L´Estat espanyol és l´Estat de la UE amb més acomiadaments per reestructuracions de grans empreses - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

L´Estat espanyol és l´Estat de la UE amb més acomiadaments per reestructuracions de grans empreses
dimecres 27 de març de 2013 / Actualitat / Visites: 343
Menéame

Espanya és el país de la UE amb més acomiadaments per reestructuracions de grans empreses anunciats durant els últims mesos, segons l’informe trimestral sobre ocupació publicat avui per la Comissió.

En concret, Brussel · les xifra en 15.486 els acomiadaments a Espanya per reestructuracions entre desembre de 2012 i febrer de 2013. Per darrere se situen França (12.618 llocs de treball destruïts), Alemanya (12.264), Regne Unit (8907), Itàlia (7779) i Bèlgica (6810).

La indústria (36.964 acomiadaments a tota la UE), els bancs (19.585), el transport (8819) i les empreses de comunicació i informació (6951) són els sectors més afectats. Espanya és el segon país de la UE amb major taxa d’atur (26,2%) i d’atur juvenil (55,5%), només superada per Grècia (27% i 59,4%, respectivament).

L’Executiu comunitari pronostica que l’atur seguirà creixent aquest any fins a fregar el 27%. "La crisi social que travessa Europa continua agreujant-se. En alguns estats membres no es veu cap signe tangible de millora", ha alertat el comissari d’Ocupació, László Andor.

L’atur afecta ja a 26,2 milions de persones a tota la UE (19 milions a l’eurozona), xifra que equival al 10,8% de la població activa (11,9% a l’eurozona). A més, la diferència en matèria d’atur entre els països del sud i del nord de l’eurozona ha arribat als 10 punts percentuals, un "nivell sense precedents".

Pèrdua de poder adquisitiu
Espanya és un dels països de la UE on les retallades aprovats per la crisi s’han traduït en una major reducció de la renda de les llars. En concret, aquesta ha caigut un 4,3% entre 2008-2012, a causa sobretot per les pujades d’impostos, la disminució del sou dels funcionaris i la reducció de beneficis socials.

La classificació l’encapçalen Grècia (amb una caiguda del 11,3% de la renda de les llars), Letònia (-9,1), Portugal (-6,3%) i Romania (-5,7%). Tanmateix, l’Executiu comunitari ressalta que "a Espanya, Letònia i Romania, els més afavorits perden una major proporció dels seus ingressos que els pobres" perquè els seus plans de consolidació fiscal tenen un "efecte progressiu" . En contrast, a Portugal i Grècia, "la càrrega de la consolidació fiscal recau més sobre els pobres i els rics que sobre les rendes mitjanes".

FONT: ABC.ES

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  5. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  6. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  10. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid