Riuades d'indignació omplen els carrers de Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Reus, Tortosa,... - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Riuades d’indignació omplen els carrers de Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Reus, Tortosa,...
Multitudinària manifestació del moviment del 15M desborda els carrers de Barcelona
dilluns 20 de juny de 2011 / Notícies / Visites: 1884
Menéame

El moviment del 15-M i les acampades d’indignades han mostrat la força del moviment contestatari i de crítica al sistema. No sabem com es desenvoluparà el moviment en el futur, com es concretaran les propostes, quins objectius aconseguirà, però no podem ignorar el que està passant, un fenomen que està sacsejant fortament l’actualitat política, social i informativa.

La gent ja n’està farta de la crisi, de les retallades, de l’atur i la precarietat, de la corrupció política, dels efectes devastadors del capitalisme, de les polítiques econòmiques que només afavoreixen a la banca i al capital, de pagar les conseqüències d’unes polítiques que només afavoreixen als qui més tenen.

El 19-J era una prova de foc del moviment i s’ha superat amb rotunditat. Desenes de milers de persones han col·lapsat el centre de Barcelona, des de la plaça de Catalunya fins al Pla de Palau, passant per la Via Laietana i el Marquès de l’Argentera. Els càntics contra Felip Puig i les pancartes contra les retallades han estat la nota dominant en la protesta, convocada pel moviment dels indignats. Altres ciutats de Catalunya també han viscut protestes multitudinàries.

Molta gent ha quedat en evidència pels dels durs atacs que han llençat en els últims dies contra el moviment dels indignats i les acampades, després dels fets produïts el 14 i 15-J en la mobilització davant el Parlament de Catalunya. Telepredicadors, intel·lectuals del sistema, l’Artur Mas, el Felip Puig i pràcticament tota la classe política catalana, periodistes al servei del poder, tots aquests que viuen de les menjadores dels partits i els governs... El 19-J és una bofetada simbòlica al mig de la seva cara, que ha provocat que molts d’ells s’hagin d’empassar - un cop més - les seves paraules enverinades i criminalitzadores, la seva prepotència, la seva mala llet,...

Tot està per fer i la lluita ha de continuar, que s’estengui la indignació...


Més de 200.000 manifestants a Barcelona: Multitudinària indignació contra el Pacte del Euro i les retallades.

Tres dies després de la criminalització del moviment per part dels diputats i de les màximes autoritats catalanes, centenars de milers de manifestants han ocupat el carrer en una demostració de força.

Tot i els intents de Mas i el seu conseller d’interior, recolzats pel conjunt de diputats del Parlament, de desprestigiar, criminalitzar i aïllar el moviment del 15-M, la manifestació del 19 de juny a Barcelona ha aplegat 250.000 persones segons un portaveu del moviment que ha assegurat que aquestes xifres es desprenen de les fotografies aèries del Google, tot argumentant que la distància entre Plaça Catalunya i al Pla de Palau és d’uns dos quilòmetres i els carrers per les quals ha discorregut la marxa superen els vint metres d’amplada. Per fer-se una idea de la massivitat de la manifestació només cal dir que quan la capçalera arribava a pla de Palau, encara hi havia gent a la plaça de Catalunya, punt de sortida de la marxa. Per la seva banda, i com era d’esperar donada la seva evident i habitual parcialitat, la Policia municipal i el Departament d’interior han rebaixat la xifra a 75.000 i 50.000 participants respectivament.

Mentre això passava i mostrant novament el seu tarannà democràtic, el Departament d’interior ha tornat a blindar el Parc de la Ciutadella amb un nou desplegament massiu de mossos d’esquadra per evitar que ningú no hi entrés.

Els manifestants, en un ambient fortament reivindicatiu, han cridat consignes contra les retallades i la política social favorable al capital que practiquen els governs, apel·lant a la mobilització general per fer-hi front: “no falten diners, sobren banquers”, “que la crisi la paguin els rics”, “més escoles i menys policia”, “fa falta ja una vaga general”.. També han sovintejat els clams exigint responsabilitats polítiques per la repressió (“Puig dimissió”), reclamant la "llibertat dels detinguts" i denunciant la farsa democràtica actual (“Que no, que no, que no ens representen”, “li diuen democràcia i no ho és”).

Les manifestacions d’avui han estat convocades per protestar contra el Pacte del Euro, la signatura del qual està prevista per al proper 27 de juny per part dels caps dels Estats de la UE. Un pacte que aprofundirà en les polítiques neoliberals en marxa i que suposarà l’empobriment de la societat europea en benefici de la banca i les grans empreses, amb augments en l’edat de jubilació, privatització del sector públic i retallades de drets als treballadors. Per evitar-ho cal continuar lluitant contra les retallades, els plans d’ajustament, les campanyes de repressió i criminalització i tots els atacs que es vulguin llançar contra els treballadors i sectors populars.

Crònica extreta de www.kaosenlared.net


Els “indignats” guanyen crèdit. Desenes de milers de persones surten al carrer a Barcelona per cridar contra el sistema polític i financer

La manifestació antiretallades socials transcorre sense incidents i en un ambient lúdic i reivindicatiu. El moviment 15-M considera legitimades les seves reclamacions.

Amb un “progressa adequadament”, el moviment 15-M va passar ahir dia 19 l’examen de juny, perquè en forma de manifestació festiva i pacífica va treure desenes de milers de persones als carrers de Barcelona aplegades sota el lema El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi. La principal valoració que en van fer des de la comissió d’extensió dels “indignats” va ser que “la marxa massiva i no violenta demostra que el col·lectiu és viu” i van subratllar que va ser la manifestació més nombrosa de tot l’Estat.

Després de les accions violentes de dimecres passat al voltant del Parlament, es notava satisfacció per haver mobilitzat tanta gent sense aldarulls. El que no van aconseguir, tot i l’intent del dispositiu de seguretat intern, va ser evitar que al final de la marxa un centenar de manifestants es plantessin a les portes del Parlament custodiat pels Mossos d’Esquadra. L’estira-i-arronsa, però, no va anar més enllà d’algunes posicions desafiadores i de retrets a la policia pels enfrontaments de dimecres a pocs metres d’allà i també per l’operació de neteja de la plaça de Catalunya del 27 de maig.

El Departament d’Interior va quantificar els assistents en 50.000, l’Ajuntament en 75.000 i els organitzadors, segons les fotografies aèries de Google, en 260.000. Més enllà de xifres, el cert és que la marxa va sortir a les 5 de la tarda de la plaça de Catalunya; al cap d’una hora i mitja, quan la capçalera de la manifestació ja era a pla de Palau, encara hi havia gent que no s’havia pogut moure de la zona de sortida, i a les vuit del vespre encara ocupaven tot Via Laietana.

Polítics i banquers

“Mai els carrers de Barcelona havien sigut tan dignes”, cridava pel megàfon un dels animadors mentre els primers manifestants passaven a prop del Palau de la Música. Hi va haver cants continuats contra polítics i banquers (“Puig dimissió” i “Botín estafador”), però també contra Fèlix Millet, responsable del saqueig del Palau de la Música, i contra els sindicats CCOO i UGT, a qui van acusar de pactar amb el govern per evitar una nova vaga general. “No ens representen”, “En diuen democràcia i no ho és”, “Cada dia som més” o “Resistència pacífica” eren algunes de les pancartes que es podien veure portades per criatures acompanyades dels pares, colles de joves o parelles de jubilats. També es feien veure professionals de la sanitat contra les retallades i altres col·lectius com treballadors de fàbriques amenaçades per un ERO, estudiants o jubilats.

Acampadabcn va valorar d’“èxit rotund” la jornada: “La legitimitat de les nostres reivindicacions és al carrer. És incontestable. La ciutadania ha tornat a demostrar massivament el suport a les mobilitzacions pacífiques que reclamen justícia i democràcia davant imposicions dels mercats financers i la submissió de governs”.

El manifest, que es va haver de llegir diferents cops mentre anava arribant la gent al pla de Palau, va convocar una trobada de les assemblees de barri per diumenge vinent a la plaça de Catalunya i va recordar l’acord del dia 5 per deixar de dormir-hi.

Més de 200 joves es planten desafiadors a la porta del Parlament

El final de la manifestació era a Pla de Palau, però un cop allà els organitzadors es van veure desbordats i no van poder evitar que centenars de joves entressin al Parc de la Ciutadella per plantar-se davant del Parlament. Una desena de furgonetes dels Mossos havien blindat la porta del parc, però veient les intencions d’alguns “indignats” van entrar cap a dins i durant un moment van tancar la porta del parc. El servei d’ordre dels “indignats” insistia a reclamar tranquil·litat, mentre unes 200 persones reivindicaven el dret a ser davant del Parlament i mantenien una posició desafiant cap als Mossos. El moment més crític de la marxa va ser quan es van detectar dos policies de paisà, que un cop descoberts van ser increpats i van haver de córrer per refugiar-se a dins d’una furgoneta.

Notícia extreta del diari El Punt


Uns 3.000 ’indignats’ es manifesten a Girona cridant consignes contra la crisi econòmica i la classe política

Girona viu el 19 de juny una gran manifestació després d’aixecar el campament. Els “indignats” només utilitzaran la plaça per fer-hi assemblees.

La marxa, una de les manifestacions més nombroses que es recorden a la ciutat, va agrupar unes 3000 persones, que van anar des de Santa Eugènia fins al centre, clamant consignes contra la crisi i la classe política. Molta gent, amb estètiques de tot tipus, compartien el carrer oferint una imatge de diversitat poc habitual.

De consignes, se’n van corejar contra l’actitud dels mitjans de comunicació, contra els bancs, contra el capitalisme, contra el conseller d’Interior, Felip Puig. Els concentrats no eren pas només de Girona, n’hi havia de Banyoles, de Sant Feliu de Guíxols, de Lloret de Mar, o d’Amer, entre altres localitats.

La manifestació, que va durar unes tres hores, va realitzar parades davant diversos edificis (com un banc o una oficina dels mossos d’esquadra) on es van llegir manifestos de crítica al sistema i a la repressió. La marxa va acabar davant la seu de la Generalitat a Girona, on els ’indignats’ van tancar la protesta amb un aplaudiment i el crit unànime de "Som el poble, tenim el poder".

També es va anunciar que es donava per acabada l’acampada a la plaça de Catalunya. Els “indignats” van anunciar, però, que cada dilluns, dimecres, dijous i dissabte s’hi faran assemblees.

Fonts: ACN i El Punt


Més de 2.000 persones en la marxa de Lleida

Més de 2.000 persones van participar aquest diumenge 19 de juny a la tarda a una multitudinària manifestació del moviment del 15 de maig a la ciutat de Lleida. La protesta va començar a dos quarts de set de la tarda a la plaça més simbòlica pels indignats lleidatans, la de Ricard Vinyes, on va acabar dues hores i mitja després.

La marxa va ser més llarga del previst, ja que, finalment, va passar per davant de les seus de la Generalitat, el govern espanyol, l’Ajuntament de Lleida, els sindicats i la Guàrdia Urbana. La protesta va transcórrer sense incidents i en un clima festiu amb nombroses pancartes, confeti i, fins i tot, minuts de silenci. Els “indignats” van corejar eslògans contra els polítics, les retallades i les ajudes als bancs.

Un dels temes més comentats en la protesta a la capital del Segrià va ser el pacte de l’euro, dissenyat amb l’objectiu de reforçar l’economia dels països en crisi. Segons els “indignats”, aquest acord comportarà l’empobriment de la societat europea i l’augment de les privatitzacions.

Font: ACN


La indignació inunda el centre de Tarragona

La manifestació amb l’esperit del 15M ha aplegat entre 6.000 i 10.000 persones que han posat en entredit el sistema actual.

Acampats, indignats i, en general, descontents amb l’actual sistema, estaven el 19 de juny cridats a manifestar-se a diverses capitals de l’Estat espanyol i Tarragona no n’ha estat una excepció.

Sis mil persones segons la Guàrdia Urbana i més de 10.000 segons l’organització, s’han manifestat pels carrers del centre de Tarragona per protestar contra la política de retallades del govern, la submissió de la política al sistema financer, l’abús de poder policial o la manipulació informativa dels mitjans de comunicació de masses, entre d’altres reivindicacions.

Sigui quina sigui la xifra exacte de manifestants, la jornada reivindicativa, organitzada per l’acampada de Tarragona i la Plataforma per la Defensa dels Drets Públics, ha aplegat a milers d’indignats que han proclamat consignes molt clares contra la política actual, els bancs i el sistema "capitalista i neoliberal" imperant i han demanat, per exemple, "la retirada immediata de tots els plans d’atac contra la joventut i les famílies treballadores", uns "habitatges dignes" o un "pla econòmic que crei ocupació".

La manifestació, que ha començat a la Plaça Imperial Tàrraco i ha acabat a la Plaça de la Font, ha recorregut diversos punts significatius i edificis oficials de la ciutat com la parada d’autobusos, on han demanat un transport públic gratuït per a tothom; la caserna de la Guàrdia Urbana, on han demanat una convivència sense ordres; la seu d’Hisenda, on han reivindicat més impostos pels rics; o l’Hospital Santa Tecla, on han reclamat que es preservi una salut pública universal.

El manifest final que havia de llegir l’economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, l’ha llegit finalment una ciutadana anònima de les Terres de l’Ebre. "Hem de dir que no, que no cedirem davant dels grans poders perquè volem donar un gran pas endavant per la recuperació de la nostra democràcia. La democràcia no es votar només cada quatre anys!", ha acabat el manifest.

La reivindicació ha estat totalment pacífica i no s’han registrat incidents.

Notícia extreta de delCamp.cat

Manifestación Indignados Tarragona 19 J from Salvador Sáinz on Vimeo.


10.000 persones protesten contra les retallades a Tarragona

La marxa també clamava contra els sistemes polític i econòmic, i per la defensa dels drets socials. La plaça de la Font va quedar petita i això va obligar a llegir el manifest en dos torns

La mobilització convocada a Tarragona contra les retallades va reunir 10.000 persones. El punt de sortida es va ubicar al començament de l’avinguda Lluís Companys. Ben aviat va quedar petita, i les voreres de la subdelegació del govern i dels serveis provincials també es van omplir. La marxa va anar aplegant manifestants a mesura que avançava, i va arribar al seu punt màxim a la plaça de la Font, que va quedar petita. Quan la part del davant arribava a la porta de l’ajuntament, la cua encara trepitjava la rambla Vella i el passeig de les Palmeres.

La manifestació va transcórrer sense incidents, però amb alguna aturada. Es van penjar pancartes en edificis com ara la delegació d’Hisenda, contra el frau fiscal; l’escola de les Teresianes, per una “educació pública i laica”; la seu de CEPTA, contra la reforma laboral, i l’hospital de Santa Tecla, per reclamar salut pública. La marxa es va aturar, també, al tram de la rambla Nova del Balcó del Mediterrani, on s’estaven ballant sardanes. Els manifestants van esperar que acabés la música, els sardanistes van obrir pas i la marxa va continuar.

Davant de la capçalera, un cotxe amb megafonia anava dirigint les proclames. Es van sentir lemes com ara “polítics i banquers, torneu-nos els diners” i “l’acomiadament, que es faci al Parlament”, però un dels més repetits va ser “n’hi diuen democràcia i no ho és”. En general, reclamaven la defensa dels drets públics, a més de protestar contra les retallades i considerar la classe política i la banca els culpables de la crisi.

Les úniques personalitzacions que es van sentir van ser contra Artur Mas i Felip Puig, dels quals es va demanar la dimissió, també amb una pancarta penjada en un balcó de la plaça de la Font en què es llegia la frase “neteges Puig”. La marxa va acabar amb la lectura del manifest a la plaça de la Font, on els manifestants no van cabre. Per possibilitar que tothom el pogués sentir, el manifest es va llegir en dos torns. En línies generals, es va protestar contra els actuals sistemes polític i econòmic.

L’organització assegura que “continuarem fins que això tiri enrere”. Des de l’acampada de Tarragona, que acaba avui, es va destacar el caràcter pacífic de la mobilització. “És això el que ens representa”, sentenciava un dels integrants. També es va recordar que l’acampada mantindrà les assemblees els dimarts i els diumenges, a més de potenciar les que es facin als barris.

Notícia extreta del diari El Punt


Més de 500 persones es manifesten a Reus el 18 de juny contra la crisi i les retallades

Valoració positiva de la mobilització, convocada per l’Assemblea Popular de Reus sorgida de l’Acampada de la Plaça Mercadal, una manifestació que va aplegar gent de totes les edats i procedències diverses: participants en l’acampada, treballadors dels sectors afectats per les retallades (sanitat, educació,...), sindicalistes, activistes socials, membres de col·lectius i d’associacions diverses i, sobretot, ciutadanes fartes de la crisi, la falsa democràcia i la corrupció política, ciutadanes indignades amb les polítiques econòmiques, laborals i socials que porten a terme polítics, banquers i empresaris.

La manifestació, amb performance inclosa, nombroses consignes (contra la banca, la corrupció política, les retallades, la repressió, el capitalisme, la crisi,... i en defensa dels serveis públics i d’una democràcia real) i nombrosos cartells amb missatges diversos, va començar a les 19 h. a la plaça Llibertat i va recórrer diversos carrers del centre de la ciutat fins arribar a la plaça Mercadal, on es va llegir un manifest a les portes de l’Ajuntament i es va cridar a participar en la manifestació del 19 de juny a Tarragona i a continuar amb la lluita.

Font: CGT Reus


400 manifestants a Tortosa

Vora mig miler de persones es van manifestar ahir a Tortosa sense incidents, i amb un esperit molt festiu, de la plaça Alfons XII fins al nucli antic, passant per l’ajuntament i la plaça del Mercat. Els “indignats” de les Terres de l’Ebre es reuneixen cada divendres en diversos punts de ciutats i pobles per tractar els temes de debat programats

Font: El Punt


Madrid lidera la protesta estatal contra la crisi i clama per una vaga general

La manifestació de Madrid i el centenar de protestes a tot l’Estat posen de manifest la força del moviment. Les assemblees preparen una gran aturada.

Gairebé un centenar de ciutats de tot l’Estat van ser l’escenari ahir 19 de juny de manifestacions en favor del moviment dels “indignats”, en una demostració de poder de convocatòria només igualat per l’inici de les acampades, el 15 de maig. Madrid va liderar la protesta pacífica estatal contra la crisi econòmica i la resposta que hi estan donant els partits polítics i els bancs i caixes. Aixecades la majoria de les acampades, la manifestació d’ahir a la capital de l’Estat va posar les bases per al següent punt en l’ordre del dia del moviment: la convocatòria d’una vaga general.

Les diverses manifestacions dels afores de Madrid van convergir a la plaça Neptuno, a només 300 metres del Congrés dels Diputats, un edifici que estava literalment rodejat de policies. Però la massiva manifestació madrilenya no va registrar cap mena d’incident. Hi van participar prop de 40.000 persones.

Però la seguretat no estava tant en el punt de mira a Madrid com a Barcelona. En aquest cas, l’eix central de la concentració i els crits que s’hi sentien va ser el rebuig a la reforma laboral, la retallada dels salaris i la de les pensions. A la majoria de les comunitats autònomes, la retallada no ha avançat tant com a Catalunya, però els “indignats” ja ho veuen venir. En el cas de Madrid, el blanc principal de les crítiques va ser l’executiu estatal i els bancs i caixes, que consideren responsables de la crisi i l’atur.

La majoria dels eslògans feien referència a la crisi, la corrupció política i la falta de resposta per als problemes socials. En un ambient molt festiu i familiar, els manifestants van reivindicar la necessitat d’una democràcia més participativa. “Que no, que no, que no ens representen!”, clamaven, i van carregar contra el govern espanyol, que presideix José Luis Rodríguez Zapatero.

Retallada de drets

Un dels portaveus de Democràcia Real Ja, Joan Aguirre, va explicar què pretenien amb aquesta marxa: “Volem demostrar als poders financers que no estem d’acord que per la seva gestió ens retallin els drets als altres”.

La calor va fer que la manifestació festiva i reivindicativa avancés més ràpidament del que es preveia. Tot i que al matí semblava que Madrid encapçalaria el rànquing d’assistents a les manifestacions d’“indignats”, la protesta massiva de la tarda a Barcelona la va situar en segona posició.

Les oficines del Banc Santander i el mateix Palau Reial van ser objecte de mofa quan hi passava la manifestació. En un cas, per la investigació a Emilio Botín. En l’altre, per demanar-li al rei un pis com el del príncep Felip.

Notícia extreta del diari El Punt

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta
Bcn 19 J Via Laietana Bcn

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  6. Campanya Aturem la Invasió
  7. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  8. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
  9. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  10. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid