ELS EMPLEATS DE FURAS INTENSIFIQUEN LES PROTESTES I DENUNCIEN LA MANCA DE DIÀLEG - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

ELS EMPLEATS DE FURAS INTENSIFIQUEN LES PROTESTES I DENUNCIEN LA MANCA DE DIÀLEG
dimarts 5 de juny de 2007 / Notícies / Visites: 4100
Menéame

2Uns dos-cents empleats de Furas, acompanyats per familiars, amics i veïns del poble, van tornar a recórrer els carrers de Piera en senyal de protesta pels 112 acomiadaments que l’ empresa té previst realitzar. El comitè s’ ha mostrat indignat per la manca de diàleg de l’ empresa i pensa manifestar-se tots els dissabtes2


DIARI D’IGUALADA / 03 de juny de 2007
SARA MARTÍN - Piera

«Volem un lloc de treball perquè Furas és l’ única factoria potent que té Piera. Què farem si marxa una de les empreses més importants?», comentava, enutjada, la presidenta del comitè d’ empresa de Furas, Montserrat Nieto, ahir, en una nova manifestació dels treballadors de Furas.

En aquesta nova protesta, uns 200 empleats de les dues plantes que Furas té a Piera van tornar a escridassar lemes contra el tancament de l’ empresa. A més, la manifestació d’ ahir es feia després que, segons la presidenta del comitè, la direcció de Furas els hagi fet saber que no tenen intenció de reunir-se més vegades amb el comitè empresa al•legant «tenir l’ agenda molt ocupada». Davant aquesta resposta, Montserrat Nieto considera que l’ empresa «sembla no voler arribar a un pacte favorable per a ambdues parts» i es queixa dient que «els 20 dies per any treballat i les prejubilacions que ens proposen són les indemnitzacions mínimes que ens poden donar. Nosaltres estem lluitant pels nostres llocs de treball i pels nostres drets a donar-nos el que ens toca».

Per aquest motiu, la presidenta Nieto reivindica que, «a partir d’ ara, ens manifestarem tots els dissabtes fins aconseguir un nou pacte amb la direcció».

A més, la presidenta lamentava la negativa de la Generalitat al fet que els empleats de Furas es puguin manifestar a la plaça Sant Jaume de Barcelona per no dirho amb massa dies d’ antelació.

La presidenta del comitè afirmava que «és una vergonya que el Govern permeti que les empreses d’ aquí, com Furas, traslladin la seva producció a països on la mà d’ obra és més barata, com ara el Marroc o Romania».
Nieto comentava que els empleats tenen coneixement de la inversió que Furas ha dut a terme per innovar la maquinària i les instal•lacions però comenten que «aquesta inversió s’ haurà destinat a la planta que tenen al Marroc, perquè aquí no s’ ha invertit res i les màquines continuen sent les mateixes de sempre».

La manifestació va recórrer els carrers del poble fins arribar a la plaça de l’ Ajuntament, on van tornar a fer saber la seva intenció de manifestar-se tots els dissabtes fins que no s’ arribi a un pacte comú amb l’ empresa.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid