La reforma laboral, el PP i Bárcenas - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La reforma laboral, el PP i Bárcenas
Article d’opinió d’Emili Cortavitarte
dissabte 6 d'abril de 2013 / Articles opinió / Visites: 168
Menéame

A mitjans de febrer de l’any passat, el govern de Mariano Rajoy va posar en marxa la reforma laboral més agressiva de les darreres dècades. Una reforma que entre d’altres bestieses obria encara més les portes a la flexibilitat interna i externa de les empreses mitjançant: acomiadaments improcedents, acomiadaments objectius, expedients de regulació d’ocupació... amb indemnitzacions més barates i tràmits més tous.

L’esmentada reforma ha contribuït de manera fonamental a l’augment de persones en atur i dels acomiadaments individuals i col·lectius, a la rebaixa substancial de les indemnitzacions per acomiadament i a facilitar a les empreses de manera quasi absoluta l’adequació de les plantilles als seus interessos econòmics, laborals i socials (facilitant la persecució sindical)
No obstant, no sembla aquesta la impressió de la realitat laboral que té el PP pel que fa als seus treballadors de la seu nacional (d’Espanya). Així, el senyor Floriano considerava al senyor Sepúlveda (exalcalde imputat en el cas Gurtel) un “funcionari del partit”, protegit per l’Estatut dels Treballadors, al qual no era senzill fer fora. Pocs dies després el tema sembla que es va solucionar. Però, encara no sabem per quina fórmula i si es van acollir a la seva pròpia reforma laboral (tant l’empresari com el treballador, tots dos del PP).

El cas que suscita encara més indignació popular i col·lectiva és el del senyor Bàrcenas. La direcció de la seva empresa (senyora Cospedal, secretaria general) ve a dir que fa dos anys se li fer un acomiadament pactat i diferit pel qual ha estat cobrant més de 21.000 € mensuals (amb prorrateig de pagues extres) i cotitzant a la Seguridad Social per allò de la legalitat (no com els sobres).

Però, l’esmentat exgerent i extresorer ha presentat demanda d’acomiadament improcedent perquè considera que aquest pagaments se li feien en condició d’assessor, amb despatx, secretaria... i que aquesta relació contractual s’ha trencat unilateralment i sense el seu coneixement i consentiment. A més, argumenta que no ha ostentat càrrec de representació sindical, suposo que amb aquest darrer argument intenta facilitar la conciliació!

Tot i l’espectacle deplorable que està donant el partit que detenta el govern central i una majoria dels governs autonòmics i municipals, no se m’acudiria fer d’esquirol i recomanar a la seva direcció que treguin ja el document de la rescissió de contracte pactada de fa dos anys o que revisin les mesures d’acomiadament objectiu que hi ha a la seva reforma laboral i se les apliquin a un "treballador" que reconeix comptes a Suïssa per valor de 38 milions d’euros... Potser, fora millor que facin un ERO d’extinció d’activitat de l’empresa PP.

* Emili Cortavitarte és secretari general de la Federació d’Ensenyament de CGT Catalunya. Article publicat al núm. 148 de la revista Catalunya

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  5. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  6. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  10. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid