El Sector Social de CGT Catalunya davant la suspensió de la negociació del Conveni d'Acció Social - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

El Sector Social de CGT Catalunya davant la suspensió de la negociació del Conveni d’Acció Social
dijous 5 de desembre de 2013 / Sector Social CGT Catalunya / Visites: 1761
Menéame

Suspensió de la negociació del Conveni Acció Social :

El passat 29 d’octubre les patronals van proposar a la taula negociadora un " aturada en les negociacions" sense concretar un termini per a la represa de les mateixes . En aquest moment els principals assumptes en què no hi havia conincidència eren els següents :

- Congelació salarial . La patronal ho planteja com una cosa innegociable . Els sindicats plantegen acceptar només si hi ha contrapartides : millores socials en els permisos retribuïts , 3 dies de lliure disposició inclosos en el còmput anual ( no recuperables ) i manteniment del redactat dels articles on no hi ha hagut acord .

- Ad personam . La patronal proposa que sigui " absorvible i compensable " . Això suposaria una disminució salarial encoberta , ja que implicaria la disminució progressiva dels complements personals fins a la seva desaparició .

- Plus de cicle continuat . La patronal planteja lligar a la persona, no al recurs . Acceptar implicaria de facto la desaparició d’ aquest plus , ja que n’hi hauria prou amb organitzar els horaris de manera que no es consideressin susceptibles de ser treballats els 365 dies de l’ any perquè el / la treballador / a perdés el dret a cobrar-lo. Amb les taules salarials vigents en l’actualitat es perdrien 239,72 € en el cas de diplomats / des , 98,95 € en el del personal qualificat i 55,08 € en el del personal d’administració i serveis.

Després d’anunciar la suspensió de les negociacions , les patronals van informar els sindicats que DGAIA els havia comunicat la intenció de reduir els diners ( mòduls ) que es dedica als centres amb menors tutelats .

Sembla clara la relació entre la suspensió de les negociacions i l’anunci de DGAIA , de manera que les patronals estarien a l’espera de la confirmació de l’abast d’aquestes retallades per posar damunt de la taula de negociació i intentar traslladar-los a les plantilles .

Vigència del conveni: ( veure arxiu adjunt )

La reforma laboral de febrer de 2012 estableix en el seu art . 86.3 . la limitació de la vigència dels convenis a un any des del moment en què són denunciats . Tanmateix , afegeix que això serà així excepte quan hi hagi un pacte per prorrogar més enllà d’aquest any . El conveni d’Acció social afirma :

- Art.5 : " Fins a la signatura del nou conveni , mantindrà la Seva vigència l’anterior.

A més, un informe encarregat a Foment del Treball sobre la ultraactivitat (manteniment de la seva aplicació ) dels convenis amb aquest tipus de clàusules confirma que se segueix aplicant fins que se signi un de nou.

Per tot això , no hi ha la possibilitat que cap empresa del sector es despengi del conveni ( com van fer les Filles de M ª Auxiliadora al CRAE Llar Les vinyes durant l’anterior negociació ) .

SECTOR SOCIAL CGT CATALUNYA

Més informació:

- TWITTER SECTOR SOCIAL CGT CATALUNYA

- WEB SECTOR SOCIAL CGT CATALUNYA

- WEB FEDERACIÓ D´ENSENYAMENT CGT CATALUNYA

P.-S.
Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  6. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  9. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid