Aquest 15-M tornem als carrers, Canviar el món, recuperar la vida - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Aquest 15-M tornem als carrers, Canviar el món, recuperar la vida
Comunicat de Col.lectius de Persones Grans
dimarts 28 d'abril de 2020 / Comunicats / Visites: 173
Menéame

Considerant:
1. Que les persones grans som les principals víctimes propiciatòries del sistema vigent.
2. Que de la mateixa forma que ahir la joventut sense futur va ser qui, motxilla a l’esquena i sense avisos previs, va ocupar els carrers i les places de mig món sota els clams de no ens representen i en diuen democràcia i no ho és, avui ens toca a les persones grans prendre la iniciativa
3. Que no hi ha cap patologia prèvia capaç de justificar que s’assalti la dignitat i la llibertat d’una persona tot relegant-la a la condició d’empestada amb mesures com el confinament vertical i d’altres amb tarannàs xenòfobs i racistes similar mai vistos en la història recent.
4. Que el futur que es dibuixa com l’escenari del dia després del coronavirus és un deliri totalitari d’exclusió, control, biovigilància, dependència, explotació i altres mecanismes políticis, econòmics, socials, culturals, ideològics i mediàtics de dominació.
5. Que ni volem tornar a la passada normalitat, perquè ella era el problema, ni entrar a aquesta nova normalitat agreujada que ens preparen.

Declarem:
6. Que nosaltres les persones grans amb o sense patologies prèvies, els i les qui hem sobreviscut el confinament a les residències de la tercera edat, resistents del distancialment social, activistes de les marees pensionistes, insubmisos i farts d’estar farts, cridem a encapçalar una àmplia i orgullosa desobediència civil que obri de bat a bat un moment constituent capaç de culminar en una nova Carta de la Humanitat, dels Pobles, les Persones i la Naturalesa pel segle XXI, seguint aquell principi de solidaritat i de vida que van enunciar els nostres avantpassats en lluita fraternal: l’emancipació dels treballadors només pot ser obra dels treballadors mateixos i no més deures sense drets ni més drets sense deures.
7. Que el moviment que desitja alçar el vol dels nous condemnats de la terra no té ni números clausus, statu quo, ni etiquetes. És lliure, autònom, sense denominació d’origen.
8. Que l’afany que ens mou busca l’abraçada solidària i conseqüent de totes les persones que sentim un desig imperiós de trencar l’apartheid dissenyat des de les alçades per fabricar la darrera civilització de masses replicants que doni continuïtat al sistema, canviant allò que calgui canviar perquè allò essencial segueixi igual.
9. Que reconeixent l’existència de sectors de població que, per les seves especials circumstàncies i atributs, tenen més capacitat d’iniciativa i de mobilització (iaioflautes, pensionistes...), esperem i desitgem que aquesta modesta proposició conciti el seu suport i la seva col•laboració decisiva a primera línia.
10. Que cap desescalada ni replegament es pot aplicar sense garantir els drets i les llibertats de la població tota, i molt menys aprofitar les situacions d’excepció decretades per militaritzar la societat civil, que és la genuïna titular de la democràcia autèntica.
11. Que a l’objecte de defensar la plena convivència de totes i de tots en un món més just, lliure, solidari, equitatiu i sostenible reivindiquem la plena legitimitat moral i jurídica dels nostres actes.

PROPOSEM
Que es creïn tants Comitès Visibles com sigui possible (a nivell local, provincial, comunitari, nacional o internacional) per coordinar autogestionàriament un ampli moviment de resistència i transformació social per caminar cap aquest moment constituent resoludament emancipatori.
A tal fi, i com un element de ruptura amb la resignació ambient, tot apostant per l’aproximació social en l’afinitat relacional, i atès que gairebé totes les administracions (Govern central, autonomies, ajuntaments, etc.) estan promovent desescalar les mesures de confinament com a molt tard a principis de la segona setmana de maig, com a mínim per a les persones grans

EL PROPER 15- ANIMEM A QUI TOTOHOM QUE COMPARTEIXI AQUEST MANIFEST A SORTIR ALS CARRERS I A LES PLACES DEL SEU LLOC DE RESIDÈNCIA PER DIR
MAI MÉS TOT AIXÒ!
----------

LLOC: Puerta del Sol (Madrid) / Plaça de Catalunya (Barcelona) i l’espontaneïtat aquí i allà.

HORA: 19:30-20:00 (comiat amb un crit mut)
PRECAUCIÓ: mascaretes, guants i 2 metres de proximitat
CONVOCA: dones i homes víctimes d’un sistema que saqueja la Sanitat Pública pagada amb les cotitzacions de tota una vida de treball.
----------

LES GRANS HISTÒRIES ES COMENCEN A ESCRIURE SEMPRE EN UN FULL EN BLANC!

NO SOM MERCADERIES EN MANS DE GOVERNS I PODEROSOS !

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  6. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  9. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid