Els 'savis' de Fátima Báñez proposen rebaixar les pensions, inclòs el director del Gabinet econòmic de CCOO - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Els ’savis’ de Fátima Báñez proposen rebaixar les pensions, inclòs el director del Gabinet econòmic de CCOO
El representant de CCOO al comitè de savis avala l’informe que planteja retallar les pensions
dissabte 8 de juny de 2013 / Articles opinió / Visites: 308
Menéame

L’informe inclourà tres vots particulars, tot i que només un expert va rebutjar el text, un altre es va abstenir i el tercer, representant de CCOO, el va recolzar.

El document admet que el factor de sostenibilitat tindrà un impacte "significatiu" sobre la quantia de les prestacions, que es veuran retallades

El "grup de savis (experts)" nomenat pel Govern del PP, per retallar les pensions del sistema públic, per 10 vots a favor, 1 en contra i 1 abstenció (vot favorable del representant de CCOO, en contra el d’UGT i abstencions del PSOE) ha presentat finalment el seu informe, una nova agressió en tota regla contra els drets laborals. Digne d’esmentar és que 8 dels 12 components de este grup treballen o col · laboren amb Bancs i Asseguradores.

L’informe elaborat pel comitè d’experts designat pel Govern per dissenyar el factor de sostenibilitat de les pensions ha rebut 10 vots a favor, un en contra i una abstenció. El catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Madrid Santos Ruesga , ha estat l’únic que ha votat en contra de l’informe. El catedràtic del Dret del Treball, José Luis Tortuero, ha decidit abstenir-se, mentre que el director del Gabinet econòmic de CCOO, Miguel Ángel García, ha donat suport al document.

Aquests tres experts han mantingut fins a l’últim dia la seva oposició al doble factor de sostenibilitat tal com ho estava dissenyant la majoria dels savis . De fet, cadascun d’ells ha inclòs un vot particular a l’informe final. El factor de sostenibilitat dissenyat per aquest comitè-el mecanisme d’ajust automàtic de les pensions-retalla aquestes prestacions segons augmenti l’esperança de vida , d’una banda, i d’acord amb la relació entre ingressos i despeses de la Seguretat Social , per un altre. Així, la introducció d’aquest factor es traduirà en una caiguda de les pensions reals . De fet, el text admet que tindrà un impacte "significatiu" sobre la taxa de substitució, el ​​quocient entre l’últim salari cobrat pel treballador i la pensió que percep en jubilar. "Encara que es revaloritzi en termes reals, perdrà en termes relatius respecte als salaris " , expliquen les fonts consultades.

L’informe que avui lliura el comitè al Ministeri d’Ocupació serà remès "automàticament" a la Comissió parlamentària del Pacte de Toledo , sense cap revisió per part del Govern, segons va avançar aquesta setmana el secretari d’ Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos. Ho farà amb una setmana de retard sobre el calendari previst. També rebran el document la patronal i els sindicats , reunits en una altra taula de negociació amb Ocupació, que s’encarrega de dissenyar un nou mecanisme per calcular la jubilació dels treballadors a temps parcial. L’anterior acaba de ser anul · lat pel Tribunal Constitucional.

El Govern vol comptar amb el acord dels grups parlamentaris i els agents socials per tal de posar en marxa la reforma de les pensions que li exigeix ​​Brussel · les per abans de finalitzar l’any. Per aquest motiu el mateix Tomás Burgos destaqués l’interès de l’Executiu en que el document dels experts "incorpori les màximes sensibilitats possibles" . També va ser la petició que la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, va fer als savis el dia de la seva primera reunió: un text unànime.

FONT: INFOLIBRE.ES

Informe del grup d´"experts" que justifica la retallada de pensions del sistema públic:

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid