Vídeo: El "Rescat" bancari a #Singulars - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Vídeo: El "Rescat" bancari a #Singulars
dimecres 13 de juny de 2012 / Videos / Visites: 216
Menéame

El rescat dels bancs espanyols, anunciat dissabte, ha centrat el programa "Singulars" d’aquest dimarts. Els convidats: Jonathan Tepper, llicenciat en Història Econòmica per la Universitat d’Oxford i col·laborador com a analista econòmic en mitjans com la BBC, la CNBC i Bloomberg; Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, i Robert Tornabell, catedràtic de Banca i Finances Internacionals de la Universitat Ramon Llull i exdegà d’ESADE.

Són tres veus i tres visions diferents sobre les conseqüències que tindrà en l’economia real el rescat bancari demanat pel govern de Mariano Rajoy. Tots tres coincideixen que les conseqüències es produiran. Robert Tornabell ha afirmat que el rescat farà augmentar el dèficit de l’Estat i que cal un control més estricte de les activitats dels bancs. Des de la visió d’un analista financer, Jonathan Tepper veu increïble que no s’hagin destituït líders polítics i dirigents bancaris i que no s’hagin obert causes criminals. Ada Colau, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, assegura que és intolerable que es prioritzi rescatar els responsables de la crisi sense contrapartides clares.

Frases del debat a #singulars

Robert Tornabell, catedràtic de Banca i Finances i exdegà d’ESADE

"No és una línia de crèdit, com diu el govern espanyol, és un rescat bancari. No serà el final de la crisi. Els interessos d’aquest crèdit aniran als Pressupostos Generals de l’Estat; per tant, qui garanteix el préstec som tots".

"El rescat augmenta el dèficit de l’Estat. Hi haurà d’haver un control més estricte de les activitats dels bancs. Control de sous dels directius, control de nombre d’oficines".

"Una Catalunya independent podria ser viable, però de moment estem en una situació d’emergència i és millor sortir-ne tots junts".

Jonathan Tepper, economista i analista financer

"Primer es negava que hi havia una crisi, i ara es nega que hi hagi un rescat. El que és increïble és que no s’hagin canviat líders polítics i dirigents bancaris, i no s’hagin obert causes criminals. Era obvi que molts directius bancaris cobraven unes bonificacions enormes mentre sabien que tota la seva cartera era tòxica".

"El 2009 ja era obvi que la bombolla immobiliària provocaria un forat enorme en el sistema bancari espanyol. La supervisió del Banc d’Espanya ha estat pèssima, i la dels polítics, també. I el cost social és molt gran i l’economia s’ha estancat".

"Si l’economia no creix, l’Estat recaptarà menys impostos, i si recapta menys impostos, haurà de continuar retallant per ajustar els comptes. Si no hi ha creixement, hi haurà més retallades".

"Als EUA hi ha hagut més de 200 bancs que han fet fallida i els contribuents no han pagat per cap. En el sistema capitalista han d’assumir les pèrdues els que han assumit riscos".

Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH)

"És intolerable que hi hagi una intervenció que un altre cop sigui prioritari rescatar els responsables de la crisi, sense contrapartides clares, i responent-ne tots nosaltres, i sense cap mena de rescat per a la ciutadania. Són termes inacceptables".

"No podem continuar confiant en els que ens han portat fins aquí. És escandalós que els que ens diuen quina és la sortida de la crisi siguin els mateixos responsables que ens han ensorrat: partits polítics, líders del sector financer, tertulians d’alguns mitjans de comunicació i economistes".

"El sistema bancari ha d’estar al servei de la gent, al servei de l’economia real. És mentida que fluirà el crèdit. Hi ha d’haver un control democràtic de la banca".

"Si hi ha un rescat bancari, que sigui a canvi d’alguna cosa. Que sigui com a mínim a canvi dels pisos, i com a mínim a canvi que les persones també puguin condonar els seus deutes i tornar a començar".

Veure en línia :
P.-S.
Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid