L’Hospital Clínic i la Vall d’Hebron se sumen a Sant Pau i anuncien tancades contra la privatització a partir del 12 de desembre - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

L’Hospital Clínic i la Vall d’Hebron se sumen a Sant Pau i anuncien tancades contra la privatització a partir del 12 de desembre
L’Hospital Parc Taulí de Sabadell i el comarcal de l’Alt Penedès també se sumen a les tancades contra les retallades
dimarts 11 de desembre de 2012 / Notícies / Visites: 307
Menéame

Dimecres es duran a terme activitats i xerrades en una jornada de lluita en la que començaran els tancaments contra les retallades i per evitar que la gestió dels centres passi a mans privades.

Els treballadors de l’Hospital Clínic i de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona han decidit secundar la tancada dels empleats de l’Hospital de Sant Pau, que fa una setmana i mitja que dura, i iniciar també protestes contra les retallades i la privatització de la gestió als centres. Les accions comencen dimecres dia 12, amb assemblees, xerrades i el tancament dels professionals al vestíbul dels hospitals, tal i com està succeïnt a Sant Pau.

Els treballadors de l’Hospital Clínic denuncien que el Govern de la Generalitat i els gestors de l’hospital volen canviar el règim jurídic del centre i permetre l’entrada de la gestió privada, en un model molt similar al de Sant Pau, basat en fundacions privades que gestionen el patrimoni i els serveis públics. Aquest model, a més a més, està essent investigat judicialment per presumptes irregularitats en contractes públics, pagament de sobresous a directius i indemnitzacions injustificades.

A més a més, critiquen les mancances de la gestió actual, de la que asseguren que ha adjudicat contractes d’obra i serveis a dit, enlloc de mitjançant un concurs públic, com és el cas de l’empresa de neteja Licon, SA. També denuncien que s’usen instal·lacions i personal públic per atendre pacients de serveis sanitaris privats, i que empreses com Barnaclínic, SA tenen prioritat en l’atenció dels seus pacients. També asseguren que la gestió privada dels béns públics surt més cara i es dóna un pitjor servei.

Les accions començaran al matí de dimecres 12 de desembre als dos centres hospitalaris, on es realitzarà una assemblea per decidir les futures accions a la una del migdia.

Font: El Triangle


L’Hospital Parc Taulí de Sabadell i el comarcal de l’Alt Penedès se sumen a les tancades contra les retallades

Els treballadors del centre concertat vallesà ja han passat la nit de dilluns a dimarts acampats indefinidament al vestíbul del centre. Els de l’hospital penedesenc se sumen a la jornada de protesta i tancades de dimecres.

Una trentena de treballadors de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell han passat la nit de dilluns a dimarts acampats al vestíbul del centre concertat per protestar per les retallades i sumant-se així als treballadors de l’Hospital de Sant Pau, que ja porten més d’una setmana acampats.

Els empleats del Taulí han decidit començar la tancada indefinida en assemblea perquè no volen renovar el pla d’austeritat que van acordar amb l’empresa i que han complert durant els últims dos anys. Els 3.500 treballadors ja s’han reduït el sou i també els dies festius i no volen assumir noves retallades de cara al 2013, un punt de la protesta que coincideix amb la de l’Hospital de Sant Pau, i també demanen que més centres mèdics se sumin a les protestes.

En aquest sentit, el comitè d’empresa de l’Hospital comarcal de l’Alt Penedès ha comunicat que els empleats del centre han acordat secundar dimecres, com ja ho van comunicar dilluns els treballadors de l’Hospital Clínic i del de la vall d’Hebron, la tancada que protagonitzen els empleats del Sant Pau i als que dimarts s’hi ha afegit el Parc Taulí. Els empleats del centre penedesenc faran assemblees, xerrades, passis d’audiovisual i tindran l’opció lliure d’acampar a l’hospital en finalitzar la jornada.

Font: El Triangle

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid