CGT obté 5 delegats al comitè d’empresa d´Alcampo a Mataró - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT obté 5 delegats al comitè d’empresa d´Alcampo a Mataró
dijous 23 de maig de 2013 / La CGT i la seva actuació sindical / Visites: 449
Menéame

ELECCIONS SINDICALS A L’ALCAMPO MATARÓ

La CGT ha obtingut 5 delegats al comitè de l’empresa Alcampo a Mataró.

Aquest és un resultat molt positiu ja que sortíem sense tenir cap delegat ni estar presents a l’empresa i en tres mesos i després d’una molt dura campanya portada endavant per la direcció i la seva branca sindical Fetico amb coaccions, amenaces d’acomiadament, etc, per a que no es presentessin per la CGT (d’aquesta manera ens van tombar la candidatura de les botigues), algunes treballadores van tenir por ja que aquest sector esta ple de contractes temporals i en precari amb salaris baixos i tot i així hem tret aquest resultat. Hem de dir que només hem pogut presentar candidatura al col•legi de tècnics i administratius que és el col•legi a ón estan integrades per Conveni Col•lectiu les treballadores que estan a les caixes i on també han votat els comandaments i administratius molt pressionats per l’empresa perquè votesin al seu sindicat fetico.

Per arribar a aquest resultat hem tingut de posar dues denúncies a Inspecció de Treball per les coaccions i amenaces i hem impugnat el primer procés electoral realitzat el mes anterior en el que l’empresa va intentar argumentar que el comitè havia de ser de 9 i no de 13 tal i com deiem nosaltres. La primera impugnació la va fer la CGT en solitari a la que es va afegir CCOO, aquesta primera amb un resolució negativa per a nosaltres però poc rigorosa per part de l’àrbitre, per la qual cosa vam fer una segona impugnació amb el resultat positiu per part d’un àrbitre més seriós que va dictar un Laude donant-nos la raó, el comité d’empresa havia de ser de 13. L’empresa va impugnar al jutjat del social i celebrat el judici, el jutge ens va donar la raó, comitè de 13.

Tenim un comitè de 13 composat per 5 de CGT, 5 de CCOO i 3 de Fetico.
L’aposta dels treballadors pel sindicalisme honest, autònom i revolucionari de la CGT és un pas molt positiu i demostra el cansament de molts treballadors d’un tipus de sindicalisme que és pràctica habitual en aquest país, un sindicalisme que dona prioritat als serveis per damunt de la confrontació de classe, allunyat de la defensa dels interessos dels treballadors, que prioritza el pacte social amb la consegüent pèrdua de drets socials i el retrocés de les conquestes aconseguides per aquells treballadors més combatius que haurien de fer un pensament i abandonar definitivament a aquests sindicats.

Ara toca demostrar a la pràctica que som combatius però també eficaços amb els treballadors que s’incorporen a la nostra organització, que si creixem podem canviar les injustícies i recuperar la dignitat i els drets perduts per les lleis discriminatòries que han donat tot el poder als Patrons.

LA LLUITA CONTINUA.

CGT MARESME

Més informació:

- E-MAIL: maresme.cgt@gmail.com

- TWITTER CGT MARESME

- SINDICAT OFICIS VARIS CGT MARESME

- FACEBOOK CGT MARESME

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Formulari d’afiliació (beta)
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  4. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  5. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  6. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  7. 100% de seguiment el primer dia de la Vaga a Nissan
  8. Ha sortit el número 214 de la revista Catalunya (gener 2020)
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid