Solidaritat amb els treballadors i treballadores de Panrico en vaga des de fa més de 100 dies - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Solidaritat amb els treballadors i treballadores de Panrico en vaga des de fa més de 100 dies
És la vaga més llarga a Catalunya des de la democràcia espanyola
dilluns 20 de gener de 2014 / Notícies / Visites: 490
Menéame

Solidaritat amb els treballadors i treballadores de Panrico en vaga des de fa més de 100 dies

La vaga de Panrico compleix avui 100 dies, és la més llarga de la història de la democràcia a Catalunya i la més dura d’aquesta crisi. La situació és límit per als seus treballadors i treballadores que fa més de 3 mesos que aguanten la vaga.

És complicat trobar informació actualitzada sobre la vaga. Demanem als nostres lectors i lectores que si us plau indiquin algun enllaç on puguem trobar més informació. El 17 de gener es va informar que Panrico aixecava el preconcurs de creditors i que i el Jutjat del Mecantil 1 de Barcelona autoritzava a la companyia a prosseguir amb la seva activitat habitual.

El govern català assegura que l’aixecament del concurs no modifica la seva manera de procedir fins ara. Han avalat a Panrico perquè pogués continuar l’activitat, però reclamen obrir de nou la negociació. La cúpula de l’empresa s’escuda en el pacte laboral a tot Espanya i en les escenes violentes que es repeteixen entre piquets de la fàbrica i els repartidors, els qui mantenen la seva activitat amb productes d’altres centres del país. De fet, que el mercat català no col·lapsés després de la convocatòria de vaga posa en un lloc difícil la viabilitat de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda, adverteixen fonts del mercat. "Demostra que és prescindible", sentencien.

Els Treballadors de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) arriben aquest dilluns als 3 mesos d’aturada i protagonitzen així la vaga més llarga a Catalunya des de l’inici de la crisi.

Els centres productius de Panrico és van plantar el 13 d’octubre contra del pla de viabilitat previst per la companyia, que intentava evitar el concurs de creditors a través d’acomiadaments i rebaixes salarials , i van convocar una vaga indefinida.

Després d’unes quantes setmanes, la majoria dels representants sindicals de les fàbriques espanyoles van acordar amb la Direcció de l’empresa l’acomiadament de 745 treballadors i retallades de fins al 18% del sou per a la resta d’empleats, que completaven una plantilla de mes d’2.000 persones.

Però el comitè d’empresa de la factoria catalana és va oposar a aquest acord, de manera que és va negar a reprendre l’activitat de la planta i va reclamar continuar negociant amb Panrico un plat d’ajust menys sever.

Panrico va suspendre el 17 de desembre la reunió amb els Sindicats i la mediació de la Generalitat per l’actuació d’un piquet de vaguistes que va intentar boicotejar la sortida de camions de distribució des de la planta vallesana.

Després de posar una demanda sobre aixo, aquesta setmana la Inspecció de Treball de la Generalitat a els ha donat la raó i ha dictat a una resolució on s’anuncia l’obertura d’un expedient sancionador contra l’empresa Panrico per vulnerar el Dret de vaga dels seus treballadors.

Constatat el gran allunyament entre les parts, la Generalitat va convocar divendres passat una reunió amb el comitè i Panrico, que és va acordar reprendre el contacte i començar de nou els negociacions amb l’Autoritat laboral com a mediadora.

La Determinació dels treballadors de la fàbrica de Santa Perpètua de no afluixar fins que no és retiri l’Expedient de Regulació ha fet que la vaga indefinida de Panrico sigui la més llarga a Catalunya des dels anys 80.

Pancarta de protesta dels Treballadors de Panrico:

FONT: KAOSENLARED.NET

Moment de rebuig del Donut de #panrico en solidaritat amb la vaga de panrico donats per a banc d’aliments a la sortida de #Seat a @panricobcn i @cgtseat:

Compte d´ajut solidari:

Protestes a Panrico Santa Perpètua de Mogoda:

P.-S.

Moment de rebuig del Donut de #panrico en solidaritat amb la vaga de panrico donats per a banc d’aliments a la sortida de #Seat a @panricobcn i @cgtseat:

Compte d´ajut solidari:

Protestes a Panrico Santa Perpètua de Mogoda:

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. 28 maig, vaga del PDI de les universitats públiques catalanes. CGT LLeida
  2. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  3. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2019
  4. L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre
  5. Increment de la participació a la Vaga General feminista de 24 hores
  6. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  7. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya
  8. Material Vaga General Feminista 8M
  9. ’Peiró 42’, espectacle escènic sobre la figura de Joan Peiró, que es representarà el 28 d’octubre a Barcelona
  10. La CGT denúncia una situació esperpèntica amb lectors d’empremtes digitals

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid