CGT Girona: Comunicat en solidaritat amb les que lluiten contra la MAT - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT Girona: Comunicat en solidaritat amb les que lluiten contra la MAT
dimarts 21 de gener de 2014 / Acció Social / Visites: 211
Menéame

Des de CGT Girona volem expressar el ple suport a la lluita contra la línia de molt alta tensió (MAT/THT) transfronterera entre Sentmenat, al Vallès Occidental’, i Baixàs, al Rosselló, que en aquests moments Red Eléctrica Española (REE) i el governs català i espanyol estan construint a les comarques gironines.

Donem suport a les activistes i als activistes que el passat dimecres 8 de gener van realitzar una acció de desobediència civil contra la MAT a Fellines (Viladasens, Gironès).

Denunciem que aquesta línia elèctrica és una obra faraònica que respon a necessitats del passat, una obra que va ser dissenyada als anys 90 quan el neoliberalisme es trobava en expansió. A l’any 2014, amb cinc anys de crisi capitalista al damunt i essent ja la definitiva, aquesta línia perd tot el seu sentit i esdevé un obstacle per construir un nou model energètic i noves formes de relacions socials i econòmiques, basades en la sostenibilitat, la solidaritat i la justícia social.

Els promotors de la MAT han perdut completament la legitimitat social que fa falta per desenvolupar projectes d’aquest tipus. Una prova d’això és el continu acaparament energètic que comporta dur a terme l’actual model energètic, la seva desaprovació social creixent i la connivència total entre la classe política i els lobbys econòmics capitalistes. O bé la necessitat de recórrer a l’expropiació forçosa dels terrenys afectats i a la violència policial i judicial contra les persones que s’hi oposen.

Per tot això, demanem que s’aturin les obres de construcció de la MAT i la retirada immediata dels càrrecs a totes les persones que participen de la lluita contra la MAT. La solidaritat és l’única forma que tenim els moviments socials per fer front a la fugida endavant desesperada d’un sistema neoliberal en fallida que aposta per l’exclusió social i la mercantilització de totes les esferes de les nostres vides.

Emplacem a totes les persones i associacions a mostrar el seu rebuig a aquesta infraestructura innecessària que perpetua l’actual model fòssil-nuclear de l’oligopoli elèctric espanyol i danya la salut de les persones i l’ecosistema. Emplacem a construir entre totes un model energètic basat en l’estalvi energètic, les energies renovables, la descentralització i democratització de l’energia, on es reparteixi el treball i la riquesa.

Girona, 10 de gener de 2014

Més informació:

- WEB CGT GIRONA

- TWITTER CGT GIRONA

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid