atuTMBetretallen: usuàries i usuaris, treballadores i treballadors, en suport de la vaga de TMB - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

atuTMBetretallen: usuàries i usuaris, treballadores i treballadors, en suport de la vaga de TMB
dijous 16 de febrer de 2012 / Comunicats / Visites: 625
Menéame

atuTMBetretallen

Qui som?

Som usuàries i usuaris dels transports públics Àrea Metropolitana de Barcelona. Som treballadores i treballadors de del transport públic.

Venim i ens organitzem des dels barris per dir que rebutgem les pujades abusives de tarifes, que no volem seguir pagant els sous inflats de més de 600 directius de TMB, que no volem que les retallades afectin al sector del transports ni a les condicions laborals de les treballadores.

Per aquest motius donem total suport a la vaga de TMB convocada pels dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març.

Trobem-nos als carrers.

Manifest:

Els treballadors/es i usuaris/es del transport públic, en lluita contra les retallades

atuTMBetretallen

El transport públic és un servei fonamental que permet la mobilitat, el desplaçament al lloc de treball i a qualsevol activitat social. És un bé comú finançat amb diners públics, al igual que la sanitat, l’educació i altres serveis.
La privatització i les retallades dels béns comuns són un espoli i incrementen severament la pobresa i l’exclusió de les persones.

Per tot això, en front la política dels nostres governs (Ajuntaments i Generalitat) de retallades de serveis, augment de tarifes i privatitzacions, justificades amb que “falten diners” ens hem de preguntar,

- Si realment falten diners:

1.
Perquè es tolera la corrupció que suposen les jubilacions milionàries a directius, el sobrecost de 10.000 milions de la línia 9 o l’externalització (subcontractes) de serveis fins ara assumits directament per Renfe o TMB?
2.
Per què es mantenen organismes com TMB, EMT-AMB, EMT, ATM, amb un pressupost superior a 1.300 milions d’euros dirigits per polítics “
fora de servei” i pugen un 4,6% els sous al consell d’administració (on escalfa cadira la senyora d’en Mas)?

3.
Perquè no s’augmenten els impostos als més rics, en comptes d’augmentar les tarifes que, no ho oblidem, són un nou repagament, ja que paguem els serveis dels nostres impostos?

- Si realment és també un servei per a la societat:

4.
Perquè a Barcelona no ni ha ajudes a col·lectius en risc d’exclusió com a treballadores en atur, joves sense recursos, estudiants, precàries etc. que en altres ciutats de l’estat espanyol i europeu sí s’apliquen?

5.
Perquè el transport públic a Catalunya és un 25% més car que a Madrid i el més car d’Europa tenint en compte la relació amb el salari mínim interprofessional (en 10 anys ha pujat 4 vegades més que els salaris)?

- Si realment sobra plantilla i falten diners:

6.
Perquè no s’acomiaden als alts càrrecs (un directiu per cada 5 autobusos) i s’eliminen sous engreixats, dietes abusives, pensions de luxe, en lloc de proposar EROs per treballadors/es, suprimir línies i reduir serveis, manteniment, higiene i seguretat?

7.
Perquè els 90 responsables polítics de AMB s’han embutxacat 800.779 euros en dietes ila cúpula de AMB 300.000 euros per assistir a reunions? Xavier Trias arrodoneix el seusou de 110.000 euros amb 36.000 en dietes: 1.269 euros per reunió.Vistos els continus abusos i corrupcions en tots els àmbits institucionals, moltes ciutadanes ens hem organitzat en assemblees lliures i horitzontals per tal de decidir col·lectivament sobre tot allò que afecta a les nostres vides, i per això diem:

1. No a les pujades abusives de tarifes i sí a la restitució d’ajuts legítims a les persones amb menys recursos (estudiants, aturades, joves, persones dependents d’ajuts socials...) fins a arribar a un servei d’ús lliure i sense repagament.

2. No a les privatitzacions, reclamem l’autogestió immediata dels transports públics per part de treballadors/es i usuaris/es.

3. Sense justícia no hi ha pau social.

http://atutmbetretallen.wordpress.com/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Comunicat de la Secció Sindical de la CGT sobre els escorcolls policials a centres de treball de la Diputació de Barcelona
  2. Manifestació per la derogació de la Llei d’Estrangeria el 27 de maig a Barcelona
  3. Desobeïm el procés polític del cas "27 i més"
  4. Convocatòries de CGT per a la Vaga General del 3 d’octubre
  5. 26 de maig: No estem en venda. Defensem les nostres pensions
  6. Operaris i operàries de serveis de la Diputació de Barcelona en lluita! Manifestació el dimarts 12 de juny
  7. Entrevista a Marta Padrós, Secretària de Gènere de CGT Catalunya: “Si ara tenim diàleg social sobre feminisme és perquè hem posat una vaga sobre la taula”
  8. Ja n’hi ha prou! 3 d’octubre Vaga General
  9. El futur del Kurdistan iraquià en mans de qui?
  10. El professorat de la UB va a la vaga el 24 de maig per denunciar les condicions dels ’falsos associats’. Prou explotació i precarització!

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid