Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

0 | 10 | 20 | 30
dissabte 27 d'abril de 2013 ,  per  Coordinació del Catalunya
El col·lectiu Dones Llibertàries de CGT Catalunya neix l’any 2002. La fundació del grup tenia com objectius prioritaris ser una eina útil per les afiliades del sindicat, incidir en la negociació col.lectiva amb visió de gènere, visibilitzar la necessitat del repartiment del treball domèstic i de cura per afavorir la presència de dones a les tasques sindicals, guanyar un espai propi dins el moviment (...)
dimecres 6 de març de 2013 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Més de 35 anys de lluita feminista contra l’Estat Dinar popular pel dia de les dones treballadores Dissabte 9 de març a partir de les 14h a la plaça de l’Assumpció de Girona. Durant la Transició, el moviment feminista català va iniciar un període de lluites que tenien com a eix central la construcció d’un model de societat on les dones, relegades per llei a la llar durant la dictadura de la Bèstia, (...)
divendres 1 de març de 2013 ,  per  Coordinació del Catalunya
Dones en Acció és una plataforma de col·lectius (CGT, Casal Despertaferro, Arran, H2O) que organitza els actes relacionats amb el 8 de març, dia de la dona treballadora, a Reus El programa d’actes per al 8 de març de 2013 és: Documental i debat "Somos viento". Dilluns 4 de març, a les 20.30h al Bar Campus (Sant Llorenç 11). El documental reflecteix, a través de la mirada d’Amparo Sánchez, líder del (...)
dimecres 27 de febrer de 2013 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
AL MINISTERI DE JUSTÍCIA ALBERTO RUIZ GALLARDÓN Madrid, 25 febrer 2013 Aquest mes han estat assassinades quatre dones més, de manera que ja sumem 9 víctimes en 2 mesos. Des del ministeri de Sanitat ens contesten a les nostres peticions dient que treballen per eradicar la violència de gènere, mitjançant la formulació de les Polítiques Públiques, així com mitjançant la coordinació i l’impuls de totes (...)
dimecres 6 de febrer de 2013 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Article d´opinió de Carme Alvarez, de Dones Llibertàries
La revolució serà feminista o no serà, també a l’Índia. I és que a l’Índia es relacionen les diferents discriminacions, per raó de casta, ètnia, classe social, edat, sexe i discapacitat , però les dones s’enfronten a l’opressió patriarcal a màns de tots els homes inclosos els de la seva pròpia casta. El feticidi de les fèmines (avortament selectiu de les dones malgrat una llei de 1996 que prohibeix les (...)
dissabte 24 de novembre de 2012 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
El sistema exigeix ​​un període de cotització en proporció més elevat per als treballadors a temps parcial. Implica una discriminació indirecta per les dones perquè són els que subscriuen el 80% dels contractes a temps parcial. El TJUE respon a una petició de decisió prejudicial plantejada per un jutjat social de Barcelona assenyalant que la legislació espanyola en matèria de pensió de jubilació (...)
dijous 8 de novembre de 2012 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Des de l’aprovació del matrimoni homosexual i fins 2011 (xifres de l’INE) s’han celebrat a Espanya 22.124 casaments entre persones del mateix sexe. L’aprovació del TC ha estat per vuit vots a tres del Ple, en una ponència del magistrat Pablo Pérez Tremps. Ahir a última hora de la tarda es donaven a conèixer els resultats de la votació del Ple del Tribunal Constitucional sobre el matrimoni entre persones (...)
diumenge 23 de setembre de 2012 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
La comunitat educativa alerta: les reformes que es porten a terme amb cada canvi de govern –d’acord amb els gustos i valors del partit de torn- no només dificulten la feina de mestres i professors, creant una gran inestabilitat curricular, sinó que, a més, no han frenat el fracàs escolar que des de fa uns anys ha esdevingut una de les grans preocupacions del sector. Es creen i s’eliminen (...)
diumenge 23 de setembre de 2012 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
PROU RETALLADES, LA SALUT ES UN DRET. La Xarxa de Dones per la Salut, volem manifestar la greu preocupació i indignació que tenim davant de la retallada de drets a la salut que estem vivint que està derivant ja en pèrdua de salut d´una gran part de la població del nostre país, en especial de les persones més vulnerables, entre elles les dones. Una crisi provocada pel sistema capitalista i patriarcal (...)
0 | 10 | 20 | 30

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid