Tancada a la seu de Cooperació per reclamar que el govern pagui un deute de 700 milions d'euros - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Tancada a la seu de Cooperació per reclamar que el govern pagui un deute de 700 milions d’euros
Retallades d’un 54,4% a les ONG per part de l’Estat espanyol
divendres 29 de juny de 2012 / Premsa catalana, valenciana i de les Illes / Visites: 318
Menéame

Una quarantena de membres d’ONG per al desenvolupament s’han tancat aquest matí a les oficines de l’Agència Catalana per a la Cooperació al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya per exigir, entre d’altres, que el govern d’Artur Mas entregui els 700 milions d’euros que sumen els deutes del govern amb les organitzacions d’ajut al desenvolupament.

Una quarantena de membres d’ONG per al desenvolupament s’han tancat aquest matí a les oficines de l’Agència Catalana per a la Cooperació al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya per exigir, entre d’altres, que el govern d’Artur Mas entregui els 700 milions d’euros que sumen els deutes del govern amb les organitzacions d’ajut al desenvolupament. Si afegim a l’impagament d’aquests diners la reducció pressupostària d’un 80% en aquest àmbit, el resultat és dramàtic per a tot el sector de la cooperació, que haurà de clausurar moltes seus i anular molts projectes que ja havien estat planificats. L’ocupació de les oficines s’ha fet amb tranquilitat i continua hores d’ara, però els responsables del departament han amenaçat amb desallotjar-los i han reclamat la presència de furgons policials. Des de migdia s’ha iniciat una estratègia de mobing contra les activistes, amb la impossibilitat d’anar al lavabo, l’aire acondicionat desendollat i la prohibició de rebre beguda i menjar. A partir de les 19h s’ha fet una crida a concentrar-se davant de l’edifici, on a partir de les 21h hi ha més perill d’una intervenció policial. Una vintena de persones estan disposades a passar-hi la nit. Un altre grup de manifestants ha tallat el trànsit en sentit muntanya a la Via Laietana de Barcelona, just a les portes de l’edifici del departament on hi ha les oficines de l’ACCD, ubicat al número 14.

Retallades d’un 54,4% a l’Estat espanyol

Els últims mesos, les retallades pressupostàries estatals han afectat de manera important les partides destinades a projectes de cooperació. La retallada més contundent l’ha patida el Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació, que ha experimentat una reducció del 54,4%, davant la mitjana del 16,9% del total de ministeris. El seu pressupost passa dels 2.646 milions d’euros de 2011 als 1.205 milions de 2012 i la xifra concreta que gestiona l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) passa de 834 milions d’euros a 240 milions el 2012.
Si bé l’anomenada cooperació al desenvolupament mai no ha significat una veritable política que contribuís a resoldre problemes estructurals de desigualtat i pobresa, aquesta mesura afecta moltes organitzacions locals, que veuran disminuïts els seus recursos, com ja han criticat les grans coordinacions d’organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD). L’argument de la necessitat de les retallades es contradiu amb la rebaixa de només un 8,8% del pressupost del Ministeri de Defensa, el 4,3% del d’Interior o el 3,8% del de Presidència.

FONT: Federació Catalana d´ONG pel desenvolupament

Setmanari Directa

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  2. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  3. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  4. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  5. Campanya Aturem la Invasió
  6. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid