Dues entitats de gestió pretenen cobrar drets d’autor a Ràdio Pica - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Dues entitats de gestió pretenen cobrar drets d’autor a Ràdio Pica
dilluns 31 d'octubre de 2011 / Notícies / Visites: 937
Menéame

Dues entitats de gestió de drets de la propietat intel·lectual han presentat una demanda civil contra l’impulsor de ràdio Pica, Salvador Picarol, per intentar cobrar els drets d’autor a aquesta emissora lliure i no comercial. Les entitats demandants són AGEDI (Associació de Gestió de Drets Intel·lectuals) i AIE (Artistes, Intèrprets o Executants, Societat de Gestió d’Espanya). La denúncia ha estat tramitada pel jutjat mercantil número 10 de Barcelona, que ha citat a declarar Picarol a la Ciutat de la Justícia el proper 15 de desembre.

L’advocat que representarà Picarol, Josep Jover, assegura que les entitats de gestió “pressuposen que totes les ràdios emeten material dels seus socis amb finalitats d’explotació comercial i ara, sense el cànon, necessiten recaptar molts diners i de manera ràpida”. Jover va ser el responsable de portar el cas del cànon digital als tribunals de la Unió Europea, que pretenia fer que els usuaris paguessin una taxa per les còpies emmagatzemades en diferents suports digitals. Finalment, la UE va dictaminar que aquesta taxa era abusiva i indiscriminada l’octubre de 2010.

Segons Jover, amb aquesta demanda AGEDI i AIE pretenen avaluar quants diners poden reclamar amb caràcter retroactiu a ràdio Pica, que emet des de l’any 1981 a la FM i, més recentment, també a través d’Internet.

A l’Estat operen vuit entitats de gestió de drets, entre les quals destaca la Societat General d’Autores d’Espanya (SGAE), intervinguda judicialment el passat mes de juliol arran d’una trama de corrupció per desviar fons cap a altres empreses.

Denúncies i interferències

Aquesta demanda civil és un nou cop contra Pica, que només aquest any ja ha rebut dues denúncies més: una per interferir la cadena SER –per la qual el Ministeri d’Indústria li demana 60.000 euros– i una altra per injúries, interposada per l’emissora privada comercial Amb2 FM. Ràdio Pica pateix les interferències d’Amb2 FM des de setembre de 2010, cosa que dificulta que les seves oients puguin sintonitzar el 96.6 en algunes zones de Barcelona, que comparteix amb una altra emissora lliure històrica, Ràdio Bronka.

* Article de Carles Masià extret del web del setmanari Directa

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid