Comunicat de CGT Ivemon Ambulàncies Egara davant l'incompliment de la resolució d'Inspecció de Treball - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat de CGT Ivemon Ambulàncies Egara davant l’incompliment de la resolució d’Inspecció de Treball
dijous 23 d'abril de 2020 / Comunicats / Visites: 316
Menéame

Com que Ambulànices Egara no està complint els requeriments d’Inspecció de Treball en plena pandèmia del Covid-19, des de CGT hem interposat una nova denuncia

Les seccions sindicals de CGT a Ambulàncies Egara de Terres de l’Ebre, Lleida i Tarragona hem fet un nou recull d’incidències que ens estem trobant durant aquest procés d’emergència sanitària pel Covid-19 en el sector del transport sanitari públic, tant al urgent (TSU) com no urgent (TSNU), que gestiona l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara SL en tots aquests territoris, tot i les denuncies presentades fins ara.

La mala gestió per part de l’empresa, de la pandèmia Covid-19, ens ha portat a una situació molt delicada. Els casos de confinament i d’afectacions entre la plantilla han augmentat exponencialment. El nostre treball i la relació de proximitat amb els usuaris fan que sigui un servei de risc, és per això que davant de la falta del compliment de mesures adequades per part l’empresa, vam interposar denuncia a Inspecció de Treball.

El passat 27 de març vam posar una denúncia a Inspecció de Treball contra l’empresa per no dotar d’EPI’s adequats a la plantilla. No es fa entrega de mascaretes quirúrgiques suficients a totes les unitats de TSU i TSNU, tant per al personal com per als pacients. No hi ha suficients mascaretes de protecció FFP2 i FFP3 per a tot el personal, tant de TSU com de TSNU, l’empresa exigies que s’usin durant 20 dies. Els protectors facials no estan homologats. Hi ha treballadors i treballadores que s’han de rentar la roba de treball a casa. Les bates de plàstic entregades per l’empresa, no compleixen amb cap normativa. A més el dia 4 d’abril vam fer una ampliació de la denúncia per no utilitzar desinfectants homologats i per no reciclar els residus biològics. També em demanat que es facin proves test de COVID-19 a tota la plantilla.

El dia 9 d’abril Inspecció de Treball va emetre un informe favorable a les nostres demandes, on entre d’altres consideracions, requeria a l’empresa perquè complís amb els estàndards normatius en prevenció de riscos laborals exigits tan pel SEM com pel Ministeri de Sanitat.

L’empresa va fer al·legacions per no haver de complir les demandes que recull l’informe del dia 9 d’abril, però Inspecció de Treball les ha desestimat el dia 22 d’abril.

Des de les seccions sindicals CGT d’Ivemon Ambulàncies Egara a Terres de l’Ebre, Lleida i Tarragona, un cop fet el seguiment durant tot aquest temps i després de que Inspecció de Treball hagues desestimat les al·legacions fetes per l’empresa davant el seu informe, volem denunciar públicament que no es compleixen les recomanacions d’Inspecció de Treball REF: OS 43/0002703/20 amb data 9 d’abril de 2020, i que es segueix posant en perill als treballadors i treballadores, les seves famílies i a tots el usuaris d’aquest servei.

Com que tot i l’informe d’Inspecció de Treball l’empresa segueix sense complir la resolució, hem decidit donar un nou pas endavant, i hem interposat una nova denuncia a Inspecció de Treball instant a que actui davant l’incompliment de les mesures de prevenció i protecció per part de l’empresa. I si aquesta segueix sense adoptar les mesures adequades, haurem d’acabar interposant denuncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Seccions Sindicals CGT d’Ivemon Ambulàncies Egara SL a Terres de l’Ebre, Lleida i Tarragona

Tarragona 23 d’abril de 2020

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. El toc de queda és una mesura absurda, inefectiva i autoritària
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  4. IKEA Valls ’recompensa’ als treballadors durant la pandèmia amb un article 41
  5. Formulari d’afiliació (beta)
  6. Valoració d’urgència davant l’anunci del president del govern espanyol d’aturada de les activitats econòmiques no essencials
  7. Quotes afiliació any 2020
  8. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  9. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
  10. Exigim la suspensió total del pagament del lloguer

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid