga el 8M per tot Catalunya
  4. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  5. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  6. Entrevista a Jordi Martí Font sobre el ’Llibre Negre’: ’La revolució anarquista del 1936 suposà el moment d’independència més gran a Catalunya des del 1714’
  7. CGT primera força sindical entre els conductors de Bus de Barcelona
  8. ’Peiró 42’, espectacle escènic sobre la figura de Joan Peiró, que es representarà el 28 d’octubre a Barcelona
  9. Creada la secció sindical de CGT a Las Golondrinas de Barcelona
  10. 10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid