Crònica de l'assemblea i tancada a l'IES Martí Franquès de Tarragona contra les retallades en educació - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Crònica de l’assemblea i tancada a l’IES Martí Franquès de Tarragona contra les retallades en educació
dimecres 15 de febrer de 2012 / Comunicats / Visites: 551
Menéame

Vet aquí una descripció del que va succeir la tarda nit del dimarts 14 de febrer a l’Institut Martí Franquès de Tarragona. Aquesta pretén ser una descripció i una enumeració d’algunes de les coses que es van parlar i acordar, que intentarà ser el màxim d’objectiva possible. Feina quasi impossible… Intentem-ho!

La segona tancada de centres educatius que s’està promovent des de l’assemblea per una educació pública digna i de qualitat va fer cap a l’Institut Martí Franquès de Tarragona cap a les 20 hores, després de la manifestació de tot el sector públic contra les retallades i que va aplegar 600 persones.

Unes 150 persones, mestres, alumnes, professores i famílies, van ser presents a l’assemblea en què s’havia d’explicar les mobilitzacions a les diferents comarques i pobles del Camp de Tarragona i pensar i planificar com continuar les mobilitzacions.

A nivell d’acords i accions per fer, es va decidir tirar endavant:

- Portar les samarretes de color groc tots els dimarts, dia que estan sortint a les comarques de Barcelona. Per aconseguir aquestes samarretes cal enviar un mail a davidinefo@gmail.com, especificant quantitat i talles, al preu de 3 euros per samarreta. Cal visualitzar la protesta portes enfora! Es parlà de sortir fora del centre cinc minuts al final del mati.

- Posar pancartes als centre amb el lema: En defensa d’un ensenyament públic de qualitat.

- Continuar la tasca pedagògica amb els companys i companyes sobre el que significa les retallades a educació i el desmantellament de l’educació pública. Aquesta tasca hauria de comportar assemblees de zona o comarca on poder reunir forces i esforços i a la vegada poder tenir més ressò a tot el territori. A l’Alt Camp, ja s’està promovent de forma molt activa, igual que al Baix Penedès i a Salou. El proper 21 de febrer, es farà una assemblea al centre cívic de l’estació de El Vendrell a les 17 hores.

- Fer publiques les accions i protestes que es fan a cada escola o poble, a tota la premsa possible i per les llistes, blocs i webs que estan coordinant l’assemblea. Recordeu al feisbuc mestres inconformes i al bloc Deixa de ser una illa

- Enviar cartes a les famílies, corren tres models diferents que cada centre pot adaptar a les seves necessitats. També cal enviar cartes a la premsa.

- Dijous vinent, 23 de febrer, a les 19.30h, es farà la següent assemblea per continuar amb les mobilitzacions, a la URV, al Campus TGN. Informarem més precisament properament.

- Es farà una classe a l’aire lliure per explicar en què consisteixen les retallades, amb mobiliari inclòs. Concretarem el dia aviat.

- Coordinar-nos amb la resta de tancades del territori per mirar de fer les següents.

- Posarem al bloc la proposta d’anar a visitar el parlament de Catalunya el màxim nombre de centres educatius el mateix dia, amb la idea de votar-la i anar-la coordinant.

Hi va haver més idees i propostes, però hi ha el consens que aquella idea o proposta que no tingui una persona o un grup responsable de dinamitzar-la ha d’esperar a que sigui així per assumir-se com a tal.

L’Assemblea i la posterior tancada va ser una nova demostració d’autorganització i de suport mutu, en què totes les persones que hi vam participar ens vam fer responsables dels nostres fets i accions. Més de 100 persones ens vam quedar a dormir al terra de l’institut, amb la ferma idea de mostrar el nostre rebuig a les retallades a l’ensenyament públic, que dilluns passat va patir un exemple més de l’estat de les coses quan el conseller Mas Cullell va inaugurar l’Escola Internacional de Salou, un centre exclusiu i elitista, que possiblement serà subvencionat en el futur, tal com va reconèixer el mateix Mas Culell a la mateixa inauguració. Una nova presa de pèl en què van participar els directors de les escoles públiques de la zona en assistir a la inauguració.

Es moment d’agafar més forces, de perdre la por a les mobilitzacions, de visualitzar les protestes, de ser intel·ligents i coordinar-nos, però també de plantar cara fermament. En aquest sentit ja ha hagut centres que han patit coaccions per part de la inspecció educativa davant pancartes posades als centres o davant el propòsit de tancades. Sapiguem que les pancartes i les tancades no són il·legals, però sí que, al departament, molesta aquesta visibilitat del malestar de la comunitat educativa. Davant d’això pressionen amb expedients que mai es porten a terme o que no van a enlloc, però que paralitza les protestes. Perdem la por a les seves falses amenaces. Trobem-nos, parlem-ne, fem. Ens sobren els motius per dir PROU!

Deixa de ser una illa - CGT Ensenyament Tarragona

http://deixadeserunailla.blogspot.com/2012/02/assemblea-i-tancada-lies-marti-franques.html

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Cos a terra, que ens disparen pau social
  2. Caravana Obrim fronteres 2018 a Ventimiglia i al sud d’Itàlia
  3. Oposicions 2018: Un sistema d’accés i unes oposicions plenes d’irregularitats
  4. Vaga parcial indefinida a Correus de Barcelona a partir del 19 de juny contra els acomiadaments i la falta de contractació
  5. La CGT Ensenyament Lleida diu adéu al senyor Cullerés i dóna la benvinguda al senyor Vega
  6. Col·loquis a l’entorn del Centenari del Congrés de Sants sobre anarcosindicalisme i moviments socials, els dies 19 i 26 de juny a Barcelona
  7. Comunicat de CGT CEB-IMEB davant la negociació del conveni de l’Ajuntament de Barcelona
  8. La CGT desconvoca la vaga al Sincrotró ALBA al retirar la Direcció la demanda contra el Comitè d’Empresa
  9. Concentració de suport a l’Àlex el 25 de juny en el judici pel seu acomiadament per part de Cacaolat
  10. Vaga i mobilitzacions al Sincrotró ALBA el 18 de juny

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid