Ingrés Mínim Vital, la gestió i el pagament NO pot ser un altre nyap més - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Ingrés Mínim Vital, la gestió i el pagament NO pot ser un altre nyap més
dijous 11 de juny de 2020 / Acció Sindical / Visites: 90
Menéame

Som conscients de la necessitat de la implantació de l’Ingrés Mínim Vital amb la màxima rapidesa ja que va dirigida als més vulnerables de la societat. També la resta de prestacions que gestiona l’INSS ha de recuperar el ritme anterior a la declaració de l’Estat d’Alarma. Però només treballant una part de la plantilla i privatitzant-ho a TRAGSA en lloc de reforçar l’INSS, és un fracàs anunciat. Tampoc el pla de l’administració d’incorporar al seu lloc de treball, sense atenció al públic, gradualment del 40% al 70%, de la plantilla continua sent suficient per a garantir la prestació del servei públic

CGT posem en dubte que es pugui pagar l’Ingrés Mínim Vital (IMV) en els terminis que promet el govern amb la subcontractació a TRAGSA i la realització d’hores extres. Exigim que la dinerada que es vol destinar s’inverteixi en l’INSS millorant els seus recursos i plantilles. Ens planteja a més seriosos dubtes les garanties de confidencialitat i custòdia que es puguin oferir el teletreball des d’un servei externalitzat.

Des del 16 de març, poc més d’un terç la plantilla de l’INSS hem estat teletrabajando realitzant interminables jornades de treball amb mitjans propis (ordenadors, telèfons, wifi, electricitat, etc.) i posant moltes hores i esforç personal, sense esperar res a canvi, ja que se suposa que han de córrer temps de solidaritat i som plenament conscients que tramitem prestacions molt necessàries especialment en moments difícils i no és tolerable la demora d’aquestes, per culpa de la falta de mitjans i la mala organització de l’administració.

Una gran part del personal no ha pogut treballar per falta de mitjans, no han aparegut els recursos en forma d’ordinadors, línies telefòniques, etc., el que ha provocat que no es donés el Servei Públic amb ple rendiment i amb l’efectivitat necessària. A més, al no ser possible realitzar l’atenció presencial, la bretxa digital ha dificultat a les persones més vulnerables poder sol·licitar les prestacions a les quals té dret i que encara estan pendents de gestionar. Com a conseqüència ja existeix un gran retard en la gestió de les noves sol·licituds del conjunt de prestacions (jubilacions, incapacitats etc..) de les quals ja corresponen a l’INSS.

La solució no pot ser la realització d’hores extraordinàries i la subcontractació, precària i sense formació, mentre hi ha funcionàries i funcionaris a casa sense treballar per falta de mitjans. En l’actualitat hi ha un gran nombre de treballadors de molts sectors afectats per ERTES, acomiadaments, autònoms, que no podran reiniciar la seva activitat, etc., per tant, que l’administració plantegi fer hores extres per fer el nostre treball, és totalment immoral.

Per a CGT la viabilitat del pagament de l’Ingrés mínim Vital i la resta de les prestacions, passa per:

- Dotació dels mitjans necessaris (ordenadors, telèfons, escriptoris virtuals…) perquè el cent per cent de la plantilla actual pugui treballar la seva jornada habitual ja sigui des de les oficines o des del seu domicili.

- La contractació de personal interí: la situació de recursos humans abans de la pandèmia ja era insuficient per a atendre el nombre de prestacions que s’han de resoldre, hi ha més de 20% de places vacants sense cobrir, i cada any va a més, donat l’edat de la plantilla per sobre dels 57 anys de mitjana. La contractació d’interins permetria resoldre de manera permanent el dèficit actual de recursos humans en consolidar-se amb l’oferta d’ocupació pública.

Des de CGT exigim enfortir els serveis públics per a garantir la seva eficàcia a la població.

https://cgt-sapb.cat/2020/06/10/inss-ingreso-minimo-vital/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Formulari d’afiliació (beta)
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  4. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  5. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  6. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  7. 100% de seguiment el primer dia de la Vaga a Nissan
  8. Ha sortit el número 214 de la revista Catalunya (gener 2020)
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid