Despenjament del Conveni Col.lectiu a Saint-Gobain Cristalería S.L. - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Despenjament del Conveni Col.lectiu a Saint-Gobain Cristalería S.L.
3er comunicat de CGT Saint Gobain
dilluns 21 de gener de 2013 / Acció Sindical / Visites: 133
Menéame

Des d’aquesta Secció Sindical informar que s’ha celebrat la primera reunió per a la constitució de la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu 2013.

L’empresa en un exercici de força ha intentat per tots els mitjans que aquesta no es constituís i per part de la representació social no cedint a les pretensions d’aquesta que, després de 5 hores de reunió ha forçat la seva composició, atès el perjudici que suposaria no constituir pel temps de ultraactivitat que es porta recorregut. Aquesta Comissió es reunirà el proper dia 4 de febrer a Madrid.

De la mateixa manera s’ha instat l’empresa a correspondre als treballadors i treballadores amb l’execució de la revisió salarial que un cop conegut l’IPC Real hauria de procedir al pagament, tal com està recollit en el Conveni Col · lectiu per als anys 2011/2012, dir que aquesta s’ha tancat en banda i segueix obstinada amb la desvinculació plantejat.

Després de la primera ha vingut la segona, dins del període de consultes de la inaplicació de la revisió salarial. En aquesta l’empresa segueix en els seus tretze, lliurant una petita part de la documentació requerida per la representació social.

Cal destacar que s’ha trobat a faltar després les primeres anàlisis juridico-econòmics molt bona part de la documentació necessària per arribar a conclusions definitives sobre la mesura plantejada ia priori s’observa que les causes econòmiques no són tals i que només pretén aprofitar-se de la situació actual que totes i tots coneixem, alhora que s’entén per desmesurada la solució i alhora l’esforç que intenta imposar a la plantilla. En aquest sentit dir que mentre persisteixin els beneficis econòmics, que n’hi ha, no s’acceptarà aquesta mesura i més quan no hi va la viabilitat de l’empresa. Sobre les causes productives queden en entre dit a falta de més documentació requerida.

També assenyalar que en una altra tanda de requeriments de documentació a través d’un informe tècnic jurídic, es mostren i s’al·leguen d’entre altres qüestions de forma, mala fe i trencament de norma, ja que s’entén que l’actualització de les taules salarials i altres conceptes s’han generat ja durant l’any i no correspon inaplicar la revisió un cop vençut el Conveni, com ha estat el cas.

La propera reunió tindrà lloc al SIMA (Madrid) dilluns dia 21 de gener, en la qual es continuarà amb el tema de la desvinculació.

Sense baixar la guàrdia, seguirem informant puntualment.

Secció Sindical CGT Saint Gobain L’Arboç

Més informació:

- CGT SAINT GOBAIN

- CGT BAIX PENEDÈS FEDERACIÓ COMARCAL

- CGT BAIX PENEDÈS

E-mail: cgt_saintgobain@yahoo.es

David Santamaría: 617086999

P.-S.
Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid