Davant la reforma laboral, mobilització. - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Davant la reforma laboral, mobilització.
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
dimecres 15 de febrer de 2012 / Comunicats / Visites: 1847
Menéame

TOTES I TOTS A LES MANIFESTACIONS DEL DIUMENGE 19

A BARCELONA: PÇA. CATALUNYA / PORTAL DE L’ÀNGEL A LES 11 HORES

A TARRAGONA: FONT DEL CENTENARI / RAMBLA NOVA A LES 11.45 HORES

A LLEIDA: PLAÇA RICARD VINYES A LES 12 HORES

DAVANT LA REFORMA LABORAL, MOBILITZACIÓ

A TOTA L’AFILIACIÓ

Companyes i companys:

Com ja coneixeu el govern del PP, amb la complaença de CiU i dels empresaris, ha executat el mandat emanat des de la UE, Brussel·les i Alemanya, implantant una reforma laboral que carrega contra el benestar i la seguretat laboral de les i els treballadors del Estat espanyol i Catalunya.

Ni els tremola el pols, ni temen la resposta, quan reconeixen que aquesta reforma no crearà ocupació, però és el que els mercats exigeixen per recuperar la confiança.

Aquesta prepotència s’aplica dies després de la vergonyosa posada en escena del pacte que, aquests sindicats que signen pactes antisocials contra la classe treballadora, van acordar amb la patronal; aquest pacte que especialment apuntalava la pèrdua de salaris dels treballadors, la desregulació de les jornades laborals, els increments de la productivitat, la mobilitat funcional, en definitiva l’avantsala de la reforma.

La CGT estàvem immersos en un període de reflexió sobre la convocatòria de la vaga general, però els ritmes dels esdeveniments no els marquem nosaltres. És obvi dir que arriba el moment de passar a la mobilització i prendre el carrer, tal com el comunicat del Comitè Confederal de 11 de febrer plasmava.

Des del SP del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya, fem una crida a tota l’afiliació, de la CGT de Catalunya, perquè passem sense dubtar a l’acció, només ens queda un camí, dignitat i lluita.

Avui més que mai, hem de mobilitzar-nos en els centres de treball, als barris i al carrer, perquè aquesta reforma laboral ens l’apliquen els qui estan al servei de les empreses i els mercats financers, veritables artífexs de la crisi del capitalisme que volen fer pagar, una vegada més, a la classe treballadora.

Portem més d’un any oposant-nos a les successives retallades socials i laborals, que anteriors governs van imposar. El diumenge 19 us convoquem a la mobilització contra aquesta reforma laboral. Els carrers de les principals ciutats de Catalunya s’han d’omplir del clam del poble contra aquesta nova agressió. Aquest dia les dones i homes de la CGT han de deixar clar el seu missatge i iniciar el camí cap a la necessària Vaga General, no ens deixen altra opció.

TOTES I TOTS A LES MANIFESTACIONS DEL DIUMENGE 19

A BARCELONA: PÇA. CATALUNYA / PORTAL DE L’ÀNGEL A LES 11 HORES

Quan disposem de la resta de convocatòries a nivell de Catalunya us les farem arribar.

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT)

Secretariat Permanent del Comitè Confederal

15 febrer 2012


CONTRA LA REFORMA LABORAL I EL PACTE SOCIAL

El passat dia 11 de febrer es va posar en marxa, mitjançant "Decretazo", la més agressiva i destructora Reforma Laboral que els diferents governs s’han atrevit a implantar en les últimes dècades. Aquesta mesura suposa un retrocés de decennis en els drets laborals de totes i tots nosaltres i emprèn un camí que significarà major humiliació, precarietat, atur i exclusió social per la classe treballadora.

Els continguts més brutals d’aquesta reforma per al conjunt de les i els treballadors consisteixen en:

- Acomiadament procedent: aquí hi cap ja siguin causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció i de manera individual o col·lectiva. La baixa mèdica justificada entre 9 i 20 dies és causa d’acomiadament. Tot això per 20 dies d’indemnització per any treballat i amb 12 mensualitats com a límit.

- Acomiadament improcedent: passa de 45 dies per any i 42 mensualitats a 33 dies i 24 mensualitats. S’eliminen els salaris de tramitació.

- ERO: ja no seran supervisats per l’administració ni necessitaran acord. Es posaran en marxa en 15 dies i l’empresa acomiadarà a qui vulgui amb 20 dies per any i un màxim de 9 mensualitats. Serà FOGASA qui carregui amb una part de la indemnització. Els empleats públics podran ser acomiadaments per causes econòmiques.

- Contracte d’aprenentatge: serà amb una durada d’entre 1 i 3 anys. Podrem ser aprenents fins als 33 anys. Aquest contracte serà bonificat amb diners públics.

- Contracte per a PIMES: El salari es completarà amb part de la desocupació del contractat. Tindrà un període de prova d’1 any. Aquest contracte serà bonificat amb diners públics.

- ETT: es converteixen en agències de col·locació i actuaran com ho fa l’antic INEM.

- Contractes a temps parcial: a partir d’ara serà legal la realització d’hores extres per que es potencia aquesta forma de contractació precària.

- Flexibilitat: desapareixen les categories professionals permetent el "noia/o per a tot". La empresa distribuirà irregularment almenys el 5% de la nostra jornada de treball anual.

- Conveni Col·lectiu: les empreses podran deixar sense efecte el conveni al·legant causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció i canviar al seu gust fins a la negociació d’un nou. Els convenis d’empresa tindran prioritat sobre qualsevol altre i seva ultraactivitat serà de 2 anys.

Amb aquestes noves regles del joc s’aconsegueix a més una baixada de salaris generalitzada davant les circumstàncies imposades, s’instaura l’acomiadament ultrabarat i ràpid ja sigui individual o col·lectiu, s’elimina la supervisió dels ERO, s’implanta la contractació a temps parcial, en els nous contractes el salari serà el SMI com a referència i el conveni col·lectiu ja no serveix per res.

Necessitem posar en marxa un procés col·lectiu i d’unitat de classe que ens condueixi a derogar aquesta Reforma Laboral.

És hora de prendre el carrer, de manifestar públicament contra aquesta barbaritat, de conquerir de nou nostres drets robats i d’eliminar aquesta i altres lleis injustes imposades pels poderosos, els polítics, i els empresaris i banquers, que són aquells que han induït aquesta crisi.

Per a la CGT és l’hora de rebel·lar-se,
plantar cara i lluitar per DEROGAR aquesta reforma!!

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT Catalunya

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  4. Campanya Aturem la Invasió
  5. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  6. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  9. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  10. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid