Es porten a terme les Jornades sobre Alternatives Socials de la CGT - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Es porten a terme les Jornades sobre Alternatives Socials de la CGT
dilluns 30 de novembre de 2009 / La CGT i la seva Acció Social / Visites: 6451
Menéame

Els passats 27 i 28 de novembre, van tenir lloc a Madrid les Jornades sobre Alternatives Socials de la CGT, amb assistència de 60 persones de tot l’Estat. En les cinc taules que van consistir les Jornades, es van anar desgranant pels diferents ponents les experiències i els plantejaments que configuren les possibles alternatives socials al capitalisme en crisi que patim : l’economia solidària, el decreixement, la agroecología i la autogestió. En la cinquena i última taula, es va debatre un conjunt de propostes de cadascun dels quatre eixos tractats en les taules anteriors, amb la idea d’elaborar un pla de treball a mitjan i llarg termini que serveixi, juntament amb el marc reivindicatiu aprovat en l’últim Congrés de la CGT, d’eina de lluita, de conscienciació i d’acció per a una mobilització sostinguda i transformadora del sistema social dominant, injust, depredador i opressor.

En paral·lel a les jornades es va inaugurar l’Exposició "25 anys del Congrés d’Unificació" la qual en una vintena de panells es resumeix visualment els capítols del llibre del mateix títol… Els esments al desaparegut company Eladio van ser inevitables, doncs aquestes Jornades van ser la seva última obstinació, juntament amb l’exposició i el llibre comentats.

Es van destacar en els debats les següents propostes:

- Donar suport i difondre les experiències de les empreses cooperatives i autogestionàries en el marc de les xarxes existents d’economia solidària.

- Desenvolupar una detallada carta o etiqueta de qualitat, per la qual CGT defineixi els criteris a tenir en compte per a contractar als seus proveïdors de productes i serveis.

- Estudiar possibles línies de suport mutu per a sectors en atur o en precari, des del sindicat i la lluita pel caràcter públic -no estatal- dels serveis socials bàsics (sanitat, educació, transport,…).

- Donar suport, difondre i si escau promoure xarxes locals de comerç i consum ecològics, inserint l’agroecologia en la realitat de l’organització.

- Crear un grup de treball per a l’assessorament, formació i estudi pràctic de l’autogestió, que permeti donar el salt de les idees a les propostes concretes en possibles empreses en fallida o tancament, i per a donar suport la creació d’iniciatives econòmiques i socials autogestionades.

- Reorientar les reivindicacions socials i laborals en convenis i en la negociació col·lectiva cap a processos de decreixement i reconversió de les indústries contaminants en serveis i productes socialment necessaris i ecològicament sostenibles.

- Incidir en el repartiment del treball i en la reducció de jornada, encara que suposi reducció de salari, lluitant per l’eliminació de les grans diferències salarials entre salaris alts i baixos…

- Apostar per la desobediència civil com mesura individual i col·lectiva de pressió pel decreixement.

- ….

Es publicaran com més aviat millor les aportacions dels ponents i les conclusions de les jornades com document de treball per a la CGT i per als moviments socials.

Rojo y Negro

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article28762

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid