CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Neix un nou col·lectiu al Camp de Tarragona el 17 de maig, dia mundial contra l’homofòbia i la transfòbia, que organitzarà diversos actes

Dilluns, 14 maig, 2012

Després de diversos mesos gestant-se i que un grup de persones s’anessin reunint setmanalment per tal de configurar aquest espai, el 17 de maig es presentaran a la plaça de la Font. En motiu del dia mundial contra l’homofòbia i la transfòbia, que commemora la sortida de l’homosexualitat de la llista de malalties de l’OMS i que alhora reivindica el mateix per a la transsexualitat (avui dia encara considerada acadèmicament una malaltia), es presentaran com a nou col·lectiu al Camp de Tarragona. Aquest nou col·lectiu, que es reuneixen ara per ara a Tarragona però que compten amb gent implicada de totes les comarques, cobrirà un espai fins ara buit a la ciutat i complementarà la tasca desenvolupada per altres iniciatives ja consolidades.

Es defineixen com una organització en defensa de les llibertats sexuals de gais, lesbianes, transsexuals i intersexuals, però també d’heterosexuals, i és que creuen que l’opressió sexual per part d’institucions i certs sectors de la societat afecta a tothom de diferents maneres. Així, doncs, treballaran per l’eradicació definitiva de l’homofòbia, però també per visibilitzar totes aquelles sexualitats que se surten de la norma i que són igualment discriminades avui, sobretot en un context territorial i social com el nostre.

Els primers actes del Brot Bord seran el 17, 18 i 19 de maig, a Tarragona i a Falset. El dia 17 a partir de les set del vespre es farà una concentració per la diada a la plaça de la Font i tot seguit es farà la presentació del col·lectiu i un debat posterior sobre què és homofòbia. L’endemà a les vuit del vespre hi haurà una xerrada al Casal Popular Pere Joan Barceló ‘Carrasclet’ de Falset organitzada per l’Assemblea de Joves del Priorat, el Col·lectiu Independentista del Priorat i el nucli de la CUP del Priorat. Finalment, el dia 19 també a partir de les set del vespre a Kal Pobre hi haurà una taula rodona sobre els moviments socials per l’alliberament sexual amb la participació de diverses organitzacions, com el Brot Bord, el FAGC, Cau de Llunes, H2O i Assexora’t. Després, hi haurà un sopar i tot seguit es faran activitats de lleure alternatiu.

El 'Brot Bord' és una organització existent des de fa diversos anys que duu a terme diversos actes arreu dels Països Catalans. Ara, amb l'assemblea del Camp de Tarragona, s'expandeix en el territori i hi porta la lluita per l'alliberament sexual des d'un punt de vista combatiu.

Per a l'ocasió, han fet un manifest que compta amb gairebé una trentena d'adhesions de sindicats, partits, candidatures, col·lectius i assemblees, que esperen que augmentin fins al proper 17 de maig: Brot Bord, AJ La Guspira (CAJEI), Casal Popular Sageta de Foc, CJC/JCPC Tarragona, PCPC Tarragona, CUP Tarragona, Alternativa Jove-Joves d’EUiA Tarragona, Ateneu Popular La Mina, Assemblea de Joves del Priorat, SEPC INS Priorat, Endavant (OSAN) Tarragona, Cau de Llunes (AFRT), Joves d’Esquerra Verda Tarragona, ICV Tarragona, CUP de Reus, CGT Tarragona, UGT Tarragona, SEPC URV, CGT Reus, Jovent Llibertari del Camp, UI CCOO Tarragona, CNT-AIT Tarragona, Nucli de suport de la CUP del Priorat, Ateneu Llibertari Alomà, Col·lectiu Independentista del Priorat, CUP Montblanc, Coordinadora de Gais Lesbianes Transsexuals i Bisexuals de Catalunya, Pirates de Catalunya

Podeu informar-vos-en més acuradament al nostre blog: http://brotbord.wordpress.com o al web general http://brotbord.blogspot.com

Us adjuntem aquí sota també el manifest del 17 de maig:

Avui és 17 de maig, el Dia Internacional Contra l’Homofòbia. Volem explicar i reivindicar aquesta diada. El dia 17 de maig de 1990 l’homosexualitat va ser eliminada de les llistes de malalties mentals per part de l’Organització Mundial de la Salut. Era un pas capital en la lluita del moviment d’alliberament gai-lèsbic que es comença a resseguir des de revolta d’Stonewall el 28 de juny de 1969 a Nova York.

L’exclusió de l’homosexualitat de la llista de malalties va ser molt important per combatre l’homofòbia que es fonamentava en un discurs mèdic i deslegitimar, així, els arguments considerats aleshores científics. Va ser una gran victòria. Però, avui, 22 anys després, la lluita continua. No ens conformem només amb un tipus de drets que ens assimilen al sistema (el matrimoni) sinó que volem construir una nova societat.

Entenem que la lluita contra l’homofòbia ha d’estar vinculada amb la lluita antipatriarcal, que qüestioni l’atribució d’una identitat sexual a un cos, d’un gènere a una identitat sexual, també que negui la jerarquització d’aquests gèneres i la norma heterosexual imperant. La lluita contra l’homofòbia ens afecta a totes i ha de ser contra el masclisme, el sexisme i l’heterosexisme. Contra el patriarcat.

Volem poder ser lesbianes en un poble, des d’Ulldemolins, la Bisbal de Falset, Cabassers, la Figuera o el Molar, fins a Roda de Berà, Creixell, Aiguamúrcia o Querol, i no ser assenyalades pel carrer en ciutats i viles com Valls, Reus, Tarragona, Torredembarra, Cambrils, Salou, Montblanc o Falset. Volem ser gais que no han d’anar a les grans ciutats per poder lligar. Volem tenir tanta ploma com vulguem, a tot arreu i a qualsevol hora. Volem ser heteros i gaudir obertament del sexe anal. Volem poder ser trans i que no se’ns consideri malaltes. Volem relacionar-nos lliurement sense un model únic de relació o de família. Volem no pertànyer a ningú. Volem viure plenament la nostra sexualitat i afectivitat en totes les etapes de la vida. Volem poder viure-les també a l’espai públic: a les platges, parcs, boscos i camins, sense haver de ser criminalitzades o esdevindre motiu de debat entre les veïnes de les urbanitzacions properes o de l’equip de govern municipal de torn. Volem poder estar despullades o vestides arreu.

Exigim que la lluita contra l’homofòbia, avui, sigui també una actitud crítica cap al negoci de l’euro rosa i les dinàmiques de consum i estereotips que imposa el capitalisme; que sigui la lluita contra la institucionalització del moviment d’alliberament gai-lèsbic i contra la poca implicació actual en temes d’alliberament sexual; i, com és evident, contra la institució catòlica i la resta d’institucions religioses, que deixen les paraules de l’Arquebisbe i inquisidor de Tarragona, Jaume Pujol, en una pura anècdota.

Hem de recordar que la transsexualitat està considerada encara avui com una malaltia. Molts psicòlegs i molts psiquiatres parlen de manera irresponsable i equivocada de disfòria de gènere fonamentant, així, la transfòbia mèdica i els discursos polítics i socials que se’n deriven mentre legitimen aquest sistema sexista, masclista i heterosexista que volem eliminar.

No volem acceptació, volem una reflexió de base.

No volem integrar-nos a un sistema que discrimina, volem rebentar-lo.

No volem reformisme integrador, volem la revolta.

La revolta sexual.

>>> Cartell actes de presentació http://brotbord.files.wordpress.com/2012/04/cartell-1.jpg