Comunicat de la CGT en defensa d'unes pensions públiques, dignes i suficients - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat de la CGT en defensa d’unes pensions públiques, dignes i suficients
Comunicat SP Comitè Confederal CGT
dimarts 28 de maig de 2013 / Comunicats / Visites: 247
Menéame

COMUNICAT EN DEFENSA DE LES PENSIONS PÚBLIQUES, SUFICIENTS I DIGNES PER A TOTS I TOTES

Per a la CGT, l’informe dels “experts” sobre la insostenibilitat del sistema públic de pensions és una altra estafa més que pretén la privatització.

El Capítol de Despesa Social dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), va ascendir en l’any 2012 a 175.382 milions d’euros. Despesa Social que es va emprar per a PENSIONS (115.825 milions), ATUR (28.503 milions), SANITAT (3.974 milions), EDUCACIÓ (2.220 milions).

Per altra banda, l’Estat ha pagat, d’interessos als banquers i tenidors del deute, durant el 2012, un total de 28.848 milions d’euros, és a dir, ha pagat de les butxaques de la majoria social, 345 Milions més de € que a les persones aturades i això que l’atur va augmentar en el 2012 en 805.000 persones.

Les mentides i el “cientifisme interessat” dels experts lligats a les entitats Financeres i Asseguradores, ja en 1995, vaticinaven que en el 2010, el dèficit de la Seguretat Social seria del 2,15% i la taxa de dependència (relació entre cotitzadores/pensionistes), seria de 0,9/1. Vaticinaven la insostenibilitat del Sistema Públic. La realitat és que la Seguretat Social ha tingut superàvit fins al 2011 i ho ha tingut de forma històrica. L’actual relació entre cotitzadores/pensionistes en el 2010 era de 2,57 cotitzadors / 1 pensionista.

Avui, 18 anys després, els “experts” finançats i depenents de les mateixes Entitats Financeres i Asseguradores, tornen a vaticinar la fallida “del sistema de pensions per al 2023” i proposen sense cap “rubor científic” i menys encara sense cap humanitat ni ètica, que les pensions futures a partir del 2014 han de baixar i, les pensions actuals (9 milions) han de “seguir creixent per sota del cost de la vida”.

Els arguments del poder financer, les asseguradores privades i els seus portaveus, la Troica, el PP, el PSOE, CIU, PNB, UPyD i els “experts incideixen en les mateixes mentides“: “El sistema és inviable per l’augment de l’esperança de vida, la menor entrada d’afiliats/des i l’augment dels anys que es percep pensió”.

La realitat és que des de 1995 a 2010, la població cotitzadora augmenta en 5 milions. En l’actualitat, de cada 100 euros de riquesa social que genera l’economia espanyola, es dediquen 9,9 euros per a pensions, després queden 91 euros per a repartir.

Amb solament un increment de la productivitat del 1,5% d’aquí al 2050, la riquesa social se situaria en 225 euros, si dediquéssim el 15% per a Pensions, és a dir 33,75 euros, quedarien per a repartir 191,25 euros.

Per a la CGT, allò que realment ha de ser reformat és:

- Acabar amb la desfiscalització del capital.

- Incrementar els impostos dels Beneficis, de les rendes superiors a 60.000 euros, de patrimoni, de transaccions financeres.

- Acabar amb el doble frau fiscal, el legal i l’il·legal de les rendes altes.

- Acabar amb les subvencions a les cotitzacions empresarials.

- Perseguint el frau fiscal de grans empresaris i fons d’inversió, s’obtindrien 90.000 M de € i amb augmentar l’Impost de Societats de les grans Empreses fins al 35%, anualment es tindrien uns ingressos de més de 15.000 M de € .

- Augmentar les Pensions Mínimes, de manera universal, a 1.200 € en 14 pagues.

Per a la CGT, les pensions públiques, suficients i dignes són un dret social per a totes i tots, com el dret a l’educació i la sanitat.

Com a tal DRET SOCIAL, LA CGT HO DEFENSARÀ EN EL CARRER.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

>>> Presentació en power point En Defensa de les Pensions Públiques, elaborada pel Gabinet d’Estudis Confederal, útil per a actes, xerrades i sessions formatives, que us podeu descarregar al web http://www.cgt.org.es/noticias-cgt/comunicados/en-defensa-de-las-pensiones-publicas-suficientes-y-dignas-para-todos-y-todo

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid