Curs de formació sobre la reforma laboral el 18 de maig a Madrid - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Curs de formació sobre la reforma laboral el 18 de maig a Madrid
18 de maig de 2012, de 10.00 a 14.00 hores de 16.00 a 19.30 hores, a Madrid
dijous 19 d'abril de 2012 / Cursos de formació / Visites: 179
Menéame

CURS DE FORMACIÓ CONFEDERAL SOBRE LA REFORMA LABORAL

Retallades, Pacte Social, PGE

Companyes i companys

Convoquem el Curs de Formació Confederal sobre la Reforma Laboral, Retallades, el Pacte Social i els Pressupostos Generals de l’Estat, que tindrà lloc al Local del Comitè General de RENFE, Atocha Av. Ciutat de Barcelona nº10, soterrani 2º, MADRID.

DATA: 18 de maig de 2012

HORARI: de 10.00 a 14.00 hores de 16.00 a 19.30 hores

L’última Reforma Laboral, implantada mitjançant el Reial decret-llei 3/2012, de 10 de febrer, ha suposat l’atac més complet als drets conquistats pels treballadors, en un moment en el qual el capital ha decidit anar a per tot i a per totes, prescindint ja de formalitats, utilitzant la violència de forma sistemàtica i exigint a les seves institucions que ens lliurin desarmats.

No es tracta per descomptat del primer atac; des de les claudicacions de la transició, reforma darrere reforma i acord darrere acord han anat destruint conquestes i eliminant capacitat de resposta, en un joc en el qual s’ha pretès, i en bona part assolit, deixar fora a la part més important de la societat, més important no solament numèricament sinó que representa a la població que manté tot l’entramat social, incloent els aspectes econòmic i productiu.

Els exemples més immediats, la Reforma Laboral de 2010 i el més recent II Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva, anticipen alguns dels aspectes que es desenvolupen en aquesta nova Reforma, que si bé és una imposició del PP, no és menys cert que ha comptat amb el suport previ del PSOE i d’uns sindicats, CC.OO. i UGT, que han assumit el seu rol d’agents socials institucionalitzats al servei del poder en canvi de la ficció de participar en aquest poder, i que mantenen una oposició més que tèbia davant l’amenaça que, ara que ja no els necessita, el capital els pugui privar del paper que els ha atorgat.

Per altra banda, aquesta Reforma Laboral s’emmarca en un entramat de reformes que pretenen eliminar els avanços socials, retallar els drets i les llibertats, eliminar els serveis de la població, i desarticular qualsevol capacitat d’oposició davant els atacs d’un capital que se sent més capaç i més àvid que mai, convençut que pot aconseguir-lo tot.

No és casual que una institució com la monarquia, que ha pretès mantenir una imatge amable i propera, presumeixi ara de tot el seu ranci esplendor despòtic, com no és casual el repunt inquisitorial de l’església i dels sectors ultracatólicos. En el que el capital es planteja com l’ofensiva final, la imposició d’un pensament retrògrad compleix un paper fonamental en el sotmetiment de la població.

El Contingut del Curs és el següent:

1. POLÍTIQUES LABORALS I SOCIALS: Reformes, Retallades i Pressupostos Generals de l’Estat.

2. LA REFORMA LABORAL, Reial decret-llei 3/2012, de 10 de febrer.

3. NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA: estructura i vertebració dels convenis. Flexibilitat i Participació sindical. Salaris i productivitat. Ultraactivitat dels convenis.

El curs comptarà amb els següents ponents:

- Desiderio Martín. Gabinet d’Estudis Confederal.

- Raúl Maíllo. Gabinet Jurídic Confederal.

- Francisco Talavera. Gabinet Jurídic de M-CLM-Ex

És aquest un curs necessari en un moment en el qual la lluita no pot limitar-se a plantar cara als atacs del capital i les seves institucions, hem de tenir clares les nostres alternatives i propostes per a dur-les a la societat.

Per això demanem a totes les Territorials, Federacions, Sindicats, que feu un esforç per assistir i facilitar l’assistència de l’afiliació al curs.

Escola de Formació Confederal “Eladio Villanueva”

>>> Adjuntem fitxa d’inscripció

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid