Catalunya tindrà 2,6 Milions de pobres el 2025 si continua l'austeritat - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Catalunya tindrà 2,6 Milions de pobres el 2025 si continua l’austeritat
Informe de l’ONG Intermon Oxfam sobre desigualtats
dimecres 18 de setembre de 2013 / Notícies / Visites: 267
Menéame

Això suposa que el 34,5% dels catalans seran pobres si no és corregeixen les Polítiques de contenció de la despesa.
L’ONG calcula que el 42% dels espanyols serà pobre si tot continua igual. Afirma que Espanya és el quart país més desigual d’Europa, per davant de Grècia i per darrere de Letònia, Bulgària i Portugal.

Catalunya tindrà 2,6 Milions de pobres, el 34,5% de la Població, el ​​2025 si no és corregeixen les Polítiques de contenció de la Despesa

Segons l’informe "La trampa de l’austeritat" d’Intermón Oxfam on s’analitza la situaciò de l’Europa dels 28 i, en concret, de dotze Estats entre ells l’espanyol.

A escala europea, s’indica que 121 Milions de persones estan en risc d’exclusió social i s’adverteix que 25 Milions d’europeus podrien caure en la pobresa el 2025.

L’informe subratlla que Espanya és el quart Estat més desigual d’Europa, per davant de Grècia i per darrere de Letònia, Bulgària i Portugal.

A Catalunya, al 2011 hi havia 1,6 Milions de Ciutadans en risc de pobresa, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) recollides per la Taula del Tercer Sector Social.

Són 424.000 persones més respecte al 2006. Una altra dada relacionada amb aquesta progressió de la pobresa i la desigualtat és que, el 2010, el 20% dels catalans eren sis vegades més rics que el 20% dels catalans més pobres.

Sis anys abans, el 2004, ho eren quatre vegades i mitja. La diferència entre rics i pobres podria assolir nivells similars als del Sudan del Sud.

L’informe d’Intermón Oxfam indica que, si és manté la tendència actual, el 2025 l’Estat espanyol podria tenir 20 Milions de pobres i aquesta xifra representaria el 42 % de la població.

Segons el director de l’ONG a Catalunya, Francesc Mateu, això s’explica perquè hi ha "un canvi de model de societat en la qual la diferència entre rics i pobres podria assolir nivells similars als del Sudan del Sud o el Paraguai ".

Actualment, destaquen que 12 Milions de ciutadans de l’Estat espanyol viu per sota del llindar de la pobresa i representen el 27% de la població.

FONT: 20MINUTOS.ES


Espanya pot generar més de mig milió de pobres a l’any fins a 2025.

Intermón Oxfam calcula que a Espanya hi haurà 20 milions de pobres -vuit milions més que ara- per a 2025 si la tendència actual continua.

En la UE hi haurà 25 milions de pobres nous per a la mateixa data, i una de cada tres persones que caiguin en risc d’exclusió serà espanyola.

L’ONG assegura que la reforma laboral està augmentant la pobresa entre treballadors que no cobren el mínim per a sortir del risc de exlcusión.

Un de cada deu pobres de la Unió Europea és espanyol. Tenint en compte que la mitjana incorpora països com les repúbliques bàltiques o els últims països en l’adhesió de l’Europa de l’Est, la xifra mostra l’elevat pes del nostre país en el col·lectiu en risc d’exclusió. A més, segons les conclusions presentades avui per Intermón Oxfam, dels 12 milions de pobres que hi ha actualment a Espanya es passarà el 2025 a 20 milions. A raó d’unes 525.000 persones en risc d’exclusió més a l’any.

En el conjunt de la UE, hi haurà fins a 25 milions més de pobres en l’horitzó de 2015 si, sempre segons Intermón Oxfam, continuen les polítiques d’austeritat actuals. Tenint en compte que Espanya aportarà 8 milions de pobres "nous", una de cada tres persones que passin a estar en situació de risc d’exclusió el 2025 viurà a Espanya.

L’augment de la desigualtat és un dels elements que més preocupa a l’ONG. Espanya és el quart país amb major desigualtat després de Grècia, Letònia, Bulgària i Portugal. En la progressió que observa l’ONG, que recentment va llançar l’estudi a nivell europeu, prediu que a dotze anys vista el 20% de la població més rica ingressarà 18 vegades més que el 20% més pobre. En aquest sentit, des de Intermón veuen com el fet de tenir treball ja no assegura estar en risc d’exclusió.

L’autora de l’informe, Teresa Cavero, assegura que els efectes de la reforma laboral estan augmentant aquest fenomen recent. Així, la pèrdua del poder de negociació en els treballadors està rebaixant a la mínima expressió els salaris i les jornades laborals, fins al punt que ja no són suficients per a garantir una qualitat mínima de supervivència.

Quant als efectes en les retallades en sanitat i educació, Cavero recorda que es veuen a més llarg termini, almenys cinc o deu anys, quan els resultats d’una deficient educació o atenció sanitària es plasmen en la població.

L’informe de IO ve acompanyat d’un baròmetre de Metroscopia que llança molts elements per a l’esperança. Així, el 89% dels enquestats estaria disposat a treballar com voluntari per a la reducció de la desigualtat; el 69% rebutjarien treballs que fomentin l’economia en negre i el 61% realitzaria donacions a organitzacions socials. Això sí, solament el 35% pagaria més impostos.

A més, els resultats de l’enquesta mostren que la població percep l’efecte perniciós de les mesures d’ajustament. Almenys el 76% creu que la desigualtat i la pobresa s’incrementarán o mantindran en els nivells actuals a causa de les retallades.

Font: http://www.eldiario.es/economia/Espana-generar-medio-millon-pobres_0_176732620.html

El veritable cost de l’austeritat i la desigualtat. Estudi de cas. Catalunya: 2,6 milions de pobres el 2025:

Informe la trampa de la austeritat. 25 milions més de pobres el 2025 a Europa si continua austeritat:

- INTERMONOXFAM

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid