El 17 de juny els mossos d'esquadra segresten un cop més la llibertat d'expressió i el dret de manifestació - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

El 17 de juny els mossos d’esquadra segresten un cop més la llibertat d’expressió i el dret de manifestació
dimarts 19 de juny de 2007 / Comunicats / Visites: 3816
Menéame

Diversos col·lectius antirepressius catalans van convocar la tarda del diumenge 17 de juny una mobilització a Barcelona per la defensa del dret de manifestació i la llibertat d’expressió, davant els esdeveniments produits en les últimes setmanes, en que diverses manifestacions i activitats havien estat reprimides brutalment pels mossos d’esquadra, en una espiral repressiva sense precedents, en que, el segrest de manifestacions senceres per part d’un desproporcionat dispositiu policial i el tema del kubotan utilitzat per alguns policies com a arma repressiva, en serien els aspectes més destacats.

Davant el comportament dels Mossos d’Esquadra en el decurs de manifestacions diverses, especialment en la capital catalana, era hora de dir prou i denunciar que no es pot permetre que un dret tan elemental com el de la lliure manifestació estigui sent coaccionat d’aquesta manera, amb aquesta impunitat i amb tant silenci còmplice. No es pot permetre que una expressió popular al carrer sofreixi el segrest, la imposició d’un traçat volgut pels agents, que ens insultin, colpegin i pretenguin estendre la por entre les manifestants i el veïnat.

Els col.lectius antirepressius diem prou. I per això es va fer una crida al conjunt del país a mobilitzar-se de nou, aquest cop, tristament, per exigir el dret de manifestació i d’expressió, entenent que actuar contra la repressió és feina de totes. Calia donar una resposta a la repressió i als segrestos produits a Barcelona de les manifestacions contra el G8, la manifestació okupa del 19 de maig, la manifestació anarquista del 1r de Maig... no podem permetre que ningú segresti la llibertat del Poble, fent-se seu el carrer, imposant l’estat policial, l’amenaça, l’insult, la càrrega... cal defensar els nostres drets.

Per això el diumenge 17 de juny, amb el lema "La repressió mai ens tallarà les ales", un seguit de col.lectius antirepressius de Catalunya van convocar una manifestació a Barcelona. Els convocants eren: Alerta Solidària, Assemblea Antirepressiva de Mataró, Assemblea Antirepressiva de Ponent, Grup de Suport al Jove de Torà, Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, Rescat, Assemblea de Suport a Núria Pòrtulas, Assemblea de Suport 4F i Comissió Anitrepressiva de Sants. Els van donar suport diversos sindicats, col·lectius i organitzacions, entre ells la CGT.

Però el 17 de juny un cop més un desmesurat dispositiu policial en actitud xulesca i prepotent va coaccionar la lliure expressió d’idees i el dret a manifestació. Abans de la manifestació es va fer una plantada d’exposicions de diferents casos repressius, la presentació de l’anuari 2006 de la Coordinardora per la Prevenció de la Tortura, la lectura del comunicat unitari i diversos parlaments de casos repressius: Núria Pòrtulas, Torà, Assemblea d’Okupes de Barcelona i a continuació es va iniciar la manifestació. Però mentre es realitzaven aquestes activitats el dispositiu policial va anar rodejant les 500 persones concentrades, i un cop la manifestació descendia pel carrer Pelai va ser totalment acordonada sense que es pogués entrar o sortir d’ella.

Val a dir que la manifestació no havia estat prohibida per la delegació del govern i que l’itinerari previst era de plaça Universitat a plaça Sant Jaume, passant per les Rambles. Tot i així la policia va impedir que es passes per les Rambles i impedia la lliure entrada i sortida, el repartiment d’octavetes i la lliure circulació de la manifestació. Arribats a plaça Catalunya es va fer una sentada, corejant consignes contra l’actitud repressiva dels mossos, que exigien que es continués en direcció Via Laietana. Diversos grups de manifestants que estaven per fora del cordó i nombrosos persones presents expressaven la seva solidaritat amb els segrestats, en mig del desconcert dels mossos que havien de controlar als de dins i als de fora.

Entre crits, càrregues policials i el suport dels grups de manifestants que estaven per fora del cordó policial, va anar transcorrent el temps en mig d’una tensió enorme, fins que a les 22.50 h., després de tres hores coaccionats i segrestats, aprofitant que els mossos havien obert finalment una part del cordó policial, els manifestants van optar per dissoldre la manifestació, davant la impossibilitat de baixar per Rambles i negant-se a baixar per Via Laietana com exigia la policia.

Des de l’organització de la manifestació es va considerar aquest final com una victòria parcial. Cal remarcar també que es van produir diversos ferits per les càrregues i agressions de la policia, així com un detingut.

Secretaria de Comunicació CGT Catalunya

P.-S.

Per fer-vos una idea del que va passar, podeu veure fotos en les següents webs:
http://www.flickr.com/photos/setgemossos/
http://www.lahaine.org/index.php?p=23297

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Universitats i centres de recerca a la Vaga el proper 21 d’Octubre
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  4. Convocatòria de vaga a universitats i centres de recerca de tot l’estat pel 21 d’octubre
  5. Formulari d’afiliació (beta)
  6. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres
  7. Vaga d’universitats i centres de recerca en tot l’estat
  8. Presentació de demanda per vulneració de drets fonamentals a la Diputació de Barcelona
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid