Comunicat de la plataforma "La Nova UAB" - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat de la plataforma "La Nova UAB"
dimarts 3 de juliol de 2012 / Comunicats / Visites: 110
Menéame

Fa ben poc ha pres possessió del seu càrrec el nou Rector de la UAB, Dr. Ferran Sancho. Amb aquest motiu, i des de la legitimitat que donen els quasi 6000 vots obtinguts per la nostra candidatura, encapçalada pel Dr. Pere Solà, volem expressar al rector entrant el nostre desig que la seva gestió i la del seu equip es vegi acompanyada per l’èxit.

Alhora li fem saber que les persones i col·lectius que van donar suport a la candidatura “La Nova UAB” continuarem treballant en la defensa de la universitat pública. En aquest moment, aquesta opció es concreta en la nostra oposició frontal al desorbitat augment de taxes als estudiants, als intents d’acomiadament de PAS i PDI i al manteniment d’un model que a la pràctica fa que el nucli públic de la nostra universitat s’hagi posat al servei d’interessos privats. Aquests temes van ser, recordem-ho, l’eix central de la nostra campanya electoral.

Una campanya que no va ser només de resistència sinó i sobretot d’afirmació d’una alternativa, en base a punts com: revisió de plans d’estudis en funció de l’experiència adquirida, integració de la formació i la professionalització, més enllà de la demanda nua del mercat de professionals, recerca guiada per principis estrictament acadèmics, sinèrgia amb les altres universitats del país per defensar fermament la nostra autonomia i exigir els recursos que necessita la universitat catalana. Canvi del rumb tecnocràtic i economicista que ha allunyant els governs de la UAB (i de la societat en general) de les persones, tot recuperant el diàleg i els espais de veritable autonomia i autogestió universitàries, re- dibuixant el paper de la universitat com a servei públic.

No vam guanyar les eleccions, però els resultats obtinguts per la candidatura “La Nova UAB” indiquen que aquest moviment crític i de canvi és un gran actiu que no es pot passar per alt i estem disposats a treballar a fons perquè el nou rector i el seu equip de govern així ho entenguin i ho tinguin en compte en la seva acció gestora.

Des d’aquest posicionament, ens proposem seguir amb detall la gestió del nou equip rectoral i plantejar els elements de col·laboració, debat i propostes més adients per tal d’intentar revertir les situacions esmentades.

Així doncs, en sintonia amb el que acabem d’exposar, anunciem -i, en aquest sentit, ens adrecem a totes les persones i col·lectius que siguin sensibles als nostres posicionaments i objectius, ni que sigui de forma crítica- la nostra intenció de celebrar després de vacances unes jornades de debat per tal de posar en comú reflexions sobre la universitat pública, i també estratègies i propostes de coordinació.

Campus de Bellaterra, 29 de juny de 2012

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid