Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50
diumenge 31 de maig de 2015 ,  per  Coordinació del Catalunya
Article d’opinió d’Emili Cortavitarte
L’ensenyament reglat, a partir de la seva generalització, ha estat considerat pels Estats i els poders com a una forma bàsica d’ensinistrament de la població, especialment de les classes populars. Volen que no pensem o que pensem com ells volen. La OCDE mestressa dels informes PISA sobre l’ensenyament en el estats membres va decidir que un dels coneixements bàsics ha de ser l’economia financera. (...)
dissabte 9 de maig de 2015 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Organitza Sindicat d´Ensenyament de CGT
Per què cal que l’educació sigui laica? Què implica el concordat? Què vol dir apostatar? Per què és important fer-ho? DIA: DIJOUS 14 DE MAIG HORA: 18,30h HORES LLOC: VIA LAIETANA, 18 9a Planta Parlaran: Miguel Gonzalez. Secretari General Sindicat Ensenyament CGT Luis Garcia. Coordinador de Catalunya Laica Organitza: Sindicat d´Ensenyament de CGT Més informació: TWITTER CGT (...)
dilluns 16 de març de 2015 ,  per  Coordinació del Catalunya
Article d’opinió de Mireia Redondo
Podria començar fent un assaig sobre què és la llibertat d’expressió o de si la funció del sentit de l’humor és trencar tots els límits. Podria parlar de l’element subjectiu que pot condicionar el concepte que cada una té sobre la llibertat d’expressió, elucubrant sobre si cal o no fer broma de tot. Podria trepitjar el terreny dels sentits i discernir quin és més important, el de qui satiritza o el de qui (...)
dimarts 24 de febrer de 2015 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Tutelades per la gràcia de Déu. Durant el matí del 19 de febrer la Inspecció de Treball va estar al CRAE (Centre de protecció de menors tutelats) Montserrat de Cerdanyola del Vallès comprovant contractes, salaris, nòmines ... Ens alegra que hi hagi algú que vigili aquestes empreses que actuen com si la legislació laboral i la legislació autonòmica sobre centres de menors no fos amb elles : (...)
dimecres 4 de juny de 2014 ,  per  Coordinació del Catalunya
Un article de Roser Pineda
Molts són els aspectes que han generat dures crítiques envers la LOMCE. Un dels que conté una forta càrrega ideològica, i que en certa manera s’ha vingut considerant com de segon ordre és subvencionar dins la xarxa pública les escoles d’elit que segreguen l’alumnat per sexes. Cal tenir en compte, també, que un bon nombre d’aquestes escoles pertanyen a l’Opus Dei, fent palesa una aliança ideològica entre (...)
dijous 13 de març de 2014 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Campanya de CGT Catalunya i CGT Ensenyament a favor de les prematriculacions escolars a l´escola pública i laica
VINE A LA PÚBLICA! LAICA, DE QUALITAT, GARANT DE LA COHESIÓ SOCIAL CGT de Catalunya i la Federació d’Ensenyament engeguem una campanya per animar a la nostra afiliació, simpatitzants, contactes i als nostres àmbits d’influència de la necessitat de matricular-se a l’ensenyament públic en tots els seus àmbits: infantil, primària, secundària, FP, adults, universitat.... En un moment en que les diverses (...)
dissabte 21 de desembre de 2013 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Comunicat de la Secretaria de la Dona del Comitè Confederal de la CGT contra la reforma de la Llei de l’avortament
COMUNICAT DE CGT CONTRA LA REFORMA DE LA LLEI DE L’AVORTAMENT EN DEFENSA DEL DRET A DECIDIR DE LA DONA SOBRE EL SEU COS I LA SEVA MATERNITAT PER LA DESPENALITZACIÓ DE L’AVORTAMENT La reforma de la llei de l’avortament del ministre de justícia Gallardón elimina el dret assolit per les dones a avortar a la sanitat pública a les primeres 14 setmanes i farà, a nivells pràctics, impossible avortar a (...)
divendres 29 de novembre de 2013 ,  per  Coordinació del Catalunya
La tarda del dimecres 27 de novembre, la CGT de Lleida amb el suport del Casal Popular de Joves, l’Assemblea d’Estudiants de Secundària, la CUP i altres col.lectius de Ponent han fet entrega al Bisbat de Lleida d’una carta de queixa per denunciar la iniciativa per part de l’església catòlica de tornar a entrar a les aules de les escoles públiques de la ciutat amb intenció de fer proselitisme de les (...)
dimecres 6 de novembre de 2013 ,  per  Coordinació del Catalunya
Un article de Moisès Rial
“La clau de l’aprenentatge de la llibertat en la llibertat, mitjançant la via de la raó personal. El medi natural d’aquesta via, l’única que es basa en l’afirmació de l’autonomia del subjecte com a condició de possibilitat del fet educatiu és, evidentment la laïcitat” Paraules del referent i pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia, que el seu dia fou acusat i afusellat com l’instigador de la revolta social dita (...)
divendres 11 d'octubre de 2013 ,  per  Coordinació del Catalunya
El 13 d’octubre de 2013 es beatificaran a Tarragona 522 religiosos morts durant la Guerra Civil. La Conferència Episcopal afirma que aquestes persones són màrtirs de la fe, víctimes de la persecució religiosa que segons ells va tenir lloc durant "els anys trenta" del segle XX. Així és com ens expliquen la història els que van guanyar la guerra. El que no ens expliquen és que l’Església havia pres i (...)
0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid