CGT Saint Gobain Cristaleria S.L.: Negociació i resignació - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT Saint Gobain Cristaleria S.L.: Negociació i resignació
7è Comunicat de negociació de conveni
dimecres 13 de febrer de 2013 / Acció Sindical / Visites: 132
Menéame

CONVENI COL·LECTIU - 7è COMUNICAT: NEGOCIACIÓ I RESIGNACIÓ

Des d’aquesta Secció Sindical informar que, en el dia d’avui s’ha avançat ben poc pel que fa a la negociació del Conveni es refereix. En primer lloc s’han aportat correccions a l’acta de la reunió anterior i s’ha procedit a la signatura d’aquesta.
Però dir que menys s’ha avançat pel que fa a l’econòmic ja que l’empresa ha aportat les dades que fan referència a la retribució variable que contempla l’art. 42.6 del Conveni incomplert i TAMPOC cobrarem res de res.

S’ha tornat a discutir el calendari de negociació acostant parers però sense arribar a acordar dates i ubicació. Estant en desacord en la proposta de la Direcció de "fer encara que sigui una reunió a Oviedo ".

Des de CGT s’ha manifestat "pel que fa al calendari de negociació anteriorment citat i entenent com ja s’ha manifestat com insuficients les dates plantejades, en nom de la bona fe ja que es mantingui el procés negociador, per aquesta organització s’acceptaria sempre que les reunions s’efectuïn a Madrid. "De bon principi no s’entén el perquè de tan absurd obstinació per part de l’empresa i el atribuir temes de costos a la negociació alhora que aquesta els afegeix.

No ha estat la Representació dels treballadors la que ha contractat un advocat de Garrigues i d’Oviedo perquè elabori les actes, amb el que això incrementa els costos a què fa referència l’empresa.

Després de salvar aquest escull sense acord, la representació social ha llançat de forma unitària diversos temes a l’empresa com són: Pagament imminent dels endarreriments deguts i actualització de les taules salarials, vigència del Conveni depenent del contingut, manteniment del poder adquisitiu (IPC), manteniment del contracte de relleu i els plans de sortida tal com estan actualment, increment del complement per baixes (IT), flexibilitat horària, manteniment de la jornada anual o reducció depenent de la vigència del Conveni, manteniment de plantilla, tractar la temporalitat de les contractacions i les mateixes realitzades per ETT, desenvolupar una clàusula de desvinculació "garantista" i el mecanisme a seguir perquè no s’apliqui la Reforma Laboral com ha passat aquest any, al mateix temps desenvolupar una disposició que no posi lligams ni límits en el temps a la negociació col · lectiva.

A tot això l’empresa no ha respost amb entusiasme, però des de la Representació s’ha entès que no s’ha de renunciar a les reivindicacions històriques i que ja que l’empresa no ha correspost amb els pactes, no servirà de molt baixar les pretensions.

CGT entén que donat en el punt en què es troba la negociació i amb el plantejament fet avui, amb resignació atorgarà una "treva transitòria" a la mateixa i s’estarà de manera expectant al que pugui esdevenir en aquests dies, tot i que davant les peticions de l’empresa i el intransigent que es mostra, no es trigarà molt a mostrar batalla.

Propera reunió el 21 de febrer a les 11 hores a Madrid.

Madrid 12 febrer 2013

P.-S.
Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid