Algèria: el poder tem més al sindicalisme autònom que als partits polítics - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Algèria: el poder tem més al sindicalisme autònom que als partits polítics
dimarts 21 de febrer de 2012 / Comunicats / Visites: 451
Menéame

Quatre sindicats autònoms de diversos sectors de la Funció Pública, han denunciat la falsa obertura del poder algerià, legalitzant a diversos nous partits polítics per a donar legitimitat a les pròximes eleccions de maig, mentre segueix negant la legalització a diversos sindicats autònoms.

El Sindicat Nacional dels Cossos Comuns i Treballadors Professionals de l’Educació Nacional (SNCCOPE), el Consell dels Liceus d’Algèria (CLA), el Sindicat Nacional Autònom de Neteja i Sanejament (SNATNA) així com el Sindicat Nacional dels Treballadors de la Formació Professional (SNTFP), en una declaració comuna, han denunciat la política de "dos pesos, dues mesures", en el tractament de les sol·licituds de legalització en un context de promeses de diàleg i de reformes que tracta de vendre Bouteflika, el cap de l’estat algerià.

Mentre es parla de reformes polítiques, se segueixen vulnerant els drets sindicals i es viola obertament la Constitució, no aplicant la llei 90-14 que estipula que al cap de 30 dies, si no hi ha irregularitats en els expedients dipositats, el sindicat ha de ser legalitzat, el que dista molt de la pràctica del Ministeri de Treball que manté diversos sindicats autònoms sense segell legal.

El poder algerià tracta de legitimar com pugui les pròximes eleccions, mentre manté emmordassades les reivindicacions populars. Solament això explica que s’autoritzi amb rapidesa nous partits polítics per a donar la imatge que existeix un joc democràtic a Algèria, mentre se segueix rebutjant la legalització de sindicats sense donar cap explicació i sense respectar les pròpies convencions internacionals sobre drets sindicals signades per l’estat algerià.

Així mateix, els quatre sindicats han denunciat l’absència d’una política real de negociació, ignorant i menyspreant als sindicats autònoms com interlocutors socials. En resposta a aquesta situació, es realitzaran accions de protesta en la primera setmana de març. També es preveu convocar vaga per a la tercera setmana de març. Si els sindicats no reben la seva legalització, les accions de protesta continuaran a partir del començament de la campanya electoral.

>>> Traduïm el comunicat conjunt dels 4 sindicats:

Comunicat

Nosaltres, sindicats autònoms de la Funció pública i altres: SNCCOPEN, CLA , SNATNA i SNTFP, reunits a Alger el dissabte 11 de febrer de 2012, considerem que davant de la cita crucial que constitueixen les eleccions legislatives, per a un estat de dret, les llibertats sindicals segueixen sense ser respectades en el nostre país.

Els quatre sindicats som víctimes de la no aplicació de la llei 90-14 que estipula que al cap de 30 dies si no hi ha irregularitats en els expedients dipositats, el sindicat ha de ser legalitzat.

El dret a la constitució de sindicats, dret constitucional, es posa així en dubte, el Ministeri de Treball es posa així fora de la llei, mentre que Algèria és signatària de Convenis Internacionals.

Així mateix denunciem l’absència d’una política real de negociacions, encara que al sindicat se li consideri sobre el paper com interlocutor social.

Vista l’absència assenyalada de diàleg, vist el menyspreu per part del Ministeri de Treball, considerem que no hem de baixar els braços davant de l’arbitrarietat i de l’incompliment de la legalitat.

Per tot això, els quatre sindicats reunits, hem decidit portar a terme diverses concentracions davant del Ministeri de Treball a partir del mes de març.

Traducció: Equip de treball per al nord d’Àfrica de la S. de RR. II. de la CGT

www.cgtandalucia.org/Argelia-el-poder-teme-mas-al

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Cos a terra, que ens disparen pau social
  2. Caravana Obrim fronteres 2018 a Ventimiglia i al sud d’Itàlia
  3. Oposicions 2018: Un sistema d’accés i unes oposicions plenes d’irregularitats
  4. Vaga parcial indefinida a Correus de Barcelona a partir del 19 de juny contra els acomiadaments i la falta de contractació
  5. La CGT Ensenyament Lleida diu adéu al senyor Cullerés i dóna la benvinguda al senyor Vega
  6. Col·loquis a l’entorn del Centenari del Congrés de Sants sobre anarcosindicalisme i moviments socials, els dies 19 i 26 de juny a Barcelona
  7. Comunicat de CGT CEB-IMEB davant la negociació del conveni de l’Ajuntament de Barcelona
  8. La CGT desconvoca la vaga al Sincrotró ALBA al retirar la Direcció la demanda contra el Comitè d’Empresa
  9. Concentració de suport a l’Àlex el 25 de juny en el judici pel seu acomiadament per part de Cacaolat
  10. Vaga i mobilitzacions al Sincrotró ALBA el 18 de juny

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid