Chiapas: Campanya d'aportacions solidàries amb el Municipi Autònom i Rebel "Ricardo Flores Magon" - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Chiapas: Campanya d’aportacions solidàries amb el Municipi Autònom i Rebel "Ricardo Flores Magon"
dimecres 1 d'agost de 2007 / Comunicats / Visites: 3337
Menéame

Des de la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas de la CGT es porta a terme una campanya continuada de recollida d’aportacions econòmiques per ajudar a desenvolupar els projectes d’autogestió del Municipi Autònom i Rebel "Ricardo Flores Magon", amb el qual la CGT està agermanat.

L’agermanament és una forma de vincular les comunitats indígenes de Chiapas amb grups, comunitats i municipis de tot el món. Els membres de la societat civil i les comunitats indígenes poden així enfortir les seves identitats i formes de resistència, entenent que el veritable agermanament no és allò que se’ls pugui aportar econòmica i materialment sino el fet de mantenir una relació i una comunicació en tots els aspectes, compartint experiències, coneixements, problemes, lluites, il.lusions i esperances, posant en practica l’ajut mutu.

La CGT, a través de la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas, es va agermanar amb el Municipi Autònom i Rebel "Ricardo Flores Magon". Des de llavors es manté una relació d’intercanvi i suport, amb visites i reunions periòdiques, aportacions econòmiques per a projectes en el municipi (educació, sanitat,...), i suport polític a la lluita zapatista.

Que són els Municipis Autònoms en Rebel.lia?

El febrer de 1996 es van signar els acords sobre autonomia indígena entre l’EZLN i el govern mexicà, sense que aquests hagin estat respectats pel govern. Per portar-los a terme, els zapatistes van posar en marxa els Municipis Autònoms en Rebel.lia, i un temps després els Caracoles i les Juntas de Buen Gobierno, exercint el dret a governar-se a si mateixos sota el principi de "no demanar permís per a ser lliures".

Els pobles indígenes de Chiapas i l’EZLN, sota la bandera de la resistència i la dignitat, volen conquerir un nou espai on la llibertat, la democracia participativa i la justicia siguin la base de la convovència i de la resolució dels problemes, no només a Chiapas sino a escala planetària. Per això la sedva lluita és la nostra lluita, la de tots aquells i aquelles que creiem en la necessitat i possibilitat d’una transformació social per construir un món més humà, lliure i solidari.

Participa en la campanya d’aportacions econòmiques

Per això des de la CGT reafirmem el nostre suport a la seva lluita i a la reivindicació dels seus drets. Per això des de CGT recollim aportacions econòmiques per al desenvolupament de projectes autogestionaris en el municipi agermanat "Ricardo Flores Magon" o per fer front a altres necessitats que sorgeixin a Chiapas.

Podeu omplir un butlletí de domiciliació bancària detallant la vostra aportació, nom, telèfon i correu de contacte, i les vostres dades bancàries. Aquest butlletí es troba en uns tríptics informatius que podeu trobar en els locals de la CGT o bé demanar a la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas: info@cgtchiapas.org

També podeu fer ingressos directes de forma periòdica al compte 0049-0001-53-2110066664 del SCH a nom de la Comisión Confederal de Solidaridad con Chiapas de la CGT, indicant qui fa l’aportació i especificant "apoyo a proyectos de Chiapas".

Més informació: www.cgtchiapas.org

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Universitats i centres de recerca a la Vaga el proper 21 d’Octubre
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  4. Convocatòria de vaga a universitats i centres de recerca de tot l’estat pel 21 d’octubre
  5. Formulari d’afiliació (beta)
  6. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres
  7. Vaga d’universitats i centres de recerca en tot l’estat
  8. Presentació de demanda per vulneració de drets fonamentals a la Diputació de Barcelona
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid