Dimecres 15 de febrer a les 9h. tothom al Rectorat de la UAB - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Dimecres 15 de febrer a les 9h. tothom al Rectorat de la UAB
El Consell de Govern de la UAB sotmetrà a aprovació l’enèsim document vinculat a les retallades a la universitat
dimarts 14 de febrer de 2012 / Comunicats / Visites: 829
Menéame

Aquest dimecres 15 de febrer se celebrarà un nou Consell de Govern de la UAB. En aquesta sessió se sotmetrà a aprovació l’enèsim document vinculat a les retallades a la nostra universitat. Una vegada més el Consell de Govern passarà per sobre la maltractada democràcia universitària i procedirà a discutir un Pla d’Ajust contrari al sentiment majoritari del Claustre General de la Universitat que el passat mes de desembre no va aprovar l’informe de la rectora.

En diversos àmbits s’ha filtrat el document presentat per l’Equip de Govern als caps de Departament i que us adjuntem a aquest e-mail i on la quantitat total a amortitzar en despesa de Capítol 1 de PDI suposa 4.335.223 €. És cert que aquesta xifra suposa una reducció de la retallada en més de 2 milions d’euros, però continua impulsant una reducció de places tant estructurals com no estructurals considerable. Tot i que aquesta proposta continua sent inacceptable, suposa un petit avenç únicament atribuïble a la lluita i a la pressió que cada vegada més de nosaltres estem fent a les diverses instàncies de la UAB. Ara bé, el document que se sotmetrà votació al Consell de Govern no aporta xifres de les retallades (i que també us adjuntem). Si bé aquesta ambigüitat podria llegir-se com a positiva, en el text hi podem trobar afirmacions tant preocupants com:

* Preferentment seran amortitzats els recursos no estructurals i únicament en segon terme, es proposaran recursos estructurals. En definitiva, es reconeix l’afectació de places estructurals, sense especificar com s’entén aquest "segon terme". D’altra banda, una bona part de les places de lector que van completar el seu cinquè any aquest setembre passat i que han passat a estar cobertes per contractes d’investigador/a postdoctoral van ser reconvertides pel rectorat a places no estructurals.
Aquest fet il·lustra que ja aquest curs 2011/2012 l’equip de govern, de manera encoberta, ha iniciat el procés de destrucció de places estructurals.

* Els recursos integrats en la proposta d’ajust departamental seran amortitzats de forma permanent. La destrucció de places, la pèrdua de capacitat docent i de capital investigador es pretén que sigui permanent. En definitiva, pren força el procés de destrucció d?equips docents i de recerca que ha costat dècades construir.

* Referent a les places de professor lector, el document especifica que els departaments "podran preservar places per a una eventual estabilització, tot tenint en compte la situació excedentària que tindrà aquell departament un cop executat l’ajust 2012". Més enllà de cants de sirena, aquí s’introdueixen els matisos suficients per a que l’estabilització de places de lector no quedi compromesa de cap manera.

D’altra banda, el document segueix consagrant el model de distribució dels recursos en l’EEES presentat per l’Equip de Govern, que contempla un increment unilateral de la dedicació laboral del professorat a 660 hores i ha estat qüestionat per sindicats i departaments.

Per aquestes raons, ens volem fer ressò de la crida del Comitè d’empresa del PDI i de l’assemblea de professorat del passat dijous per assistir a fer sentir la nostra veu demà dimecres a les 9 h. davant del Rectorat.

Només la pressió continuada ens permetrà aturar la destrucció de la universitat. Hi ha alternatives financeres per redreçar l’actual situació i només cal la voluntat per a aplicar-les.

Secció Sindical de la CGT Universitat Autònoma de Barcelona

http://cgtuab.wordpress.com/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Cos a terra, que ens disparen pau social
  2. Caravana Obrim fronteres 2018 a Ventimiglia i al sud d’Itàlia
  3. Oposicions 2018: Un sistema d’accés i unes oposicions plenes d’irregularitats
  4. Vaga parcial indefinida a Correus de Barcelona a partir del 19 de juny contra els acomiadaments i la falta de contractació
  5. La CGT Ensenyament Lleida diu adéu al senyor Cullerés i dóna la benvinguda al senyor Vega
  6. Col·loquis a l’entorn del Centenari del Congrés de Sants sobre anarcosindicalisme i moviments socials, els dies 19 i 26 de juny a Barcelona
  7. Comunicat de CGT CEB-IMEB davant la negociació del conveni de l’Ajuntament de Barcelona
  8. La CGT desconvoca la vaga al Sincrotró ALBA al retirar la Direcció la demanda contra el Comitè d’Empresa
  9. Concentració de suport a l’Àlex el 25 de juny en el judici pel seu acomiadament per part de Cacaolat
  10. Vaga i mobilitzacions al Sincrotró ALBA el 18 de juny

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid