El govern espanyol aprova un nou reglament sobre acomiadaments col·lectius i de suspensió de contractes i reducció de jornada - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

El govern espanyol aprova un nou reglament sobre acomiadaments col·lectius i de suspensió de contractes i reducció de jornada
dilluns 5 de novembre de 2012 / Materials de formació / Visites: 1095
Menéame

El passat dia 30 d’octubre el BOE va publicar el Reial Decret 1483/2012, de 29 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament dels procediments d’acomiadament col·lectiu i de suspensió de contractes i reducció de jornada (s’adjunta) que està en vigor des de l’endemà dimecres dia 31.

El nostre col·laborador Carlos H. Preciado, magistrat de l’ordre social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha elaborat un document (s’adjunta) amb els quadres comparatius de com es regulava abans i com queda després d’aquest Reial decret.

És importantíssim remarcar que el nou Reglament d’acomiadaments col·lectius afecta als laborals del sector públic especialment i a tots els treballadors en general.

La norma s’estructura en tres títols:

Títol I: Procediments d’acomiadament col·lectiu i de suspensió de contractes i reducció de jornada per causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció.

Títol II: Extinció i suspensió de relacions de treball i reducció de jornada per força major.

Títol III: Normes específiques dels procediments d’acomiadament col·lectiu del personal laboral al servei dels ens, organismes i entitats que formen part del sector públic.

La norma desenvolupa l’establert en la Llei 3/2012 del 6 de juliol, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, amb especial atenció als aspectes relatius al període de consultes, la informació a facilitar als representants dels treballadors en el mateix, les actuacions de l’autoritat laboral, així com els plans de recol·locació i les mesures d’acompanyament social assumides per l’empresari.

Aquest Reglament desenvolupa els procediments que les empreses han de seguir per a efectuar acomiadaments col·lectius, suspensions de contractes i reduccions de jornada per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o causa de força major.

D’altra banda, es desenvolupa la Disposició Addicional vintena de l’Estatut dels Treballadors "Aplicació de l’acomiadament per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció en el Sector Públic", que es va incorporar amb la reforma laboral i que només afectarà al personal laboral del sector públic. En cap cas afectarà als funcionaris, que tenen un règim jurídic distint. En el cas de les empreses del sector públic, entitats o societats mercantils en el capital de les quals participi majoritàriament l’Estat, s’aplicaran les mateixes causes i procediments que donin lloc a acomiadaments col·lectius prevists amb caràcter general per a les empreses del sector privat. En el cas de les Administracions Públiques, es regula un procediment específic amb tres garanties reforçades en relació al sector privat.

>>> En documents adjunts teniu el "Real Decreto 1483/2012, de 29 de octubre, por el que se aprueba el Reglamento de los procedimientos de despido colectivo y de suspensión de contratos y reducción de jornada", així com les tables comparatives sobre les modificacions que introdueix elaborades per Carlos H. Preciado.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. 8 de març 2017: Seguirem lluitant ingovernables, desobedients i desafiants
  2. La CGT denuncia opacitat i manca de control públic en els centres de menors gestionats per grups privats
  3. Vaga a Ferrovial Serveis Ferroviaris del 26 de febrer al 5 de març per un conveni just
  4. Un llibre de Manel Aisa sobre l’efervescència social a la Barcelona de 1917-1923
  5. El 9 de març Vaga General educativa estatal
  6. La DGAIA com a factor de risc per a la infància
  7. Xerrades informatives el 28 de febrer a Tarragona i Reus sobre l’anulació de les clàusules terra en els contractes hipotecaris
  8. Cremat el cotxe del secretari general de la CGT de Catalunya
  9. Concentració de solidaritat pel judici als repressaliats per TGT, l’1 de Març als jutjats de Gavà
  10. Unipost condemnada per l’Audiència Nacional a abonar les pagues extres de 2016 a partir d’una demanda de CGT

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid