L'Estat espanyol és el territori de la UE on més cauen els salaris el 2012: Una pèrdua del 11,5% en els salaris i una reducció del 23% en els costos dels acomiadaments, segons Eurostat - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

L’Estat espanyol és el territori de la UE on més cauen els salaris el 2012: Una pèrdua del 11,5% en els salaris i una reducció del 23% en els costos dels acomiadaments, segons Eurostat
divendres 15 de març de 2013 / Notícies / Visites: 214
Menéame

Eurostat calcula que la retallada de sous dels treballadors espanyols va ser del 4,3%
Els costos de l’acomiadament es redueixen un 23% amb la reforma laboral

L’Estat espanyol va ser el país de la Unió Europea (UE) on els salaris van registrar una major contracció en l’últim trimestre del 2012, amb una caiguda del 4,3%, respecte a un any abans, enfront d’un augment del 1,4% en el conjunt dels Vint-segons les dades publicades avui per Eurostat, l’oficina estadística europea. Acumula una pèrdua salarial del 11,5% el conjunt del 2012.

Dels 25 països per als quals hi ha dades disponibles (falten Grècia i Portugal), Espanya i Eslovènia (-1,7%) van ser els únics on els sous per hora treballada es van reduir en comparació amb els últims tres mesos del 2011. A l’altre extrem, els salaris van augmentar el 7,6% a Romania, el 6,6% a Estònia o el 5,8% a Bulgària, mentre que en els grans països de l’euro ho van fer de manera més moderada: França (2 %), Alemanya (3,3%) i Itàlia (0,7%).

Unint sous i costos no salarials per les empreses, el cost de la mà d’obra es va reduir a Espanya el 3,4% en l’últim trimestre de 2012 respecte al mateix període de l’any anterior. La caiguda es deu principalment als sectors que Eurostat denomina de "no negocis", en els que inclou entre altres a la administració pública i la defensa, a la sanitat ia l’educació. En aquest àmbit, els sous van caure a Espanya el 14,1% en la comparació interanual, deixant la caiguda del cost de la mà d’obra en el 11,5%.

Les retallades als funcionaris accentuen l’ajust salarial

Els salaris paguen aquesta ronda d’ajustos

Mentre, en l’àmbit dels negocis (que representa la major part de l’economia, incloses la indústria, la construcció i els serveis), els sous i els costos laborals totals van augmentar un lleuger 0,3% el país.

Eslovènia és l’altre soci de la UE dels que hi ha dades disponibles on els costos laborals van disminuir (-2,1%), tot i que es pot donar pràcticament per fet que també es van retallar a Grècia, per a qui l’oficina estadística europea no té dades actualitzats, però on el tercer trimestre el cost de la mà d’obra havia caigut el 13,3%.

En el conjunt de la zona euro, els costos laborals van augmentar un 1,3% en els últims tres mesos del 2012, enfront del 1,8% interanual del tercer trimestre d’aquest any, percentatges idèntics als dels Vint.

FONT: ELPAIS.COM

Informe EUROSTAT salaris:

P.-S.
Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  5. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  6. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  10. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid