Xarxa Europea Sindicats de Base: "15-O: No pagarem la seva crisi! Lluitem!" - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Xarxa Europea Sindicats de Base: "15-O: No pagarem la seva crisi! Lluitem!"
dijous 13 d'octubre de 2011 / Comunicats / Visites: 1300
Menéame

En tots els països, el govern i la patronal estan portant a terme una sèrie de plans d’austeritat que responguin a les necessitats de les institucions capitalistes mundials: el Fons Monetari Internacional, Banc Mundial, del Banc Central Europeu, etc. La seva recepta és simple: fer pagar als pobles, explotar cada vegada més als treballadors i treballadores per mantenir el poder i els beneficis d’una petita minoria (capitalistes, banquers, industrials ,...)

Destruir els serveis públics i la protecció social, congelar els salaris i les pensions, augmentar la productivitat dels empleats, aplicar impostos a les persones que treballen, instal · lar la precarietat en tots els sectors, atacar els coneixements i sabers dels treballadors/es. .. és una guerra social que es lliura contra els assalariats/des, els desocupats/des i els jubilats/des. Per aconseguir els seus fins, patronal i governs retallen totes les conquestes democràtiques i les llibertats i drets sindicals guanyades per les generacions anteriors, minimitzen les legislacions social a cada país, reprimeixen els que es resisteixen, estigmatitzen els pobres i als immigrants.

En aquesta situació hem de bolcar totes les nostres forces en la lluita.

El deute contret pels successius governs i l’endeutament privat, ha estat utilitzat per fer funcionar el sistema capitalista, per dissimular un repartiment cada vegada més i més desigual de les riqueses i els beneficis dels capitalistes, banquers o industrials, per augmentar els guanys dels accionistes.

S’han de cancel·lar aquests deutes públics de les que nosaltres no som responsables. La crisi marca el fracàs de les polítiques que pretenen donar al mercat el destí de la humanitat. És el sistema mateix el que està en crisi i el que ha de ser qüestionat, a qui hem d’oposar una alternativa.

Cal repartir d’una altra manera la riquesa que produïm; cal prendre algunes accions immediates i les nostres mobilitzacions poden imposar: canviar per complet el sistema d’impostos, augmentar els salaris, pensions i subsidis, crear llocs de treball socialment útils i estables, etc. Però tot això s’ha de recolzar en fortes mesures estructurals: desenvolupament dels serveis públics en tots els sectors considerats bé comú i útils a la societat, garantir la protecció social per a tots, promoure la formació i la cultura, fer efectiva la igualtat de drets entre homes i dones, etc.

El sistema capitalista està en crisi. Una part del moviment sindical ha acceptat l’essencial del seu funcionament i dels seus objectius, convertint-se en una peça d’aquest tipus de societat. Per contra, molts col·lectius sindicals i sindicats de base continuen l’acció emancipadora del sindicalisme: defensar els interessos immediats dels treballadors i construir una societat que no es basi en la dominació i l’explotació de la majoria de la població. Aquest sindicalisme, el nostre, és també internacionalista.

La crisi fa créixer la xenofòbia i el racisme. Combatem aquests dos flagels amb la construcció de la solidaritat internacional dels treballadors.

Per salvar el seu sistema capitalista i els seus beneficis, patrons i accionistes s’organitzen a nivell internacional. El moviment sindical ha d’actuar a través de les fronteres per imposar un sistema diferent del que explota als treballadors / es, saqueja els recursos naturals i els països pobres, i organitza la fam, la misèria i la precarietat, ataca per tot arreu les llibertats democràtiques i els drets fonamentals ...

Construïm una xarxa sindical alternativa a Europa , oberta a totes les forces que volen lluitar contra el capitalisme i el liberalisme, pels interessos i aspiracions obreres, per l’emancipació de tots i totes, pel bé comú, per la transformació de la societat.

Són ells els que han de pagar per la seva crisi.

És la nostra tasca imposar-los, amb la lluita, les nostres exigència socials.

Xarxa europea de sindicats de base i alternatius

Octubre 2011

CGT, Intersindical i IAC (Estat espanyol), CNT-F, SUD i Solidaires (França), USI, CUB i Unicobas (Itàlia), TIE (Alemanya).

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

2 Missatges

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  4. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  5. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  6. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  7. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
  10. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid