EROs i altres herbes - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

EROs i altres herbes
Comunicat Secció Sindical CGT Telefónica Tarragona
divendres 17 de febrer de 2012 / Comunicats / Visites: 609
Menéame

280.351 acomiadaments, aquestes són les xifres esgarrifoses que deixen els ERO signats al llarg de l’any 2011, prop del 90% d’expedients, pactats amb els sindicats majoritaris. Telefònica bat rècords d’adhesions en sols tres mesos, 2875 desvinculacions fins a la data, el 43% del total, entre les categories més destacades en baixes estan: 218 Administratives, 142 EPIS, 199 ERS, 303 Enginyers Tècnics Mitjos, 497 OAPS, 326 EPIS, i entre les províncies amb més baixes destaquen Madrid-815, Barcelona-357, Biscaia-141, València-139 i Zaragoza-111, un trist rànquing d’acomiadaments col·lectius, dels quals tant empresa com sindicats signants se senten molt orgullosos.

No obstant això, no poden dir que la “voluntarietat” és real, diversos factors han influït per a comprendre l’al·luvió de peticions que hi ha hagut fins a ara, fins i tot per persones que no cobrien el perfil requerit. La infinita negociació de la reforma laboral amb serrells pessimistes en conceptes de fiscalitat en les prejubilacions, afegeix incertesa i empeny a molts a acceptar una oferta que ja tenen en la mà, per si la que reben més endavant és pitjor. També la por a acabar igualment en el carrer, però amb una indemnització menor, és el que fa a altres treballadors i treballadores a donar el pas endavant d’apuntar-se al ERO. “La gent s’apunta per” por.

Telefònica va anunciar el 2011 que plantejava un ERO fins a 2013 per a 6.500 persones, a pesar de tenir quantiosos beneficis -l’operadora va guanyar més de 10.000 milions d’euros en 2010-, després el Govern va realitzar un canvi urgent en la legislació laboral a través d’una esmena en la llei de reforma de pensions: l’Estat obliga a totes les empreses amb beneficis a assumir tots les despeses en cas d’un ERO fins que els acomiadats i acomiadades arribin a l’edat de jubilació. En el cas de Telefònica, aquesta va anunciar la creació d’un fons amb 350 milions per a reintegrar-li al INEM les prestacions d’atur que rebin els treballadors/es en els dos primers anys després del seu acomiadament.

Però fins al moment, no tenim coneixement que aquesta quantitat hagi estat abonada, ni en concepte quin tipus de dipòsit es realitzarà, ni la destinació que es farà a aquesta quantitat de diners presumiblement abonats. CGT va presentar recentment una proposta al Comitè Intercentres perquè aquest es dirigeixi a Telefònica i exigeixi la “materialització de creació d’ocupació més enllà dels compromesos en el Pla Social mentre no es reguli l’aportació econòmica a efectuar al Tresor Públic en els termes que es determinin reglamentàriament”. La resposta del trio signant del ERO a aquesta proposta ha estat la del silenci absolut, després de l’alarma social que es va suscitar al conèixer-se que Telefònica anava a destruir milers de llocs de treball sufragats per l’estat i fer callar les veus anunciant el desembors de l’import corresponent a l’atur, sembla que donen el tema per resolt, inconcebible.

Mentre les xifres de l’atur segueixen augmentant, en l’enquesta de població activa les falsament denominades prejubilacions no compten com persones aturades, les 2875 persones acomiadades a Telefònica no compten com col·lectiu potencialment buscador d’ocupació, això sí, el Govern fins a la data està reintegrant puntualment les quantitats de l’atur. Sobra molta hipocresia.

Secció Sindical CGT Telefónica Tarragona

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Cos a terra, que ens disparen pau social
  2. Caravana Obrim fronteres 2018 a Ventimiglia i al sud d’Itàlia
  3. Oposicions 2018: Un sistema d’accés i unes oposicions plenes d’irregularitats
  4. Vaga parcial indefinida a Correus de Barcelona a partir del 19 de juny contra els acomiadaments i la falta de contractació
  5. La CGT Ensenyament Lleida diu adéu al senyor Cullerés i dóna la benvinguda al senyor Vega
  6. Col·loquis a l’entorn del Centenari del Congrés de Sants sobre anarcosindicalisme i moviments socials, els dies 19 i 26 de juny a Barcelona
  7. Comunicat de CGT CEB-IMEB davant la negociació del conveni de l’Ajuntament de Barcelona
  8. La CGT desconvoca la vaga al Sincrotró ALBA al retirar la Direcció la demanda contra el Comitè d’Empresa
  9. Concentració de suport a l’Àlex el 25 de juny en el judici pel seu acomiadament per part de Cacaolat
  10. Vaga i mobilitzacions al Sincrotró ALBA el 18 de juny

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid