CGT subscriu el manifest per la Societat Laica: la religió fora de l'escola - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT subscriu el manifest per la Societat Laica: la religió fora de l’escola
divendres 1 de febrer de 2008 / Notícies / Visites: 3782
Menéame

Davant de les eleccions generals que se celebren el pròxim 9 de març, les organitzacions que impulsem, des de l’any 2003, la campanya “Per una societat laica, la religió fora de l’escola”, demandem als grups polítics que constituiran el Parlament de l’Estat Espanyol i al futur Govern el següent:

1) Que reconeguin que la societat espanyola ha evolucionat i que la realitat social és molt diferent de la que existia en 1978, quan van ser firmats els acords entre l’Estat Espanyol i el Vaticà, i que, per tant, la majoria dels ciutadans i ciutadanes demanden una separació total entre l’Estat i l’església.

2) Que representin, realment, al conjunt de la ciutadania, eliminant els privilegis econòmics, jurídics, educatius, simbòlics i socials dels que gaudeix l’església catòlica, per mitjà dels quals s’adoctrina als menors en l’escola i no deixa de pressionar als poders públics i al conjunt de la ciutadania.

3) Que legislin i orientin les seves polítiques perquè hi hagi un tractament, per igual, de les conviccions i creences de tots els ciutadans i ciutadanes i, per tant, treballin perquè l’àmbit públic sigui neutral, és a dir, no orientat per cap doctrina religiosa. Tots tenim el dret a què es respecti, escrupolosament, aquesta neutralitat de l’Estat, que és l’essència d’una veritable democràcia.

4) Considerem que la llei orgànica d’educació (LOE) consolida i intensifica la religió en l’escola, així com el paper dels col·legis d’ideari confessional catòlic dins del sistema educatiu.

Això ens obliga a continuar reivindicant un model d’escola laica i l’enfortiment de l’escola de titularitat pública, com a instrument d’una societat plural i multicultural, on es respecti la llibertat de pensament i de consciència de cada persona que la integra.

És a dir una escola que eduqui sense dogmes, ni veritats úniques, absolutes, ni excloents i forme en valors humanistes, científics i universals, en la pluralitat, en el respecte als drets humans, en l’assumpció de la diferència i de la diversitat, en els valors ètics, no sexistes i democràtics, que són comuns a tots i a totes.

Per tot això exigim:

- La derogació dels acords amb el Vaticà.
- Que la religió deixi de formar part l’horari lectiu, sortint de l’escola.
- Que amb diners públics no es financi l’adoctrinament religiós.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  4. Campanya Aturem la Invasió
  5. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  6. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  9. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  10. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid