La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments
Els treballadors de Nissan tallen la Ronda Litoral per defensar els seus llocs de feina
dijous 31 de gener de 2008 / Notícies / Visites: 387477
Menéame

La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments

- Seat no readmetrà 66 acomiadats del 2005 pendents de reingrés

El Periódico / A. FUENTES / BARCELONA

La plantilla de Nissan va respondre ahir a les amenaces de la companyia de presentar un expedient per acomiadar 450 treballadors amb tres hores de vaga i el tall de la Ronda Litoral. Uns 1.500 empleats del torn del matí van participar en una concentració a la porta de la fàbrica de la Zona Franca, des d’on es van dirigir a la ronda, que va quedar tallada durant mitja hora.

Les aturades d’una hora per torn, que es repetiran el 6 de febrer vinent, són la primera acció de protesta convocada pel comitè contra l’anunci de la direcció de Nissan Motor Ibérica d’eliminar un torn de treball a partir de l’abril. Els quatre sindicats presents en el comitè (Sigen- USOC, CCOO, UGT i [*CGT*]) consideren insuficient el pla de baixes que ha posat en marxa l’empresa, amb unes indemnitzacions d’entre 8.000 i 60.000 euros.

A Seat, la companyia ha comunicat a 66 treballadors acomiadats el 2005 que no els podrà readmetre, i per això els pagarà una indemnització més elevada. Els afectats van anunciar que iniciaran una vaga de fam.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

13 Missatges

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:06, per  webcat

  Uns 1.500 obrers de Nissan tallen mitja hora la Ronda Litoral

  Efe/DdeG, Barcelona

  Gairebé 1.500 treballadors de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona van tallar ahir uns 30 minuts la Ronda Litoral durant l’aturada convocada per protestar per l’expedient de regulació d’ocupació de 450 persones que ha anunciat la multinacional.

  Segons UGT i CCOO els treballadors van secundar majoritàriament l’hora d’aturada per torn que s’ha realitzat entre les 9.30 i les 10.30 hores, a la tarda a les 18.30 hores i a la nit, a la 1.30 hores.

  El tall de la Ronda Litoral, a l’altura de la Zona Franca, va durar una mitja hora, sense que es produïssin incidents.
  La protesta s’emmarca en les mobilitzacions convocades pel comitè d’empresa de Nissan en protesta per la situació que es viu actualment a la fàbrica barcelonina, després que la direcció anunciés que tenia la intenció de presentar un expedient de regulació d’ocupació que afectaria 450 persones.

  Veure en línia : Diari de Girona

  repondre message

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:08, per  webcat

  Una protesta i un accident compliquen l’accés a Barcelona

  Redacció

  Els accessos viaris a Barcelona van tornar a viure un matí complicat ahir per la coincidència d’un greu accident de trànsit a l’autopista AP-7 i una protesta de treballadors a la ronda Litoral. Totes dues incidències viàries van provocar que es formessin llargues cues de vehicles.

  L’accident de trànsit va passar poc després de dos quarts de vuit en el tram de la AP-7 dins del municipi de Gelida i s’hi van veure implicats un camió i sis vehicles. A resultes de la topada dues persones van quedar ferides amb caràcter lleu. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, l’accident va causar retencions de fins a deu quilòmetres. El sinistre l’hauria originat un cotxe aturat al carril esquerra de la marxa.

  D’altra banda, uns 2.600 treballadors de la factoria Nissan de Barcelona van concentrar-se ahir per torns a la ronda Litoral, a l’altura de la Zona Franca, i hi van tallar el trànsit. Els obrers protesten per l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) anunciat fa pocs dies per l’empresa.

  La d’ahir era la segona jornada de protesta dels treballadors i els talls de trànsit es va anar reproduint durant els diversos torns de feina. Les mobilitzacions tornaran dimecres de la setmana vinent.

  Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 30. Dijous, 31 de gener del 2008

  Veure en línia : Diari Avui

  repondre message

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:09, per  webcat

  La plantilla de Nissan talla la ronda Litoral per protestar contra els acomiadaments

  M.A.L.. Barcelona

  Uns 1.600 treballadors de la planta de Nissan de la Zona Franca van tallar ahir al matí durant mitja hora la ronda Litoral com a protesta per l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que vol presentar la direcció a l’abril i que comportarà l’acomiadament de 450 persones. Els sindicats havien convocat aturades d’una hora de la producció als torns de matí, tarda i nit. La concentració de la tarda va tenir un seguiment d’un miler d’empleats.

  D’altra banda, Serunión ha paralitzat els 37 acomiadaments dels menjadors de Nissan. Per això, el comitè ha desconvocat, de moment, la vaga indefinida parcial prevista.

  Veure en línia : Diari El Punt

  repondre message

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:11, per  webcat

  L’empresa mostra una altra actitud

  Els acomiadaments als comedors de Nissan aturats

  30/01/08 19:02

  Després de la reunió mantinguda aquest matí als Serveis Territorials de Treball a Barcelona en el tràmit de la mediació de vaga indefinida parcial anunciada, el Comitè d’Empresa de Serunion als menjadors de la planta de Nissan de la Zona Franca s’ha arribat a un acord amb l’empresa que paralitza l’anunciat acomiadament de 37 treballadors i que permet desconvocar, de moment, les aturades previstes.

  En aquest sentit fins el 25 de març de 2008 no es produirà cap acomiadament a l’empresa. Un cop tanqui el menjador 2 (29 de febrer), els 18 empleats que allí hi treballen passaran a fer-ho en el menjador 1 o en la carpa o, en el seu defecte, romandran sense treballar però percebent el seu sou.

  A més l’empresa s’ha compromès, una vegada precisada quina serà la plantilla necessària dels menjadors de la planta de la Zona Franca, a negociar amb el Comitè d’Empresa, entre altres opcions i de forma preferent, recol·locacions, prejubilacions i baixes incentivades.

  Des de el sindicat UGT de Catalunya han valorat positivament l’actitud negociadora de l’empresa, actitud que fins al moment no havia manifestat. D’altra banda, esperen que l’empresa actuïi de bona fe en les negociacions que han de venir.

  Veure en línia : PRNoticias.es

  repondre message

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:12, per  webcat

  Els treballadors de Nissan intensificaran les mobilitzacions si l’empresa no s’obre a negociar

  Actualitzat a les 19:30 h 30/01/2008

  Barcelona.- Els treballadors de Nissan han continuat aquest dimecres amb les aturades i mobilitzacions que ja van iniciar fa uns dies per denunciar la situació que viu l’empresa després que la direcció anunciés la intenció de presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per a 450 persones al·legant una baixada de producció d’un 7% prevista de moment per a aquest any. Unes 1.600 persones dels torns de matí i central han secundat aquest dimecres la mobilització, han fet una aturada d’una hora i s’han concentrat a la ronda Litoral, a l’alçada de la Zona Franca, on han tallat la circulació al trànsit durant una estona. Però, segons Javier Pacheco, secretari general de la secció sindical de CCOO de Nissan, si la postura ’intransigent’ de la direcció continua, intensificaran les mobilitzacions amb més hores d’aturades.

  Veure en línia : 3cat24.cat

  repondre message

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:12, per  webcat

  Serunion paralitza els 37 acomiadaments dels menjadors de Nissan, segons UGT

  Actualitzat a les 21:00 h 30/01/2008

  Barcelona.- El comitè d’empresa de Serunion als menjadors de la planta de Nissan de la Zona Franca ha arribat a un acord amb l’empresa, segons UGT, que paralitza l’anunciat acomiadament de 37 treballadors i que permet desconvocar, de moment, les aturades previstes. S’ha acordat que fins el 25 de març de 2008 no es produirà cap acomiadament a l’empresa. Un cop tanqui el menjador 2 (29 de febrer), els 18 empleats que hi treballen passaran a fer-ho en el menjador 1 o en la carpa o, en el seu defecte, romandran sense treballar però percebent el seu sou.

  Veure en línia : 3cat24.cat

  repondre message

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:14, per  webcat

  Protesta per l’ERE que afectaria 450 empleats

  Els treballadors de Nissan col·lapsen la Ronda Litoral

  30/01/08 14:43

  Els treballadors de Nissan de la Zona Franca han començat avui una segona jornada de vaga, amb una manifestació que ha sortit des de la planta de producció i que ha provocat retencions importants a la Ronda Litoral durant mitja hora per a protestar per l’expedient de regulació que va presentar l’empresa automobilística a començaments de mes i que afectaria 450 treballadors.

  Per als sindicats, el pla alternatiu de baixes voluntàries presentat per Nissan és insuficient perquè només s’hi han acollit un 10% dels treballadors. L’empresa, per la seva banda, es nega a fer un pla de jubilacions per evitar l’acomiadament dels empleats.

  Uns 1.500 treballadors de la fàbrica de Nissan han tallat durant mitja hora la Ronda Litoral a l’altura de la Zona Franca. Els manifestants han tornat al seu lloc de treball sobre les 10 del matí, però ja han fet saber que la mobilització es repetirà als torns de la tarda i de la nit.

  Des del comitè d’empresa, Jordi Carmona de la UGT, ha denunciat que Nissan ha rebutjat les alternatives que els treballadors han donat a l’expedient de regulació. "Més enllà d’un pla de baixes, nosaltres oferíem un pla de prejubilacions", ha dit Carmona, "però l’empresa ha dit que no ho estudiaran".

  De moment, només 52 persones s’han adherit al pla de baixes voluntàries presentat per Nissan. Per això, els treballadors tenen previst repetir les mobilitzacions el proper dimecres 6 de febrer.

  Veure en línia : PRNoticias.es

  repondre message

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:16, per  webcat

  Els treballadors de Nissan col·lapsen la Ronda Litoral en protesta per l’expedient de regulació que afectaria 450 empleats

  Actualitzat a les 14:32 h 30/01/2008

  Els treballadors de Nissan de la Zona Franca han començat avui una segona jornada de vaga, amb una manifestació que ha sortit des de la planta de producció i que ha provocat retencions importants a la Ronda Litoral durant mitja hora. Han protestat així per l’expedient de regulació que va presentar l’empresa automobilística a començaments de mes i que afectaria 450 treballadors. Pels sindicats, el pla alternatiu de baixes voluntàries presentat per Nissan és insuficient perquè només s’hi han acollit un 10% dels treballadors. L’empresa, per la seva banda, es nega a fer un pla de jubilacions per evitar l’acomiadament dels empleats.

  Uns 1.500 treballadors de la fàbrica de Nissan han tallat durant mitja hora la Ronda Litoral a l’altura de la Zona Franca. Els manifestants han tornat al seu lloc de treball sobre les 10 del matí, però ja han fet saber que la mobilització es repetirà als torns de la tarda i de la nit.

  Des del comitè d’empresa, Jordi Carmona de la UGT, ha denunciat que Nissan ha rebutjat les alternatives que els treballadors han donat a l’expedient de regulació. "Més enllà d’un pla de baixes, nosaltres oferíem un pla de prejubilacions", ha dit Carmona, "però l’empresa ha dit que no ho estudiaran".

  De moment, només 52 persones s’han adherit al pla de baixes voluntàries presentat per Nissan. Per això, els treballadors tenen previst repetir les mobilitzacions el proper dimecres 6 de febrer.

  Veure en línia : 3cat.cat

  repondre message

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:17, per  webcat

  Uns 1.500 treballadors de Nissan tallen la Ronda Litoral de BCN durant mitja hora

  - La plantilla s’oposa a l’acomiadament de 450 empleats anunciat per la direcció

  AGÈNCIES / BARCELONA

  Gairebé 1.500 treballadors de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona han tallat 30 minuts la Ronda Litoral durant l’hora d’aturada convocada per protestar per l’expedient de regulació d’ocupació de 450 persones que ha anunciat la multinacional.

  Fonts d’UGT i CCOO han indicat que els treballadors han secundat majoritàriament l’hora d’aturada per torn que s’ha realitzat entre les 9.30 i les 10.30 hores, que es repetirà en el torn de tarda a les 18.30 hores i en el de la nit, a les 1.30 hores.

  El tall de la Ronda Litoral, a l’altura de la Zona Franca, ha durat una mitja hora, entre les 9.30 hores i les deu del matí, sense que s’hagin produït incidents ni retencions de trànsit importants, han indicat fonts de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

  Una altra aturada prevista per al 6 de febrer

  Aquesta protesta s’emmarca en les mobilitzacions convocades pel comitè d’empresa de Nissan en protesta per la situació que es viu actualment a la fàbrica barcelonina, després que la direcció anunciés que tenia la intenció de presentar un expedient de regulació d’ocupació que afectaria 450 persones.

  L’aturada d’una hora per torn es repetirà, si persisteixen les discrepàncies entre la direcció i els treballadors, el dia 6 de febrer, han indicat fonts sindicals.

  Veure en línia : El Periódico

  repondre message

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:18, per  webcat

  Matí de col·lapses als accessos de Barcelona

  Els treballadors de Nissan bloquen la ronda litoral · Retards de mitja hora a la línia R-4 de la rodalia de Renfe · Cues de dotze quilòmetres a la AP7

  Barcelona viu un matí de col·lapse tant per carretera com per tren. Treballadors en vaga de Nissan de la Zona Franca provoquen retencions importants a la ronda litoral. Una avaria mecànica en un tren de la línia R-4 de la rodalia de Renfe entre les estacions de Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí ha causat retards de més de mitja hora, que ara ja s’han solucionat, alhora que un accident múltiple a l’autopista AP-7, al seu pas per Gelida, causa cues d’entre deu i dotze quilòmetres.

  Els treballadors de Nissan han tallat la circulació en tots dos sentits de la ronda litoral entre dos quarts de deu i les deu en protesta per l’expedient de regulació que els va presentar l’empresa i que afectarà 450 treballadors. A tres quarts d’onze encara hi havia retencions de més de tres quilòmetres en ambdós sentits (en sentit Llobregat, del quilòmetre setze al catorze; en sentit Besòs, del setze i mig al dinou i mig).

  Cinc cotxes i un camió han xocat a la AP-7, a l’alçada de Gelida, a dos quarts de vuit del matí, provocant retencions de fins a dotze quilòmetres. La circulació s’ha pogut restablir a un quart de nou, però a tres quarts d’onze encara hi havia deu quilòmetres de retencions perquè un carril continuava tallat.

  La línia R-4 de la rodalia de Renfe, que va de Vilafranca del Penedès a Manresa, ha patit una avaria a dos quarts de nou del matí i ha obligat els trens de la línia a circular per una sola via, perquè l’altra via estava ocupada pel comboi avariat.

  Veure en línia : Vilaweb

  repondre message

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:19, per  webcat

  Els treballadors de Nissan tallen la Ronda Litoral per defensar els seus llocs de feina

  ROCÍO ROS / Font: Agències

  Uns 1.500 treballadors de Nissan han tallat, des de les 9.30 i fins passades les 10.00, la Ronda Litoral al seu pas per la Zona Franca, sense que s’hagin produït incidents ni retencions de trànsit importants. Ha estat una mesura de protesta per l’anunci d’un Expedient de Regulació d’Ocupació que afecta uns 450 treballadors de la planta de Barcelona.

  Aquest dimecres, la plantilla de Nissan ha iniciat la segona jornada de mobilitzacions contra l’ERO presentat per la companyia automobilística a principis del mes de gener. Els sindicats són contraris a aquesta mesura i consideren "insuficient" per evitar l’ERO el pla de baixes voluntàries que finalitza el pròxim 8 de febrer i al qual s’havien apuntat divendres una cinquantena de treballadors, només el 10% de l’excedent total que va anunciar l’empresa.

  Per aquest motiu, i davant del rebuig de la companyia japonesa a la proposta sindical de fer prejubilacions i altres mesures per evitar l’expedient, els treballadors de la planta faran avui aturades d’una hora entre les 9.30 i les 10.30, les 18.30 i les 19.30, i en el torn de nit entre la 1.30 i les 2.30 hores. Les mobilitzacions es repetiran dimecres vinent.

  Veure en línia : laMalla.net

  repondre message

 • La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments 31 de gener de 2008 09:21, per  webcat

  Els treballadors de Nissan tallen uns 30 minuts la ronda Litoral

  Els treballadors de Nissan de la Zona Franca han començat avui una segona jornada de vaga, amb una manifestació que ha sortit des de la fàbrica i que ha provocat retencions importants a la ronda Litoral

  Agències / Zona Franca / Ult. Act. 30.01.2008 - 13:16 hs

  Els treballadors de Nissan de la Zona Franca han començat avui una segona jornada de vaga, amb una manifestació que ha sortit des de la planta de producció i que ha provocat retencions importants a la ronda Litoral durant més de 30 minuts.

  Els empleats protesten per l’expedient de regulació que va presentar l’empresa automobilística a començaments de mes i que afectarà 450 treballadors

  A les 10 hores han abandonat la manifestació i han tornat al seu lloc de treball. Els empleats protesten per l’expedient de regulació que va presentar l’empresa automobilística a començaments de mes i que afectarà 450 treballadors.

  Pels sindicats, el pla alternatiu de baixes voluntàries presentat per Nissan és insuficient perquè només s’hi han acollit un 10% dels treballadors.

  L’empresa, per la seva banda, es nega a fer un pla de jubilacions per evitar l’acomiadament dels empleats. Els treballadors han anunciat que repetiran les mobilitzacions el pròxim dimecres 6 de febrer.

  Veure en línia : Diari Avui

  repondre message

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid