2.933 persones sense sostre a Barcelona, un 45% més que cinc anys abans - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

2.933 persones sense sostre a Barcelona, un 45% més que cinc anys abans
A Catalunya les persones sense llar que van anar als serveis socials eren 92 de cada 100.000, quasi un 1 per mil de la població, a l’entorn de 7.500 persones sense llar
dilluns 13 de gener de 2014 / Notícies / Visites: 263
Menéame

Cada cop hi ha més persones que viuen al carrer. És una realitat incòmoda i complexa, especialment agreujada per la crisi econòmica. És difícil de posar-hi xifres, però se sap que, al 2012, a Catalunya les persones sense llar que van anar als serveis socials eren 92 de cada 100.000, quasi un 1 per mil de la població.

A Barcelona és on n’hi ha més. A mitjans del 2013 hi havia a la capital catalana 2.933 persones sense sostre, un 45% més que cinc anys abans, al 2008. Llavors n’hi havia 2.017. El perfil d’aquests nous "sense sostre" és gent que no prové d’entorns marginals i és cada cop més divers. La majoria són homes, tenen estudis secundaris i una mitjana de 42 anys.

Molts aconsegueixen dormir en albergs, residències o pisos d’entitats, però encara n’hi ha gairebé un 30 per cent que dorm cal carrer. Segons les dades de l’últim informe de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar, dels 2.933 "sense sostre" de Barcelona, 870 dormien al carrer, 565 vivien en assentaments i 1.468 estaven allotjats en equipaments.

L’Ajuntament disposava el març passat de 1.145 places als equipaments per a l’atenció de les persones sense llar, entre centre residencials i pisos públics i privats. Per això, la síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, insta l’Ajuntament a posar en marxa un pla d’actuació urgent per treure del carrer aquestes persones i ajudar a la seva inserció social i laboral.

La síndica proposa el que s’està fent en països nòrdics, conegut com "Housing First", garantir un habitatge per evitar que la marginació es converteixi en irreversible.

L’Ajuntament ha anunciat que en els pròxims mesos farà una prova pilot d’aquest sistema però reconeix que es difícil destinar-hi més recursos.

Més informació:

- 324.CAT

Vídeo: http://www.324.cat/video/4852431/Mes-sense-sostre-en-anys-de-crisi

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid