El Sector Social de CGT Catalunya davant la suspensió de la negociació del Conveni d'Acció Social - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

El Sector Social de CGT Catalunya davant la suspensió de la negociació del Conveni d’Acció Social
dijous 5 de desembre de 2013 / Sector Social CGT Catalunya / Visites: 1762
Menéame

Suspensió de la negociació del Conveni Acció Social :

El passat 29 d’octubre les patronals van proposar a la taula negociadora un " aturada en les negociacions" sense concretar un termini per a la represa de les mateixes . En aquest moment els principals assumptes en què no hi havia conincidència eren els següents :

- Congelació salarial . La patronal ho planteja com una cosa innegociable . Els sindicats plantegen acceptar només si hi ha contrapartides : millores socials en els permisos retribuïts , 3 dies de lliure disposició inclosos en el còmput anual ( no recuperables ) i manteniment del redactat dels articles on no hi ha hagut acord .

- Ad personam . La patronal proposa que sigui " absorvible i compensable " . Això suposaria una disminució salarial encoberta , ja que implicaria la disminució progressiva dels complements personals fins a la seva desaparició .

- Plus de cicle continuat . La patronal planteja lligar a la persona, no al recurs . Acceptar implicaria de facto la desaparició d’ aquest plus , ja que n’hi hauria prou amb organitzar els horaris de manera que no es consideressin susceptibles de ser treballats els 365 dies de l’ any perquè el / la treballador / a perdés el dret a cobrar-lo. Amb les taules salarials vigents en l’actualitat es perdrien 239,72 € en el cas de diplomats / des , 98,95 € en el del personal qualificat i 55,08 € en el del personal d’administració i serveis.

Després d’anunciar la suspensió de les negociacions , les patronals van informar els sindicats que DGAIA els havia comunicat la intenció de reduir els diners ( mòduls ) que es dedica als centres amb menors tutelats .

Sembla clara la relació entre la suspensió de les negociacions i l’anunci de DGAIA , de manera que les patronals estarien a l’espera de la confirmació de l’abast d’aquestes retallades per posar damunt de la taula de negociació i intentar traslladar-los a les plantilles .

Vigència del conveni: ( veure arxiu adjunt )

La reforma laboral de febrer de 2012 estableix en el seu art . 86.3 . la limitació de la vigència dels convenis a un any des del moment en què són denunciats . Tanmateix , afegeix que això serà així excepte quan hi hagi un pacte per prorrogar més enllà d’aquest any . El conveni d’Acció social afirma :

- Art.5 : " Fins a la signatura del nou conveni , mantindrà la Seva vigència l’anterior.

A més, un informe encarregat a Foment del Treball sobre la ultraactivitat (manteniment de la seva aplicació ) dels convenis amb aquest tipus de clàusules confirma que se segueix aplicant fins que se signi un de nou.

Per tot això , no hi ha la possibilitat que cap empresa del sector es despengi del conveni ( com van fer les Filles de M ª Auxiliadora al CRAE Llar Les vinyes durant l’anterior negociació ) .

SECTOR SOCIAL CGT CATALUNYA

Més informació:

- TWITTER SECTOR SOCIAL CGT CATALUNYA

- WEB SECTOR SOCIAL CGT CATALUNYA

- WEB FEDERACIÓ D´ENSENYAMENT CGT CATALUNYA

P.-S.
Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. El toc de queda és una mesura absurda, inefectiva i autoritària
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  4. IKEA Valls ’recompensa’ als treballadors durant la pandèmia amb un article 41
  5. Formulari d’afiliació (beta)
  6. Valoració d’urgència davant l’anunci del president del govern espanyol d’aturada de les activitats econòmiques no essencials
  7. Quotes afiliació any 2020
  8. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  9. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
  10. Exigim la suspensió total del pagament del lloguer

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid