Curs d'Economia Crítica a Tarragona - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Curs d’Economia Crítica a Tarragona
divendres 23 de febrer de 2007 / Cursos de formació / Visites: 2271
Menéame

Objectiu dels curs
Aconseguir presentar una visió rigorosa i critica dels aspectes més rellevants i fonamentals del funcionament actual de la societat capitalista. Analitzar les conseqüències que l’evolució del capitalisme està tenint pel conjunt de les societats i intentar esbossar el debat al voltant de les diferents alternatives que s’estan plantejant des de diversos moviments socials sobre com destruir l’actual sistema dominant.

CURS D’ECONOMIA CRÍTICA

Curs d’anàlisi econòmica de la societat actual

Tarragona, març /abril 2007

Continguts del curs

- Bloc 1.Elements bàsics per a l’anàlisi econòmic del capitalisme

1) dimecres 7 març :La societat en la que vivim : una sessió panoràmica
2) dimecres 14 març : L’estructura fonamental d’explotació
3) dimecres 21 març : El sistema productiu

- Bloc 2.L’organització i regulació del capitalisme

4) dimecres 28 març : El paper de l’Estat. Natura de l’Estat. La intervenció pública. La política econòmica del capitalisme actual

- Bloc 3.El capitalisme avui. Imperialisme o globalització.

5) dimecres 18 abril : La dinàmica actual del capitalisme

- Bloc 4.Formes de lluita per la destrucció del capitalisme.

6) dimecres 25 abril : El debat a l’entorn de les alternatives.

Les sessions tindran una durada de dues hores i mitja i es dividiran en tres parts: una primera exposició a càrrec d’algun membre del seminari Taifa , una posterior discussió en grups al voltant d’algunes preguntes directament vinculades amb el tema dels dia i que serveixen per orientar el debat i per finalitzar la sessió una posada en comú dels punts debatuts.

Es proporcionarà un dossier amb materials per a cada sessió que els participants hauran d’estudiar per a les respectives sessions.

Les sessions començaran a les 19.00 hores.

Es tracta d’un curs presencial que s’impartirà a la Facultat de Lletres de la URV (Pl. Imperial Tàrraco, Tarragona), amb una duració de 15 hores lectives que seran convalidades per 1.5 crèdits de lliure elecció de la URV. El preu del curs és de 25 € (inclou el cost dels materials) i no calen cap tipus de requisits per participar-hi.

Les sessions seran introduïdes per diversos catedràtics, economistes i llicenciats del Seminari d’Economia Crítica Taifa
(www.seminaritaifa.com)

Inscripcions:

del 15 al 28 de febrer al Departament d’Història i Història de l’Art de la URV (Pl. Imperial Tàrraco) o en els col·lectius organitzadors.

Organitzen:

-  CGT Tarragona
cgttarragona@cgtcatalunya.cat
http://www.cgtcatalunya.cat
-  Nosaltres Som
http://www.nosaltressom.org

Què fa el Seminari d’Economia Crítica Taifa

Vivim en una societat en la qual els aspectes econòmics ocupen un lloc predominant, en la que molts aspectes del que succeeix s’adscriuen a les exigències econòmiques i es justifiquen perquè l’economia impedeix que sigui d’una altra manera. Moltes persones voldrien entendre alguna cosa més del que succeeix en aquesta societat en l’àmbit socioeconòmic, però es considera que és una disciplina de difícil comprensió i seguiment.

El Seminari d’Economia Crítica Taifa ofereix cursos per a les persones que s’interessen per entendre la situació i dinàmica econòmica d’aquesta societat. Pensem que l’economia pot ser comprensible per a qualsevol persona interessada si realment desitja entendre-la i esta disposada a realitzar un esforç.

L’objectiu de la seva tasca és entendre quins son els elements que regeixen la dinàmica d’aquesta societat per tal de poder participar, amb el conjunt dels moviments socials, en la transformació envers una societat més justa i satisfactòria pel conjunt de totes les persones i ecològicament viable.

Partint de la base que per tal de transformar la societat, la formació, entenent-la com la comprensió i el coneixement de la societat en la que vivim, esdevé imprescindible.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid