Cròniques de les diferents concentracions realitzades a centres Caprabo & Eroski el 23 de desembre - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Cròniques de les diferents concentracions realitzades a centres Caprabo & Eroski el 23 de desembre
dissabte 24 de desembre de 2011 / Notícies / Visites: 960
Menéame

Dues concentracions a Gràcia han denunciat els acomiadaments de Caprabo

Una trentena de persones s’han concentrat aquest divendres 23 a la tarda en solidaritat amb les treballadores de Caprabo que han patit la repressió sindical de l’empresa. Davant del Caprabo de Travessera de Gràcia amb Bailèn el grup de concentrats han repartit octavetes i han desplegat una pancarta denunciant la repressió aplicada pel grup Caprabo/Eroski. La convocatòria l’havia feta l’Assemblea de la Vila de Gràcia.

Un portaveu dels concentrats ha declarat a Gràcia Viva que “mentre la corporació Mondragón/Caprabo ha augmentat els seus beneficis de forma astronòmica el darrer any ha intentat eliminar el conveni col·lectiu de Caprabo Catalunya, ha congelat els salaris i ha impedit a les treballadores fer reducció de jornada durant el seu embaràs”. També ha declarat “la gota que ha fet vessar el got ha estat l’acomiadament de dues sindicalistes per defensar els seus drets laborals”.
Diverses sindicalistes han denunciat que els sous dels treballadors de Caprabo no superen els 800 euros al mes, 600 en el cas de les dones amb jornada reduïda. Igualment han alertat sobre una possible reestructuració que pot acabar suposant l’acomiadament de fins a 1200 treballadores.

Els concentrats han afirmat que mentre continuï la política repressiva de l’empresa continuaran les accions de suport fins a on sigui necessari.
En altres localitats catalanes s’han realitzat també altres concentracions de protesta davant els supermercats d’aquesta cadena.

Gràcia Viva

www.graciaviva.cat/?p=338


Paral·lament, a la mateixa vila de Gràcia grups feministes han protagonitzat una altra concentració davant el Caprabo de Travessera de Gràcia amb Tusset.

CONCENTRACIÓ CONTRA ELS ACOMIADAMENTS A CAPRABO-EROSKI

Una vintena de dones s’han concentrat aquest divendres 23 de desembre davant del Caprabo de travessera de Gràcia amb Tusset per denunciar el nou sistema de treball que volen aplicar a les seves treballadores, el qual generarà 1.200 acomiadaments (dels quals 1000 són dones) i empitjorarà les condicions de treball de tota la plantilla. Tot i que la Corporació Mondragón (del qual formen part els supermercats Caprabo-Eroski) va triplicar els beneficis de l’any anterior (178 milions d’euros el 2010) i Caprabo va augmentar-los un 33%, Caprabo aprofita la conjuntura de crisi i retallades per endurir les condicions de treball de les seves treballadores i extreure’n més benefici. Aquesta retallada de personal s’emmarca en un moment de crisi on les dificultats per trobar feina són altíssimes empenyent així a la classe treballadora a la misèria i en particular a les dones, les quals no trobaran feina dins del mercat laboral i seran obligades a treballar només a la llar sense salari, amb risc d’exclusió social o tornant a ser dependents dels salaris dels marits.


PROU ACOMIADAMENTS PER DEFENSAR ELS DRETS LABORALS!

CAP ACOMIADAMENT SENSE RESPOSTA!

SOLIDARITAT FEMINISTA!


CONCENTRACIÓ A CAPRABO / EROSKI DE SEGUR DE CALAFELL

A la tarda d’avui s’ha dut terme una concentració, dins de l’acció unitària de protesta pels acomiadaments indiscriminats de Caprabo / Eroski, aquesta ha tingut lloc al centre de Segur de Calafell (Baix Penedès), on aquesta empresa té un supermercat d’alimentació i un altre de basar en el que venen electrodomèstics.

La concentració ha tingut lloc des de les 19h fins les 20:30 hores, a la mateixa s’han repartit 500 octavetes, cal assenyalar que han estat poques donada l’afluència de gent per aquestes dates, ja que com hem comentat eren dos centres i entre les 30 persones que han participat molt activament, aquestes s’han dividit en dos.
 
S’ha desplegat una pancarta en què es podia llegir "NO als acomiadaments, NO a la repressió sindical a Eroski / Caprabo", després de l’acte s’ha procedit a penjar aquesta pancarta n un pont molt proper als esmentats centres.
 
Dir que moltes de les octavetes que s’han repartit ha estat dins de la botiga, sota l’estreta vigilància pel que sembla una cap de personal, que amenaçava amb que no es lliuressin dins, al que se li ha contestat que podria incórrer en un delicte contra la llibertat sindical. Tot això amb el control policial de dos patrulles dels Mossos d’Esquadra, que en cap moment han hagut d’intervenir, ni tan sols han demanat identificacions.
 
Des de la Federació Comarcal de CGT al Baix Penedès, conjuntament amb l’Assemblea de Joves de Calafell i companys del Col·lectiu La Trinxera del Vendrell, que també s’han sumat a l’acte i participat de forma molt activa, es valora positivament l’acció, tan sols amb els nervis que mostrava la cap de personal i alguna encarregada, intuïm que no els ha fet cap gràcia.
 
Des dels diferents col·lectius que hem participat, mostrar el nostre més enèrgic suport als companys i companyes de CGT Caprabo / Eroski, manifestant que quan ens necessitin hi serem.
 

PROU ACOMIADAMENTS PER DEFENSAR ELS DRETS LABORALS!

READMISSIÓ IMMEDIATA DE TOTES LES PERSONES ACOMIADADES
I RETIRADA DE LES SANCIONS!

DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS! CAP ACOMIADAMENT SENSE RESPOSTA.
 
 
 
Salut i lluita

FEDERACIÓ COMARCAL DEL BAIX PENEDÈS CONJUNTAMENT AMB LASSEMBLEA DE JOVES DE CALAFELL


També us adjuntem fotografies de l’acció realitzada a Vilafranca del Penedès.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta
Concentació a Segur de Calafell Concentració a Segur de Calafell 2 Vilafranca Vilafranca 2 Vilafranca 3 Vilafranca 4 Caprabo Gracia1 Caprabo Gracia2 Caprabo Gracia3 Caprabo Gracia 4 Caprabo Gracia 5
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid