CGT guanya la demanda de la borsa d'hores a Seat - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
Via Laietana, 18, planta 9 - 08003 Barcelona - Telèfon: 93 310 33 62 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT guanya la demanda de la borsa d’hores a Seat
dijous 16 de febrer de 2012 / Comunicats / Visites: 540
Menéame

EL JUTJAT ENS DÓNA LA RAÓ

Transcrivim part de la sentència del jutjat social nº 21, sobre la nostra demanda de la borsa d’hores, en la qual es resol: "En la demanda interposada per les Seccions Sindicals de CGT a SEAT Martorell i SEAT Zona Franca contra SEAT S.A. refuso els excepcions de defecte legal en el mode de proposar la demanda, i de inadequació de procediment, oposades ambdues per l’empresa demandada, i accepto substancialment la demanda, per tant, declaro que els saldos creditors d’hores de treball que els treballadors tinguin envers l’empresa, estant subjectes al termini general de prescripció d’un any i, sense perjudici dels possibilitats d’interrupció del termini, n’extingueix el dret de reclamació o pretensió".

En altres paraules; l’empresa no pot reclamar-nos, ni fer negoci, amb els dies “U” que tinguin més d’un any d’antiguitat. El deute, que aquests anys ens han anat endossant, no té vigència ja que qualsevol reclamació de quantitat, a l’any prescriu.

La borsa d’hores es va vendre en el 2003 com una assegurança contra els ERO i els acomiadaments. No obstant això, des de llavors, hem tingut els 660 acomiadaments pactats en el 2005, 5 ERO temporals, 4 d’ells també acordats en tres anys, i 330 acomiadaments salvatges el 2010. Volem parar aquí i recordar que, en aquesta ocasió, la solució es va donar per una mobilització unitària que va paralitzar la fabricació. La garantia per a l’ocupació no passa per acceptar acomiadaments, ni ERO, ni congelacions, ni retrocedir un segle en condicions de treball. És l’hora d’aixecar el cap i batallar! i no de seguir acceptant tot el que vol la patronal i els seus serfs obedients del govern.

L’experiència ens diu que ara SEAT presentarà recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Però per a la CGT i per als/les treballadors/es ja és una victòria, que de moment, anul·la el llast amb el qual l’empresa ens ha estat fent xantatge aquests anys, i que, amb els increments brutals de ritmes de treball i l’esclavitud pactada en conveni, havia de ser retornada treballant en festius i caps de setmana.

No és la primera vegada que UGT i CCOO prenen acords il·legals amb l’empresa. Recentment la Inspecció de Treball ha reconegut que l’Acord de Millora del Procés (RDEs) és il·legal, ja que exclou al Comitè de Seguretat i Salut, ardit que estan posant de moda l’empresa, UGT i CCOO, per a excloure a la CGT.

Volem recordar que en els últims anys un elevat nombre de treballadors que han causat baixa de SEAT, han estat estafats pels descomptes de la borsa d’hores de la seva liquidació ja que la liquidació sortia negativa i el treballador acabava pagant per anar-se’n.

Tal com dicta la sentència els treballadors que van causar baixa en l’últim any, estarien a temps de reclamar judicialment aquesta borsa. Segons els nostres càlculs, un dia de borsa d’un oficial de 3ª C, equivaldria aproximadament, a 80 euros. Això multiplica-ho per 25 que és la mitjana de dies a deure (encara que hi ha casos de fins a 80 i 100 dies en negatiu). O sigui, una autèntica aberració, que diu molt de la comissió de seguiment, de la qual també estem exclosos.

Esperem no seguir escoltant estupideses indignes sobre les conquestes de la CGT, ja que són conquestes per a tots/es els/les treballadors/es. El que tots els sindicats, amb els seus afiliats, hem de fer és prendre el carrer, paralitzar les fàbriques, per a lluitar de debò contra la misèria que ens preparen governs i empreses i recuperar d’una vegada per sempre, la nostra dignitat com classe treballadora.

Seccions Sindicals CGT Seat

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Roda de premsa a Barcelona el 26 de novembre al local de la FAVB: L’alternativa sindical davant l’Acord Interprofessional de Catalunya (AIC)
  2. Mor treballador de 26 anys de Navàs a les mines de Balsareny, miner precari subcontractat per ICL-Iberpotash
  3. No morim, ens maten. Contra la violència masclista, autodefensa feminista. Manifestacions #25N arreu de Catalunya de Novembre Feminista
  4. Manifest de CGT contra la violència masclista. 25 de novembre 2015: Dia Internacional contra les violències masclistes
  5. 1 i 3 de desembre 2015: Jornades de Lluita de CGT Catalunya contra les altes mèdiques injustificades
  6. Algunes notes sobre federalisme, anarcosindicalisme i alliberament nacional
  7. Demanda perquè es treguin noms de sants, militars i capellans, i es substitueixin per noms de veïns i militants obrers als carrers de Berga
  8. L’Acord Interprofessional de Catalunya: l’acceptació de la lògica de l’enemic
  9. Comunicat dels treballadors de BTV que han guanyat la sentència per cessió il·legal
  10. Stop Pujades Transport anuncia noves mobilitzacions al desembre si no s’anuncia la baixada de preu del bitllet

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid