Comunicat en defensa del professorat interí - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat en defensa del professorat interí
divendres 16 de febrer de 2007 / Comunicats / Visites: 5262
Menéame

Davant els canvis anunciats pel MEC en el projecte de RD d’Accés a la Funció Pública Docent, la Federació d’Ensenyament de CGT ha subscrit un comunicat conjuntament amb altres sindicats, ja que el projecte de Reial decret d’Accés a la Funció Pública que pretén aprovar el Ministeri d’Educació amb la complicitat d’algunes organitzacions sindicals representa un pas més en l’escala de degradació a la qual està sent sotmès tot el professorat interí.

Lamentablement, cada novetat que s’introdueïx en el projecte de RD d’Accés està significant noves renúncies i oblit de les justes reivindicacions del col·lectiu, com són: el reconeixement dels seus drets adquirits com treballadors que ja vénen ocupant aquest lloc de treball i les seves aspiracions a l’estabilitat i la consolidació de l’ocupació.

L’aprovació d’aquest Reial decret suposarà l’acomiadament de milers i milers de professors i professores interines després de molts anys de serveis; la divisió del professorat entre interins amb informe positiu de l’administració i interins sense informe; l’enfrontament social entre professorat interí i el col·lectiu d’opositors lliures i el desprestigi social i la humiliació pública d’aquest professorat al culpabilitzar-los del seu suspens.

Comunicat

Les organitzacions sindicals sotasignants, membres de la Plataforma Estatal de Professorat Interí, davant els recents canvis anunciats pel MEC en el projecte de RD d’Accés a la Funció Pública Docent, i la possible i segurament definitiva convocatòria de Taula Sectorial, manifestem:

Que aquest Reial decret no resoldrà el problema de la precarietat laboral del Professorat Interí de l’Ensenyament Públic No Universitari, solució que només pot ser justa i efectiva si es contempla com una consolidació dels seus llocs de treball.

Que, igualment, no respon ni a l’esperit ni al sentit de la Disposició Transitòria 17ª de la LOE, ja que complica el model d’accés extraordinari amb requisits innecessaris pel que fa a les proves de la fase d’oposició, que haurien de reduir-se només a una -i no eliminatòria- i oferix una valoració de l’experiència docent clarament inferior als màxims recollits per les sentències del Tribunal Constitucional.

Per això, tant el MEC com els sindicats que li estan donant el seu suport a aquesta proposta, han incorregut en la irresponsabilitat de desaprofitar una oportunitat única de solucionar definitivament la problemàtica d’un col·lectiu de més de 80.000 professionals de l’Educació Pública, amb l’elaboració d’una norma que pot constituir un frau a la LOE i fa témer conflictes jurídics com en les passades transitòries de la LOGSE.

Finalment, emplacem a l’Administració i a la totalitat de les organitzacions sindicals a no aprofondir més en la reculada de les condicions laborals del professorat en general, i del personal docent interí en particular, en el tràmit de la negociació del futur Estatut Docent.

CGT, Confederación de STES-Intersindical, CIG-Ensino, STEC-Intersindical Canaria, EA-Canarias, AFID-CV, INDOMA, Asociación de PNNs de Galicia, ADIM-Melilla.

Febrer 2007

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  5. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  6. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  10. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid