Tot el nostre suport a les lluites del poble panameny! - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Tot el nostre suport a les lluites del poble panameny!
dijous 22 de juliol de 2010 / Notícies / Visites: 4114
Menéame

Declaració pública del Sindicato Nacional de Trabajadores de la Construcción (SINTEC) de Xile en solidaritat amb el poble panameny, que pateix la repressió del govern de Martinelli.

Davant dels lamentables fets de sang i repressió exercits pel govern de Panamà de Ricardo Martinelli cap al poble panameny i en específic les persecucions, assassinats i empresonaments als dirigents del Frente Nacional por la Defensa de los Derechos Sociale (FRENADESO) i el Sindicato Único Nacional de Trabajadores de la Industria de la Construcción y similares (SUNTRACS), Manifestem el nostre total repudi al govern Panameny i el nostre incondicional suport als nostres companys de classe.

En esta onada de repressió van 6 morts, més de 150 ferits i centenars de detinguts, a això se suma els arrests selectius de companys com Jaime Caballero, Sotssecretari General del SUNTRACS, el qual va ser arrestat en Chiriquí, per a ser traslladat a la capital, (Caballero es manté reclòs en el Centre Penitenciari de La Joya). Al mateix temps han sigut empresonats els company del FER-29, dirigent juvenil kuna i membre de l’equip de FRENADESO Noticias, Ronaldo Ortiz, i Alexis Garibaldi del SUNTRACS.

Els dirigents del SUNTRACS Genaro López i Saúl Méndez, es troben en la clandestinitat, junt amb altres companys, a causa de l’orde d’arrest que s’ha alçat en contra seu. S’ha sabut que la intenció és enviar-los als Centres Penitenciaris de La Joya i La Joyita perquè una vegada allí siguen assassinats per delinqüents comuns sota les ordes dels estaments de seguretat de l’Estat.

S’estima segons informacions oficials que són quasi 20 els dirigents amb ordes d’arrest. A més dels ja mencionats, es parla dels companys Andrés Rodríguez, Mario Almanza, Marco Andrade, Gabriel Castillo, Dalia Morales, Yaritza Espinoza, Juan Saldaña, Ariel Rodrígurez, Gloria Castillo, Juan Carlos Salas, Carlos Obaldía, Marco Andrade, David Niño, Eustaquio Méndez, Marco Guzmán, Maribel Gordón, Cristian Díaz, Cle Osvaldo Gómez, Juan Ramón Herrera, Juan Jované, David Niño, entre altres.

Tot els esdeveniments abans mencionats es troben en el marc d’una sèrie de mobilitzacions que han portat endavant els treballadors i el poble panameny, contra les envestides patronals materialitzades pel govern de Ricardo Martinelli, com són les modificacions al codi del treball, tendents a coartar la sindicalització i la vaga, per mitjà de la promulgació de tres decrets i la Llei 30 o “ley chorizo”, així també l’alça en els impostos dels consumidors de quasi un 40%, la qual ha encarit violentament el cost de vida del poble panameny i la promulgació de la llei “Carcelazo” que té la finalitat de criminalitzar la protesta social.

En aquest escenari és fonamental el suport i solidaritat de classe al poble panameny i als lluitadors socials, conscients que aquests abusos de l’autoritat no poden quedar impunes, per la qual cosa exigim l’alliberament de tots els presos polítics i judici i castic als botxins del poble.

Per la unitat i organització dels treballadors!
Arriba los que luchan!

Sindicato Nacional de Trabajadores de la Construcción (SINTEC) de Xile

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  4. Campanya Aturem la Invasió
  5. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  6. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  9. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  10. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid