Un dia de primavera - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Un dia de primavera
Article d’opinió de Núria Bazaga, secretària de Gènere de CGT Girona
dijous 13 de juny de 2013 / Dones llibertàries / Visites: 338
Menéame

Feia un matí preciós i els carrers s’omplien de gent disposada a gaudir-lo fins a les últimes conseqüències, mentre nosaltres buscàvem,entre carrerons, la drecera perfecta fins a Via Laietana 18, novè pis.

Les portes de l’ascensor estaven obertes de bat a bat, esperaven la nostra arribada i, en travessar el vestíbul, hem topat, de seguida, amb les primeres cares conegudes. A mida que arribaven les altres, algunes no tan conegudes, l’ambient s’anava fent, curiosament, cada cop més familiar. Acabaven de començar, sense que ningú no hagués fet cap presentació oficial, les Jornades de Primavera, les primeres jornades que hem organitzat nosaltres, amb alguns desajustos en el programa de ponències, amb certs temors per la participació, en un dissabte replet d’actes i accions per tot Catalunya, però, i això ha acabat resultant ser el més important, amb moltes ganes, per part de totes les que hi érem, de parlar, de comunicar-nos, d’explicar el nostre panorama de lluites.

En aquell ambient ja s’intuïa que d’aquelles jornades en sortiria més d’una campanya i, sobretot, tal i com ha anat passant al llarg del matí, que es crearia aquell sentiment de cooperació, que es generaria aquella implicació espontània en la lluita de l’altra que, a mida que és narrada, es converteix en lluita pròpia, perquè això són les jornades de primavera, entregar-se a un espai, pràcticament sense temps, sense el temps tal i com estem acostumades a viure’l, com un turment de la planificació que respon a raons alienes, on es produeix un contacte, una vivència, una relació que fora d’aquell espai sense temps es faria més difícil, potser impossible.

La jornada venç de seguida allò establert pel programa i, a mida que transcorre el dia, es generen novell lluites i sorgeixen noves aliances. Dinem acompanyades d’aquestes lluites, descansem sota un sol de maig que ha decidit retirar-se al final de la terrassa, mentre repassem les pròpies batalles des del punt de vista de les companyes més pròximes.

La tarda comença amb cafè i galetes mentre plantegem el tema que recull tots els altres, Dona i Sindicat, parlem del que hem fet, del que hem de fer i d’en quin ambient ho fem, de les lluites que tenim per ser dones, dels conflictes amb els companys, dels conflictes que es donen per ser una organització "heterogènia", de conflictes, de com es poden solucionar, on es troben els seus orígens, parlem. Hi ha moments de connexió,de replantejament i, sobretot, per a mi, una sensació que cada veu completa les altres, que cada part és fonamental, que totes les parts fan el tot, de la mateixa manera.

Arriben les ponències de tarda. S’exposa històricament el pas d’un sistema assistencialista a un sistema de drets que, si no ha mort, agonitza, parlem de la curta vida del pas de la classe treballadora per les universitats i com, aviat, pot ser una història del passat. Això és el que ens espera, perdre-ho tot, ser excloses abans de començar, si no ho derrotem de seguida. La tarda es desfà i desapareix amb la constatació que a la lluita s’hi va, que s’ha de fer, per una i per totes, que no és una cosa aliena o que es pugui posposar, que no hi ha res més nostre perquè com a dones, com a obreres, el sistema és l’enemic més personal.

Núria Bazaga

Secretària de Gènere de CGT Girona

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  2. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  6. Generalitat i Gobierno abandonen milers de treballadors i treballadores de la Conca d’Òdena
  7. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  8. El TSJC dóna la raó a la CGT. Els equips sanitaris hauran de ser els adecuats al risc que assumeixen
  9. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  10. Valoració d’urgència davant l’anunci del president del govern espanyol d’aturada de les activitats econòmiques no essencials

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid