El TSJC urgeix aplicar amb caràcter immediat mesures cautelars a Ivemon Ambulàncies Egara - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

El TSJC urgeix aplicar amb caràcter immediat mesures cautelars a Ivemon Ambulàncies Egara
La sala social estima la fonamentació de les mesures cautelars demandades per la CGT de Catalunya
dilluns 11 de maig de 2020 / Acció Sindical / Visites: 339
Menéame

Aquest divendres 8 de maig, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat les mesures cautelaríssimes sol·licitades pel sindicat CGT Catalunya. Així, la sala, entén que les mesures vénen justificades per la necessitat de dotar a qui es troba exposat, a poder disposar dels equips necessaris de protecció.

Després de ser desestimat el recurs de l’empresa contra la resolució d’Inspecció de Treball on es requeria dotar d’equips de protecció individual als treballadors i treballadores, el TSJC demana a l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara, que proporcioni EPI’s homologats; mascaretes FFP2 i FFP3, guants, bates i granotes tipus “b”, pantalles facials, ulleres i gels antisèptics, a tots els professionals del TSU (Transport Sanitari Urgent) i del TSNU (Transport Sanitari No Urgent).

El TSJC també requereix a l’empresa que procedeixi al rentat de la roba de treball de totes les persones treballadores, tinguin contracte temporal o indefinit, per garantir la seva salut i seguretat. En aquest sentit, prohibeix que el personal d’ambulàncies s’emporti la roba de treball i els equips de protecció a casa per rentar los, i ordena que sigui l’empresa qui "se’n responsabilitzi i assumeix la descontaminació i, si escau, la destrucció de roba".

Per finalitzar, la sala demana a l’empresa dotar a totes les bases assistencials de contenidors especials de residus per a la COVID-19.

Ens trobem davant d’una situació que malauradament s’està repetint en tantes altres empreses en aquest estat d’alarma vinculat al coronavirus, on es posa en joc la vida de les persones per qüestions purament econòmiques, on s’exigeix la valentia de les treballadores per davant de la responsabilitat, la seguretat i de la seva integritat física. Atemptar contra la salut del personal sanitari, és atemptar contra el conjunt de la ciutadania. Però vetllar per la seguretat dels sanitaris, és assegurar un eficient funcionament dels serveis sanitaris públics.

Per tot això, la CGT continuarà lluitant per assegurar que per davant dels beneficis empresarials, està la seguretat i salut de la classe treballadora i la defensa dels serveis públics.


Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, 11 de maig de 2020.

Contacte Lleida - cgt.egaralleida@gmail.com
Tarragona - cgtambulanciestgn@gmail.com
Terres de l’Ebre - cgt.egara.te@gmail.com

Testimoni d’auto PDF
Comunicat de mesures cautelaríssimes PDF

Exemples de la falta de mesures:

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  6. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  9. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid