Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90
dimarts 22 de gener de 2013 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Comunicat del Comitè Confederal de CGT
LA PENSIÓ ÉS UN DRET SOCIAL "El Sistema Públic de Pensions, la nova peça a cobrar pels mercats i els polítics" El nostre Sistema Públic de Pensions es basa en tres principis: De repartiment, que vol dir que amb les cotitzacions d’un any es paguen les pensions d’aquest any. De solidaritat, és a dir, que tots i totes contribuïm i tots i totes som beneficiaris. D’equitat, el que significa la (...)
dilluns 14 de gener de 2013 ,  per  Coordinació del Catalunya
Un article de Juan Hernández Vigueras
L’anunci sobre la possible decisió de l’actual Govern de realitzar inversions del Fons de Reserva de la Seguretat Social en l’adquisició de deute públic espanyol, mereix la màxima atenció. Perquè l’assumpte va molt més allà de jugar a la Borsa amb els diners de qui van ser cotitzadors i ara ja no siguin ni tan sols jubilats. Per a exposar breument unes idees, diré que la utilització del Fons de Reserva (...)
dimarts 8 de gener de 2013 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
L’Estat espanyol ha estat silenciosament tocant els més rics del país, l’Assegurança de la guardiola del Fons Social de Reserva, com a comprador d’últim recurs per als bons del govern espanyol, que planteja interrogants sobre el paper del Fons com a garant dels pagaments futurs de pensions. Ara amb l’onada d’endeutament amb prou feines no s’ha adonat, dut a terme enmig d’una crisi econòmica (...)
divendres 4 de gener de 2013 ,  per  Coordinació del Catalunya
Reial Decret 1716/2012, de 28 de desembre de 2012, de desarrollo de las disposiciones establecidas, en materia de prestaciones, por la Ley 27/2011, de 1 de agosto, sobre actualización, adecuación y modernización del sistema de la Seguridad Social. Aquestes mesures són molt importants, és l’adequació a l’última modificació sobre pensions de la Seguretat Social aprovada pel PSOE el 2011 amb el (...)
dimarts 25 de desembre de 2012 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Article d’opinió del catedràtic d’Economia de l’UPF, Vicenç Navarro
Hi ha la impressió generalitzada en cercles econòmics, financers, polítics i mediàtics (fins i tot acadèmics) d’aquest país que les pensions a Espanya són molt generoses i que permeten a la gent gran tenir uns percentatges de pobresa per sota dels de la població en general. Tal percepció, però, és errònia. Vegem les dades. I el més cridaner és que, si no fos per les pensions públiques de vellesa, el 64% (...)
dimecres 19 de desembre de 2012 ,  per  Coordinació del Catalunya
Per al 2013 els pensionistes partiran d’una pèrdua mínima de 120 euros, als quals s’hauran de sumar els equivalents al creixement de l’IPC el 2013
Els jubilats i jubilades de l’Estat espanyol perden poder adquisitiu per la decisió de Rajoy de no revalorar la seva paga. Ja fa temps que pateixen amb duresa la crisi i, entre pujades d’impostos i copagaments sanitaris, estiren tant com poden la pensió. Fins i tot aconsegueixen mantenir, amb la seva minsa paga, moltes famílies –es calcula que unes 300.000 a tot l’Estat– en què tots els membres (...)
dimarts 4 de desembre de 2012 ,  per  Coordinació del Catalunya
Comunicat Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT
La Confederació General del Treball (CGT) denuncia que el Govern espanyol ha decretat, contra la pròpia llei-pacte sobre les pensions públiques, contra el sentit comú i contra la justícia més elemental, que les pensions perdin poder adquisitiu i que els gairebé 9 milions de persones pensionistes siguin, un cop més, maltractades econòmicament i social. Tot això el mateix dia que el govern de Rajoy (...)
dissabte 24 de novembre de 2012 ,  per  Coordinació del Catalunya
El TJUE denuncia que la llei els exigeix un període de cotització proporcionalment més alt que a la resta de contribuents, el que perjudica a les dones, que són el col·lectiu que més treballa a mitja jornada. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha dictaminat dijous que la llei espanyola de pensions discrimina els treballadors a temps parcial perquè els exigeix un període de cotització (...)
dilluns 1 d'octubre de 2012 ,  per  Coordinació del Catalunya
Per primer cop, Mariano Rajoy s’ha vist obligat a foradar la guardiola dels jubilats. La situació és límit i l’Estat ha de recórrer al fons de reserva de les pensions per garantir pagaments de l’any vinent. El pressupost de l’Estat pel 2013 –aprovat ahir pel Consell de Ministres– pessigarà poc més de 3.000 milions d’euros del compte comú, creat el 1997 per quan vinguessin maldades, i on hi ha estalviats (...)
diumenge 5 d'agost de 2012 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
El programa pressupostari 2013-2014 que el Govern de Mariano Rajoy va remetre divendres passat a Brussel·les per garantir el seu compromís amb l’estalvi de despesa en totes les administracions públiques i l’augment d’ingressos via impostos-s’estima un ajust de 102.000 milions d’euros des d’ara fins a final de 2014 - preveu escometre reformes legals que afectaran a l’edat real de jubilació a Espanya, (...)
0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90
Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. Formulari d’afiliació (beta)
  9. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  10. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid